KAPALI Hangi arabayı almalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Lancer'ın kaporayı aldık, Golf'ü de yakın zamanda satarım diye umuyorum. Toplamda elde olacak para 85-86 civarı, belki üstüne annem 3-5 daha koyar alırız bir araba diyorum ama hiç koyacağını sanmıyorum. Bu ara sigarayı bıraktığı için dengesiz, ilk başta Lancer'ı satabilirsin dedi, son 3 gündür sakın satma canını okurum tavrında, geçti Bor'un pazarı...

Neyse 85-90 arasına, dizel-otomatik, C segmenti, Sedan-HB, mümkünse dolu olacak, tercihen beyaz dış renk, iç siyah döşemesi olan ne araba alabilirim ikinci el?

Aklımdan geçenler:

Ford Focus 1.5 TDCI Powershift Titanium
Peugeot 308 1.6 BlueHDI A/T Allure(bluehdi motorların bir kısmında büyük sıkıntılar var çekinceliyim)
Volvo V40 1.6D A/T
Opel Mokka X Enjoy 1.6 CDTI A/T 13500 km hatasız(bunu bana yakın bir arkadaşım ayarlayacak bu fiyata)
Seat Leon 1.6 TDI DSG Style(yetkili servis bakımlı olmalı)
Opel Astra K 1.6 CDTI A/T 10-15k km hatasız (ellerine düşerse bu araba belki, şu an yok)
Volkwagen Golf 1.6 TDI DSG Comfortline-Highline(yetkili servis bakımlı olmalı)
Audi A3 1.6 TDI Stronic(yetkili servis bakımlı olmalı)

Gönlüm istemese de benzinli belki sırf keyif için alınabilir:

Ford Kuga 4x4 1.6-1.5 Ecoboost A/T Titanium

Süt + baklava kombinini hiç denemedim, güzel mi yahu :D

Bu arada baklavayı cevizli değil fıstıklı seçmişsin adamsın.. Masraftan kaçmamışsın :D
Olmazmı lıkır lıkır çok güzel gidiyor tam yerine oturuyor. Hatta bir sır vereyim; hafif şekerlenmiş çok sevilmeyen evde kalan baklavanın üstüne biraz süt ısıtıp dök lezzeti 3 e katlıyor. :) dışarda sütlü nuriye diye satılıyor onunda tadı ayrı ama bu atıl baklavaları geri kazanmanın en güzel yolu.

Olmazmı lıkır lıkır iyi çok güzel gidiyor tam yerine oturuyor. Hatta bir sır vereyim; hafif şekerlenmiş çok sevilmeyen evde kalan baklavanın üstüne biraz süt ısıtıp dök lezzeti 3 e katlıyor. :) dışarda sütlü nuriye diye satılıyor onunda tadı ayrı ama bu atıl baklavaları geri kazanmanın en güzel yolu.
İyi dediniz bir denemek lazım o halde. Çok ilginç bir forumuz yemin ediyorum :D

Ya beyler bir şey soracağım, şimdi arabayı Intercity'den alacağım. Sizce ekspertiz yaptırmaya gerek var mı? Gerçekten götür getire çok üşeniyorum ve ekspertizlere ağır gıcığım. Ayrıca vaktim sınırlı. Zaten 10 gün koşulsuz değiştirme imkanım var ya da 6 ay km sınırsız garanti. Bir sıkıntı çıkarsa kafalarına çalarım, bende bu cenabetlik oldukça sıkıntı da çıkar gerçi :D
Valla bu hayatta ogrendigim en guzel sey babana bile guvenme olmustur bir baktirmanda yarar var.
Ayrica kusura bakma sana nazim geciyor diye takiliyorum ankara disina cikmazsin yetmedi ankarada uzaga gitmezsin ekspertize vaktin yok vallahi salonundan iceri sokcam arabayi

Olmazmı lıkır lıkır çok güzel gidiyor tam yerine oturuyor. Hatta bir sır vereyim; hafif şekerlenmiş çok sevilmeyen evde kalan baklavanın üstüne biraz süt ısıtıp dök lezzeti 3 e katlıyor. :) dışarda sütlü nuriye diye satılıyor onunda tadı ayrı ama bu atıl baklavaları geri kazanmanın en güzel yolu.

Sen hic onu isitip arasina dondurma koydun mu??? Ölüyü diriltir yeminle

Valla bu hayatta ogrendigim en guzel sey babana bile guvenme olmustur bir baktirmanda yarar var.
Ayrica kusura bakma sana nazim geciyor diye takiliyorum ankara disina cikmazsin yetmedi ankarada uzaga gitmezsin ekspertize vaktin yok vallahi salonundan iceri sokcam arabayi

Vizeler basladi, bugun zar zor vakit ayirip gidebildim. Ekspertizlerinde yarardan cok zarari var, eline boya cihazi alip dynoda arabani beygirini olcen ben ekspertizim diye dolanmaya basladi. Valla bi kac gun surerim arabayi, aklima takilirsa ekspertize sokarim bi.

Arkadaslar zaten bu arabayi artik degistirebilmemin imkani yok, mercedes satilip ne alinabilir ki artik ya da bmw, artik son noktaya geldik, 3-4 sene araba lafi acarsam sonum ersan kunerinin de dedigi gibi olur:

Arkadaslar zaten bu arabayi artik degistirebilmemin imkani yok, mercedes satilip ne alinabilir ki artik ya da bmw, artik son noktaya geldik, 3-4 sene araba lafi acarsam sonum ersan kunerinin de dedigi gibi olur:

Haci mercedes sls amg almis gibi konustun :D kayinpederde yeni kasa e var bende onlara s serisini gosteriyorum sen paradan bahset bunlar daha ne ki :D lexus bile var yav

Haci mercedes sls amg almis gibi konustun :D kayinpederde yeni kasa e var bende onlara s serisini gosteriyorum sen paradan bahset bunlar daha ne ki :D lexus bile var yav

Aga b den c ye gecmek icin ciddi paraya ihtiyac var ya da 1 serisinden 3 e gecmek icin. Bundan sonra anca 2 arabayi satar tek araba alirim gibi bir durum olmali ki araba degiseyim. Oyle bir durumda olmayacagi icin kafam rahat :D yav o degil de evde manuel araba kalmadi, napcam ben :D anamlari dusuncem diye kendi keyfimden oldum...

Son bir kaç yıldır öyleydi, daha sonra mevzuat değişti. Değişikliğe dair esasın olduğu maddeleri bulmuştum bir zamanlar ama şimdi bulabilir miyim bilmiyorum. Hatta başka bir forumda mevzusu geçmişti ki bana yeni hükümlerin olduğu maddeleri göndermişlerdi. Yüksüz ağırlık denilen şey sürücü + %90 sıvılar dolu halini temsil ediyormuş. Sürücüsüz ağırlık falan başka tabii. Mesela vw'nin sayfasında boş ağırlık değerleri sürücüsüz ağırlık diye belirtiliyordu, sonra bu ibareyi kaldırdılar ve boş ağırlık olarak tekrar güncellediler.
Yanlış hatırlamıyorsam sürücü ve yakıt hariç ancak diğer sıvılar dolu halde ölçülüyor.
Bilgiyi güncelleyeyim hocam. Zira ben de yanlış hatırlıyormuşum, daha doğrusu aklım Ford'un rakamlarına gitti. AB içinde üretim yapan firmalar 92/21/EWG standartı gereği boş ağırlık verilirken sürüşe hazır durumda tüm soğutma sıvısı, yağlar, yakıt, varsa stepne ve alet takımı artı sürücü (68 kg + 7 kg yük) olarak belirleniyormuş.

Daha evvel bende bu hataya düşmüştüm. 2017 yılında güncellenmiş bu veriler. Onun öncesinde misal vw'nin sitesine girdiğimizde boş ağırlığı veriyor ve yanında parantez içinde sürücüsüz ağırlık şeklinde belirtiyordu. Daha sonra bunu güncellediler, boş ağırlık yazmaya devam etti ama sürücüsüz ağırlık ibaresini kaldırdılar. Tabii rakamları da güncellediler. Üretimi Avrupa'da olmayan markalar nasıl yapıyor bilemiyorum ama Avrupa içinde üretim yapan markaların durumu bu şekilde.

Aga b den c ye gecmek icin ciddi paraya ihtiyac var ya da 1 serisinden 3 e gecmek icin. Bundan sonra anca 2 arabayi satar tek araba alirim gibi bir durum olmali ki araba degiseyim. Oyle bir durumda olmayacagi icin kafam rahat :D yav o degil de evde manuel araba kalmadi, napcam ben :D anamlari dusuncem diye kendi keyfimden oldum...
Valla ozlemiyorum ya ben manuel kullanmayi. Cok benimsedim otomatigi :D istanbulda olunca bide adaptif cruze olsa varya offffff :P

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...