Bir güncel çekmeye geldik.
Uzun zamandır detaylı iç temizlik ve seramik yaptırmak istiyordum. Bu operasyondan önce de bir sanayi yapıp el frenini kontrol ettirmemiz gerekiyordu ve zamanı gelen muayenemizi yaptıralım istedik. Tabi ki bu kontrolde korktuğumuz başımıza geldi, el freni balatası kırılmıştı ancak daha önemlisi disk içeriden çatlamıştı, neden olduğuyla alakalı fikrim maalesef yok. Biz hemen Feredo arka disk, aynı marka el freni balatası ve henüz 5 bin km olmasına rağmen eski balata yeni diske takılmayacağından aynı marka arka fren balatası şeklinde parçalarımızı aldık ve taktırdık. Disk takımı 2150tl, el fren balata takımı 475tl, arka fren balata takımı 900tl, işçilik 500tl şeklinde harcamamızı yapıp ayrıldık. Ardından da muayeneden çok şükür kusursuz geçtik.
Bunlar frencinin önündeki pozlarımız.
Ekli dosyayı görüntüle 44039Ekli dosyayı görüntüle 44040Ekli dosyayı görüntüle 44041
İçeride de poz vermemiz lazım tabi.
Ekli dosyayı görüntüle 44042
Tabi bir şeyler yaptırmak isteyince her şey istediğimiz gibi gitmiyor, yukarıda da başımıza geldiği gibi. Detaylı iç temizlik sırasında daha önce de gösterdiğim deri koltuklarımızın ne yazık ki boyası çıktı ve yüzeyde siyahlıklar oluştu. Beklemiyordum desem yalan olur ama bu kadar derinlemesine boya kalkması olması şaşırttı. Kullanılan ürünlerde mi sorun var diye bir kaç araştırma yaptım ancak derilerin önceden kalitesiz olarak boyandığı, hatta renk tutturamadıkları gerçeğiyle yüzleştim.
Bunlar uygulama yapılmadan önceki hali.
Ekli dosyayı görüntüle 44043Ekli dosyayı görüntüle 44044
Bunlar da ne yazık ki uygulama sonrası deri yüzeyi.
Ekli dosyayı görüntüle 44045Ekli dosyayı görüntüle 44046
Böyle bırakmadık tabi temizliği devam ettirip kirlerinden arındırdık ve derilerimizi boyaya verdik. El değmişken kapı döşemelerindeki derileri de boyattırdım. Bu işlem için de 8.000tl harcadık. Henüz boyanmış yüzeylerin fotoğraflarını çekemedim, onları da bir sonraki paylaşımda inşallah.
Şimdi boyanmış yeni deri koltukların üstüne ne tür bir koruma ürünü kullanılmalı ya da korumak için, hem rengini hem de derileri, hangi uygulama yapılmalı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Seramik sonrası görüntümüzü de paylaşalım.
Ekli dosyayı görüntüle 44048