Herkese merhaba. Yaklaşık beş gündür yollardayım ve sizinle yolda aracımla yaşadıklarımdan, aracımın bana yaşattıklarından biraz bahsetmek istedim.
Aracım 2013 model Audi A3. yola çıkmadan önce bütün kontrollerimi yaptım, lastik basınçlarını ayarladım.
21 Ocak'ta Feneryolu'ndaki evimden yola çıktım. İlk önce Çorlu'ya gittim, ardından Edirne'ye doğru yola çıktım.
Edirne'de birkaç saat dinlendikten sonra Tekirdağ'a gitmek için yola çıktım. Günümün kalanını orada geçirdim ve aracımın yağ sıcaklığıyla ilgili bir sorunu vardı onunla ilgilendim. Aracımın yağı ziyadesiyle ısınıyordu üstelik hızımı 100-120 bandında tutmama rağmen. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama yağ değişimi yapmam gerektiğinin farkına vardım.
22 Ocak'ta tekrar İstanbul'a döndüm, yanıma birkaç eşya aldım ve bu sırada aracımın yağ değişimi yapıldı. Aracımın eski yağı Castrol markaydı, Mobil 1 ESP Formula 5W-30 ile değişim yapıldı. Şu an için yağ sıcaklığı sorunu ortadan kalktı ve yağdan gayet memnunum. Eski yağ ile yaklaşık 6lt ortalama ile geziniyordum, şu an için bu değer (aynı hız bandında) 5,5 litreye geriledi.
Aynı gün içinde Kocaeli'ne doğru yola çıktım. Oradan da Sakarya ve en son Bolu'ya gittim. Bolu'da yaklaşık bir gün kaldım, gerçekten şahane atmosfere sahip ve huzurlu bir şehir. Gitmenizi, gezmenizi tavsiye ederim.
24 Ocak tarihinde Samsun Çarşamba'ya doğru yola çıktım. Yolculuğum yaklaşık 7 saat sürdü ve ortalamam 6/6,5 litre civarında gezindi. Bu gece de Ankara'ya doğru yola çıkacağım. 5 günde yaklaşık olarak 1600 km yol yaptım. Şu an için araçtan gayet memnunum. Konforuyla, izolasyonuyla ve de ACC'si ile yaptığım kilometrelerden zevk aldım. Yağ değişiminden sonraki 1100 kmde hiç bir sorun çıkmadı, güzel güzel ilerliyoruz.
Evet şimdilik benden bu kadar. Sizlere olabildiğince yol tecrübelerimi anlatmaya çalıştım. Bu süreç bittikten sonra araçla ilgili daha kapsamlı bir yazıyı sizlerle paylaşacağım. Buradan bana iyi dileklerini ileten
@alfhonso , @maximaorhan ve de özellikle bana özel mesaj atıp destek olan @berkertekin abime selam olsun.
Hoşçakalın.