KAPALI Hangi arabayı almalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Lancer'ın kaporayı aldık, Golf'ü de yakın zamanda satarım diye umuyorum. Toplamda elde olacak para 85-86 civarı, belki üstüne annem 3-5 daha koyar alırız bir araba diyorum ama hiç koyacağını sanmıyorum. Bu ara sigarayı bıraktığı için dengesiz, ilk başta Lancer'ı satabilirsin dedi, son 3 gündür sakın satma canını okurum tavrında, geçti Bor'un pazarı...

Neyse 85-90 arasına, dizel-otomatik, C segmenti, Sedan-HB, mümkünse dolu olacak, tercihen beyaz dış renk, iç siyah döşemesi olan ne araba alabilirim ikinci el?

Aklımdan geçenler:

Ford Focus 1.5 TDCI Powershift Titanium
Peugeot 308 1.6 BlueHDI A/T Allure(bluehdi motorların bir kısmında büyük sıkıntılar var çekinceliyim)
Volvo V40 1.6D A/T
Opel Mokka X Enjoy 1.6 CDTI A/T 13500 km hatasız(bunu bana yakın bir arkadaşım ayarlayacak bu fiyata)
Seat Leon 1.6 TDI DSG Style(yetkili servis bakımlı olmalı)
Opel Astra K 1.6 CDTI A/T 10-15k km hatasız (ellerine düşerse bu araba belki, şu an yok)
Volkwagen Golf 1.6 TDI DSG Comfortline-Highline(yetkili servis bakımlı olmalı)
Audi A3 1.6 TDI Stronic(yetkili servis bakımlı olmalı)

Gönlüm istemese de benzinli belki sırf keyif için alınabilir:

Ford Kuga 4x4 1.6-1.5 Ecoboost A/T Titanium

hocam katılıyorum geçen karşılaştırmak için 1 serisi ve a serisinin ağırlıklarına bakayım dedim iki de 1400+ çıktı sence onlar da ağır değil mi?
118i'nin sürücüsüz ağırlığı 1315, A180'in 1320, V40'ın 1480 kg. Arada 150 kilodan fazlası var. 3 serisinden ağır baktığınız zaman, ki onun da 1425 kg.

Premiumların ağır olmalarının nedeni malzemeden kısılmaması, daha iyi alt takım, opsiyonlar falan, çoğu boş ağırlık değil. Yoksa atarlar arkaya torsiyon çubuğunu, hop 50 kilo gitti. 1 serisinin alt takımının %70'lere varan oranda 3 serisiyle aynı olduğunu düşünürsek pek de ağır olduğu söylenemez. Tabii ki daha hafif olsalar daha iyi olur, hem performansa hem yakıta doğrudan katkısı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...