Gördüğünüz en iyi polis aracı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ibougur

Reis
8 Eyl 2016
2,257
4,523
5,020
29
İstanbul
Bazen bayiler ya da distribütörler emniyete hibe ediyor işleri görülsün diye hem de bakın biz böyle yaptık diye. Tek tük olanlar ondandır büyük ihtimalle.
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,137
1
3,133
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
İstanbulda XTrail, BMW 1, Mercedes A, Mini, Juke gibi örnekler var. Bunlar para babalarının polisi resmi yollardan "görme" şekillerinden ibaret. Ayrıca hiçbir polis müdürünün altında S serisi, 7 serisi gibi araçlar göremezsiniz. (el konulan vs araçlardan görev icabı kullanılması gerekenler haricinde.) Makam araçları bizim ülkemizde ölüm kalım meselesi gibi görülür. (Düzce belediye başkanının "passat mı çekeyim yanlarına" çıkışını hatırlayın.) Makam araçlarında da hiyerarşi geçerlidir, S ve 7 serilerine bakanlar milletvekilleri biniyor. Kaldı ki birçok il ve ilçede polis müdürlerinin makam araçları belediye bütçesinden kiralanarak verilir, bu da demek oluyor ki hiçbir polis müdürü belediye başkanının makam aracından daha iyi araca binemez :)

Resmi gördüğünüz her farklı araç birinin hediyesidir. Bunun haricinde sivil olarak pek çok aracı görebilirsiniz, ağırlık C segmentidir. D segmenti araçlara genelde müdürler biner, bunların da çoğunluğu Passat, Mondeo ve Latitude(şimdilerde Talisman) olur. İstisna olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan koruma ekiplerinin uzun siyah araç konvoylarında audi a4'lere, bazı şubelerde ford ranger, vw caddy gibi farklı segmentlerde araçlara da rastlanabiliyor.
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Cumhurbaşkanlığı korunmalarinda amarok ve caravelle de oluyor. Bazen crafter ve sprinter da olabiliyor.
 

ulas79

Profesör
8 Eyl 2016
433
724
1,695
45
Aydın /Kuşadası
Kuşadasında superb var birde istanbulda polis aracı olarak 1.6 turbo insignia var,belediye başkanının koruması olarakta opc insignialar var.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Bu yazıları okuduktan sonra, yalnız 15 dk sonra, kendi kendime Bmw 116d den polis arabasımı olur diyordum. Hatta polisler arabayı paylaşamazki demiştim. Tam da Pendik Kaynarcada arabamın kapısını acıp park slotuna yürüken ne göreyim. Polis arabası Bmw 118 D ... Resmen öyle bir olurki 118 bile bile olur gibisinde, gözüme soka soka geçti yanımdan.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım