Türkiye bir yerlere doğru gidiyor ama hiç iyi bir yere gitmiyor açıkçası. Son zamanlarda dikkatimi çeken bazı konuları yazayım da içimi dökeyim bari.
- Instagramına "şehzadenin annesi, paşanın babası" yazan ebeveynler. Manyak mısınız abi siz, nasıl bir eziklik içindesiniz? Çocuğuna şehzade deyince sen de başımıza sultan mı kesildin??
-Evlilik teklifini, nişanını, görgüsüzlük ötesi kına gecesini (henna night wtf??), düğününü, düğün alışverişini, utanmasa gerdek gecesini paylaşan kızlarımız tüm ülkeyi ele geçiriyor farkında mısınız?
-Her hafta istisnasız Bodrum/Çeşme fotoğrafı paylaşanlar. Para, zaman?
-Büyük resmi gördüm, hep amariganın oyunları triplerinde olup da 2 metre önünü göremeyen insanlarımız.
-Şimdi 1-2 otomobil firmasının facebook sayfasını gezdim. Millet malının kölesi olmuş sayfaya yorum yazıp malını övüyor. Sebep?
-Tarihi dizilerden öğrendiğini zanneden kesim.
-Hayat amacı Alman malı otomobil almak olup da Alman'lara söven kesim. 1453 tane Alman malı kamyon ile İstanbul'un fethini kutlamak. Hamaset sokakta, evde, televizyonda...
-Çalışayım da benim de olsun yerine, benim yoksa onun da olmasın diyenler.
-İkili görüşmelerde mevcut iktidar hakkında senin/benim söylemeyeceğim lafları söyleyip, dışarıda reisci kesilenler.
-Çakma Atatürkcüler, çakma müslümanlar, çakma milliyetçiler. Şunu anladım ki kim en müslüman/milliyetçi/atatürkcü benim diyorsa ondan uzak duracaksın.
-Her yerde kitsch, televole kültürü. Şehirlerimizin, binalarımızın, yaşam kalitemizin seviye düşüklüğü.
-Hayatı 3 kelimeden ibaret olanlar. Para, para, para. Ülkemizde şuan paradan başka değer verilen herhangi bir olgu kaldı mı?
Bu tip insanların/olguların çoğunlukta olduğu bir ülkeden daha iyisini bekleyemiyorum maalesef.