Yeni bir güncelleme ile selamlar.
Bazı yolculuklarda arabanın basıklığının beni sınırlamaya başladığını fark edince (yaşımın da ilerlemesiyle), aracı komple orijinale dönme kararını vermiştim. Trafik cezalarının aşırıya kaçacak şekilde artması ve polis kardeşlerimizin de laftan sözden anlamadan arabayı direk trafikten men etme durumları bu planı öne çekmeme sebebiyet verdi ve bu bayrama stok girmek için sıvadım kolları.
19'inç M-Sport replika jant ve orijinal ebat (225/40/19-255/35/19) lastiklerimden gayet memnundum ancak jant rengini değiştirmek istiyordum. O sırada bir arkadaşımın 18'inç M-Sport orijinal jant ve Michelin PS4 RFT (225/45/18-255/40/18) lastikleriyle birlikte sattığını duyunca dayanamadım ve stok görüntü için satın aldım. Bu arada arka jantlarda flanş vardı, onları da iptal ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 54359
Ekli dosyayı görüntüle 54360Ekli dosyayı görüntüle 54361
Büyük kafa 2 adet egzoz ucu da stok görünüm için fazlalıktı, onları da kestirdim. Tek çıkış tampon difüzörü ve krom egzoz ucu almıştım, diğer aktif olan sağ taraf çıkışı da egzozcuda iptal ettirerek araca montajını yaptırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 54362Ekli dosyayı görüntüle 54365Ekli dosyayı görüntüle 54363
Aracın süspansiyon sisteminde de bazı hoşuma gitmeyen şeyler olduğundan amortisörcünün yolunu tuttum. Kontroller sonrası aşağıdaki listeyi parçacıdan sipariş ettik ve sonuç.
Ön kule takozu 2 adet LEMFÖRDER
Ön amortisör takımı sağ sol SACHS
Ön helezon yay takımı LESJÖFORS
Ön yay altlığı 2 adet BMW
Ön amortisör lastik ve körük seti 4 parça KAUTEK
-
Arka amortisör takozu LEMFÖRDER
Arka amortisör körük seti 4 parça FEBİ
Arka helezon yay takımı LESJÖFORS
Ekli dosyayı görüntüle 54366Ekli dosyayı görüntüle 54368Ekli dosyayı görüntüle 54369Ekli dosyayı görüntüle 54370
Tabi araç henüz oturmadı, ön amortisörler ve 4 adet yay sıfır bir süre sonra tekrar yeni fotoğraflar paylaşırım. Önlerin biraz daha oturacağını düşünüyorum. Ancak konfor çok başka bir düzeye ulaştı. Basık hali bile çok konforsuz değildi ancak şuan bana fazla konforlu geldi.
Ayrıca ön yan cam filmlerini de sökerek şeffaf ama güneş ışını kesen filmlerden istiyorum. Onu bayram sonrasına bıraktım.