Abi dediklerinin bir kısmında haklısın vergilendirmenin yüksekliği gibi (ancak kaçırılan vergiyi alsalar bu kadar yüksek olmayacakta neyse) ancak yerli üretimde asıl sorun sanayiciler-büyük kuruluşlardır bana kalırsa, bunu sadece devlete yıkmayı doğru bulmuyorum. Yıllarca yerli otomobil üretin dedi devlet kimse bir adım attı mı? Koç, Sabancı, Doğuş vs. vs. hiçbiri böyle bir işe bulaşmak istemedi. Zaten getirdikleri malzemeden edecekleri karı elde ediyorlardı, yerliymiş falan onların derdi değildi zaten. Hoş 90'lardan itibaren serbest ekonomi ayağına bunlara yol verildi, üretimi devlet değil özel yapsın hemde devletin sırtından yük kalkıp böyle gereksiz işlerle uğraşılmasın diye. Ancak zaman geçtikçe bunlar paranın kokusunu aldıkları yönü iyi buldular ve bu tarz işlerden uzak durmaya başladılar. Mesela tekstilde dünya markasıydık, şimdi? Yine gücümüz var ancak eskisi gibi forsumuz yok. Burada suç kimin devletin mi, işletmecinin mi? Ooo zarar ediyoruz, battık diye ağladılar altlarından milyonluk araçları eksilmedi. 10 lira yerine 9 lira kar edince battık demeye başladılar. Bütün meselede burada karı azıcık azalırsa battık, bittik devlet nerde şeklinde ağlamalar başlıyor. Yerli üretimle alakalı bir diğer şeyse -biraz konuyla alakasız ancak- dövizdir. Döviz düşünce malzemeyi dışarıdan ithal etmeye başlıyoruz. Her ne kadar paramızın değeri düşük olsada yerli üretim için şuan ki durumda elden pek bir şey gelmiyor.