Güzel anilarinizin oldugu araclar nelerdir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunahki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2000 broadway;
Babam 2. bir araba olarak almıştı 0 km. Hiç unutmam 120yle giderken titriyordu sonra sattı.
1993 lada samara;
Annemin eski arabası çekişi çok güzeldi 6-7 yaşındaydım hep arka kolduğun ortasına oturur yolu, vites atışlarını falan izlerdim. Bir gün çarşıdan eve dönerken babam direksiyon kilidini frende unutup yola çıkmıştı karşıdan çöp kamyonu geliyordu dona kaldı ben arkadan el frenini asılmıştım. Bana dönüp teşekkür ederim demişti sonra neden stop etmedim el freni falan çekmedim diye konuşup durmuştu :D sonra babam bu araba durduk yere çürüyo deyip sattı
2005 starex;
Arkadaşlarla lise son, hazırlık sınıfında toplu bir yere giderken babamdan alırdım doluşurduk içine. Çok yakardı gözüm hep yakıt göstergesinde olurdu. Arabayı yıkaması çok zor gelirdi yıkatırdık sürekli.
1996 corolla;
İlk kendi arabam. Kısaca herkesin bildiği gibi efsaneydi

Son düzenleme:
2009 model honda citymiz ile (yenilenen kasa) kesiciye giriyordum. 1.4 100 bg 127 nm tork değerlerine sahipti. ve el freni çekip yanlamışlığım var

Araba kullanmayı öğrendiğim murat 124'ten sonra komşumuzun anadol pick-up'ını kullanmıştım. Dönmeyen direksiyon yapmış konami....

çocukkende kahverengi consul'umuz vardı 74 mü 75mi bilmiyorum Didim Altınkum'a giderdik her yaz, çocukluğuma dair aklımın yettiği ve hayal meyal hatırladığım ilk anıdır didim altınkuma gelmeden önceki harabeler ve altımızdaki kahverengi consul

Çocukluğum 63 model P3 kasa tek kapı Taunus'ta geçti. Babam tek başına söküp toplar, bakımını yapardı. Ben de çıraklığını yapardım küçükken. (Şimdi aynı işi ben yeğene yaptırıyorum :)) Elektrik tesisatı 6V idi. 6 yaşıma kadar iyi kötü bir sürü anım oldu içinde. Bugün verseniz o arabayı, bugünkü arabalarla alakası olmayan bir sürü detayını bilirim, rahatça kullanırım :)

Çocukluğumda birkaç tanıdıkta Kartal vardı. Bagajda az yolculuk etmedim :)

Araba kullanmayı Doğan L'de öğrendim. Sonrasında da Şahin aldık. İkisi de aile yakınımızın arabalarıydı. İkisini de söküp toplayıp bayağı bir hakim olmuştum kuş serisine :P

İlk 0 km arabamız 2003 Fiesta oldu. Aldığımız yıl ben de ehliyet aldım ve ilk kazamı o arabada yaptım. İlk kazanın hakkını verecek sarsıcı kazaydı ama vurduğum arabalar çok çürük olduğu için ucuz yırttık. Arabaların ümüğünü sıkmayı bu arabada öğrendim. Pandül atmanın ne olduğunu bilmiyorken dağ yollarında kendim baştan keşfettim :D En absürt tarafı, 2003 model Ghia donanım olmasına rağmen direksiyondan kumanda ve abs yoktu :D Yani saf mekanik denebilecek bir arabaydı :) Çok eğlendim o arabayla. Onu da imkanlar dahilinde söküp takardım.

Şu anda babamdaki araba 2010 Fiesta. Onunla çok fazla anım olmadı ne yalan söyleyeyim, sadece sürdüm :) Ama aynı yıl çok yakın arkadaşım aynı bayiden Focus 1.6hb aldı. Hala duruyor. İşte onda anılarımız ziyadesiyle var.:rolleyes: Özellikle ben alkolü bıraktıktan, arkadaş da ehliyetini kaptırdıktan sonra gruba daha sık şoförlük yapmaya başladım. :) Orada iyice kendi arabam gibi olmuştu. Limitlerini, sürüş zevkini iyi bilirim.

Aralarda R12, R9, LadaVega, Grand Cherokee, Golf+, Astra GHJ, Fusion, Leon, Aveo, Cruze, Siena, Linea, Megane, Fluence, Accent, Symbol, Fokus Mk123, Golf3, LR Defender ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü arabayla kısa yolculuklar da değil, anılarım olmuştur. Çevremde arabalara merakım olduğu bilindiği ve sürüşüme genel olarak güvenildiği için çoğunun direksiyonuna da geçmişliğim var.

Kendi arabamı en sona bıraktım. Avatarımdaki Süleyman ilk arabamdır. Bütçem dahilinde alabileceğim en iyi "ilk araba" idi. Tabii bütçe dahilinde onu aldıktan sonra topla topla bitmedi :) Çok güzel anılarım da oldu, çok çok kötü anılarım da. Kaza da yaptım kendisiyle ama neyse ki hafif basit bir kaza. Kendisiyle daha nice güzel anılar geçirmek dileğiyle diyorum... :)

Gecen sene anne-baba, esim ve 1 yasindaki bebegimizle San Francisco & Los Angelos a gitmistik.
Cok esyamiz olmasi, cocugun altinin kolay degistirilebilmesi ve gitmisken TR de kullanamayacagimiz devasa araclari deneme firsati elde etmek adina 2015 Chevrolet Tahoe kiralamistim. Havalimanina indigimizde rent a car sirketi "ne yazik ki !!!!" ellerinde Tahoe kalmadigini, yerine ek ucret odemeden SUBURBAN alabilecegimizi soylemisti :DDDD
Bir hafta boyunca agzim kulaklarimda gezmistim resmen :D
Hayatimda kullandigim en buyuk (hem motor hemde boyut olarak) binek aractir kendisi; 5.3 lt, V8, 355 hp, 520 Nm. (5.7m uzunlugunda ve yaklasik 2700 kg) Boyutlarina ragmen dip gaz yaptiginda koltuga yapistirmaktan geri kalmiyordu, cok keyifliydi cok.
(FOTO TEMSILI DEGILDIR !!!)
IMG-20151030-WA0039.jpg

Ford Cargo 1846T , trafiğe kapalı alanda kullanma şansı bulmuştum . Yanımda ağır vasıta konusunda çok iyi hocalar vardi . Islak epoxy zeminde fren sozunozu aracın dinamiklerini güzel test etmistim . Güzel bir deneyimdi .
363cb2ae32ed0540f4103712e2d466d1.jpg

Videodan ss aldığım için biraz kalitesiz ...
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...