Goodyear Asymmetric5 mi Continental premium contact 6 mı?

umut777

Asfalt Kurutucu
30 Kas 2019
15
2
595
22
İstanbul
Marka
Opel
Astra k aracımda fabrika çıkışlı gelen bridegestone turanzalarım eskidi. Yerine başlıktaki iki lastikten birisini almak istiyorum facebook grubumuzda bu iki lastik çok tavsiye ediliyor. Dünya çapında testlerde de iyi sonuçları var. Çok iyi yol tutuşu ve ortalama konfor arıyorum. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Cpc6 nın yanaklarının balon yaptığı ve garanti kapsamına alınmadığını gördüm yaşayan var mıdır?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford

Asym 5 ve Pc6'nın karşılaştırması burada mevcut. İki lastik de 1.liği paylaşıyor. Aralarında ufak farklar mevcut.

Kuru tutuş Pc6'da biraz daha fazla beğenilmiş. Her durumda lastiğin tutuşu iyi bulunmuş. Islak tutuşta Asym 5 ile aynı sonucu almışlar ama Asym 5'in dengesi biraz daha fazla beğenilmiş. Bunun haricinde su birikintisinden geçişler, konfor ve gürültü olarak Asym 5 daha fazla beğenilmiş. Pc6'nın kuru tutuşta daha çabuk yıprandığından da bahsetmişler.

Değerlere bakarsanız bu anlatılanlar arasında bariz farklar olmadığını, ufak detay farklılıkları olduğunu, çoğu sürücünün de bu farklılıkları anlamayacağını düşünüyorum. Balon konusu garantiye biraz zor girer. Kullanıcı hatasına sokulma durumu yüksek bir sıkıntı bu. Lastikler pahalı olduğundan Pc6'yı bu konuda deneyimleyip size geri bildirim verecek kişi sayısı pek azdır. Önceki Pc5 modelinde de balondan yana sorun olabiliyor diyenler var ama ben 3 senedir hiç bir sıkıntı yaşamadım. Lastiğin yanaklarını sürtmediğiniz, çukurlara pervasızca girmediğiniz müddetçe bariz sorun olacağını düşünmüyorum. İnsanların kullanımlarına, park edişlerine bakıyorum da çoğu lastiklerin yanaklarını umursamadan kaldırıma, taşa sürterek park ediyor. O şartlarda zaten balon yapması normal.

Hangisini alayım diye sorarsanız fiyat avantajı kararı belirler derim.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: umut777
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım