Gezi Rotaları, Görülmesi Gereken Yerler, Yeme-İçme Rehberi

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
Böyle bir konu açılsa güzel olur deniliyordu hep, bu eksikliği giderelim. Bu başlık altında gezilip görülecek güzel yerler, rotalar; yol üzerinde, gidilen yerlerde yeme-içme için düzgün mekan önerileri hatta otel-pansiyon, kamp yerleri gibi her tarz konuda yazılabilir.
 

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1 Şub 2020
1,048
1
1,135
2,570
Ankara
Marka
BMW
ankara beypazarı’na gidecek arkadaşlara yardımcı olurum beypazarı yerlisi sayılırım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock

Tuncay19

Tuncay
Elit Apaçi
3 Mar 2020
695
376
945
28
Sinop
Marka
Volkswagen
Bursa seyahati yapacak olanlara birkaç ecdad yadigarı yer hariç Beton göreceklerini önceden belirtmek isterim tabi bu Merkezi için geçerli. Biz şehirde boğulmamak için kendimizi İznik'e atmıştık. İznik Eleia Oteli tavsiye ederim baba oğul çok güzel bir işletme kurmuşlar. Özellikle belirtmeye değer bir noktaları şu ki Kahvaltısı harikaydı.
Eskişehirde Devlet hastanesine yakın Konyalım Etli Ekmek var. Ailecek işletilen çok iyi bir mekan ve Eskişehirde memnun kaldığım tek mekan başka yere bakmayın derim.
Batı Karadeniz gezi rotası olarak Sinop-Kastamonu-Karabük-Amasra rotasını tavsiye ederim. Yol üstünde gezilecek yerler yazarsanız Karabükteki Bulak Menciles mağarası hariç her yeri gezin derim. Yemek olarak özel bir mekan yok çoğu ortalama. Amasrada Oteller full olduğundan Airbnb den Refika Apart da kalmıştık. Artık gittiğimiz zaman kesinlikle orada kalırız sahibi Çok iyi bir Hanımefendi ve Çok temiz. Anne evi gibi kalabilirsiniz tek eksiği klima yok.
Doğu Karadeniz rotası olarak Samsun-Artvin arası sahil rotasını takip etmek en güzeli. Kanyonlara ve Yaylalara çıkın, Ayvacığa ve Huser Yaylasına mutlaka uğrayın. Ben Karadenizli olduğum için bana hepsi normal geliyor sadece bu 2 yer daha bir başka. Tabi dışarıdan gelip gezdirdiğimiz misafirlerimiz her yeri apayrı beğeniyorlar siz her yeri gezin. Ayvacıkta Gemi turu yapın. Samsunda Turan Ustadan pide yiyin eğer daha uygun fiyata olsun derseniz yol üstünde olana değil Bafra merkezde olan Turan ustaya gidin aynı pideyi %25 daha uyguna yersiniz. Gitmişken Bafrada Medibafra hast. karşısında Ekmek fırınından ekşi mayalı Karadeniz ekmeği alın emin olun Trabzon dahil en iyi Ekmek buranın ekmeği ben bizzat Karadenizdeki çoğu fırını deneyip burayı onayladım :) Unutmadan Sakın Terme pidesi vb laflara kanmayın Pide Bafra pidesidir gerisi hikaye

Tokatda Ballıca Mağarasına mutlaka uğrayın. Buraya yıllar önce gitmiş biri olarak gittiğim diğer mağaralar çok basit geliyor. Burası için Mağaraların Hası diyebilirim muazzam bir Mağara. Aynı zamanda Astım vb hastalıklara gerçekten iyi geliyor
Gezerken dinlenmek için Amasyada Fimar Termal oteli tavsiye ederim. Bazı ufak hataları hariç çok iyi bir Termal Oteldir daha çok İslami Hassasiyetleri olanlar gider baştan söyleyeyim bazı kuralları hoşunuza gitmeyebilir Ben her yıl giderim genelde gidenler her yıl vakit ayırıp giderler.
Karadenizde çok yemek önerisi yapmıyorum çünkü Yaylalarda Kuzu alıp yemek en güzeli. Fiyat olarakta eğer turist tarifesine karşı çıkıp pazarlık yapmayı bilirseniz emin olun en uygunu bu, Restorantlarda Soygun var denebilir.

Şimdilik bu kadar yazıyorum
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,289
1
9,443
4,970
kocaeli
Vakit sıkıntınız yoksa Osman Gazi Köprüsünü kullanmayın , İzmit Körfezini dolaşmanızı tavsiye ederim . Köprülü kavşaklar , transit geçişler ile trafik yoğunluğu büyük ölçüde azaldı fakat bir yerde çalışma var (Karamürsel).
Eğer körfezi dolaşmayacaksanız da feribot tercih edilebilir . Eskihisar'dan kalkan feribotlarda , Köprü açıldıktan sonra müşterileri ellerinde tutabilmek için ikramlar sunuyorlardı (belki hâla devam ediyorlardır).
 
  • Beğeni
Tepkiler: Tuncay19
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım