Golf 6 1.6 dizel fiyat önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Panpa sana yemin ediyorum 48 e aldım şuan 56 ediyor aynı temizlikte olanları :D comfortline paket 3 parça boya 1 parça değişenli km de 126 binde bizimkinin :D benzeri kondisyonda olanlara 56 demeye başladılar :D
Biz Lasım ayında 1.4 150 Tiguan'ı 123.300'e aldık daha 1.500 KM olmadı. Bizimkinin aynısının 0'ı şu anda 157k civarı düşün. Valla ben böyle bişey görmedim.

Ülke parasının ne kadar değersiz olduğunun bir göstergesi işte. 1-1,5 yıl daha yaşlanan, kilometresi artan araçların değeri 10 bin liraya yakın artıyor mu? Yoksa para o oranda değersizleşiyor mu? Değersizleşen para birimine karşı eldeki paranın değerini koruması için yatırım yapmak gibi bir şey demek daha doğru olur. Volkswagenlerin iyi yanı o, döviz gibi para kazandırmaz ama paranın değer kaybetmesini engelliyor.
Tabii bu dediğim paranın nakit değeri, araba için bakarsak ÖTV zammı + kur artışıyla yerine koyma bedeli bir hayli yükseldi. 48 bine aldığınız zamandaki 48 binle yapabileceklerinizi, şuanda 48 bin liranız varsa yapamayacaksınız.
O gün siz 48'e alırken sıfırını misal 75'e alabiliyorduysanız (fiyatları bilmiyorum tahmini bir şeyler yazıyorum), şuan 56'ya satsanız sıfırını 95'e alabileceksiniz belki, çokta mutlu olacak bir durum yok ortada.

Keşke enflasyon olmasa, kur bu denli artmasa, araçlarımız günden güne değer kaybetse. O günleri görürüz umarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...