KAPALI Hangi arabayı almalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Lancer'ın kaporayı aldık, Golf'ü de yakın zamanda satarım diye umuyorum. Toplamda elde olacak para 85-86 civarı, belki üstüne annem 3-5 daha koyar alırız bir araba diyorum ama hiç koyacağını sanmıyorum. Bu ara sigarayı bıraktığı için dengesiz, ilk başta Lancer'ı satabilirsin dedi, son 3 gündür sakın satma canını okurum tavrında, geçti Bor'un pazarı...

Neyse 85-90 arasına, dizel-otomatik, C segmenti, Sedan-HB, mümkünse dolu olacak, tercihen beyaz dış renk, iç siyah döşemesi olan ne araba alabilirim ikinci el?

Aklımdan geçenler:

Ford Focus 1.5 TDCI Powershift Titanium
Peugeot 308 1.6 BlueHDI A/T Allure(bluehdi motorların bir kısmında büyük sıkıntılar var çekinceliyim)
Volvo V40 1.6D A/T
Opel Mokka X Enjoy 1.6 CDTI A/T 13500 km hatasız(bunu bana yakın bir arkadaşım ayarlayacak bu fiyata)
Seat Leon 1.6 TDI DSG Style(yetkili servis bakımlı olmalı)
Opel Astra K 1.6 CDTI A/T 10-15k km hatasız (ellerine düşerse bu araba belki, şu an yok)
Volkwagen Golf 1.6 TDI DSG Comfortline-Highline(yetkili servis bakımlı olmalı)
Audi A3 1.6 TDI Stronic(yetkili servis bakımlı olmalı)

Gönlüm istemese de benzinli belki sırf keyif için alınabilir:

Ford Kuga 4x4 1.6-1.5 Ecoboost A/T Titanium

Premium derken d segmenti araclara imreniyorum ben ya illa yildiz olmak zorunda degil. Talisman falan haric cogunun konforu hissedilir degisio

O zaman önce mazdaya elveda demen lazım shdlsjdkddk golfün konforunu çok seviyorum pamuk gibi :) Tdi ve 55 yanak 16 olunca baya konforlu oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bilgiyi güncelleyeyim hocam. Zira ben de yanlış hatırlıyormuşum, daha doğrusu aklım Ford'un rakamlarına gitti. AB içinde üretim yapan firmalar 92/21/EWG standartı gereği boş ağırlık verilirken sürüşe hazır durumda tüm soğutma sıvısı, yağlar, yakıt, varsa stepne ve alet takımı artı sürücü (68 kg + 7 kg yük) olarak belirleniyormuş.

Daha evvel bende bu hataya düşmüştüm. 2017 yılında güncellenmiş bu veriler. Onun öncesinde misal vw'nin sitesine girdiğimizde boş ağırlığı veriyor ve yanında parantez içinde sürücüsüz ağırlık şeklinde belirtiyordu. Daha sonra bunu güncellediler, boş ağırlık yazmaya devam etti ama sürücüsüz ağırlık ibaresini kaldırdılar. Tabii rakamları da güncellediler. Üretimi Avrupa'da olmayan markalar nasıl yapıyor bilemiyorum ama Avrupa içinde üretim yapan markaların durumu bu şekilde.

Honda'nın sitesine baktım aracın ağırlığı hala sürücü hariç olarak belirtiliyor. Sedan kasa Türkiye'de üretiliyor, hb kasa İngiltere'de üretiliyor ama her ikisinde de sürücü hariç ibaresi var. Yeni yönetmeliğe tabi olan araçlar 2017'den sonra piyasaya çıkanlar mı acaba.

Honda'nın sitesine baktım aracın ağırlığı hala sürücü hariç olarak belirtiliyor. Sedan kasa Türkiye'de üretiliyor, hb kasa İngiltere'de üretiliyor ama her ikisinde de sürücü hariç ibaresi var. Yeni yönetmeliğe tabi olan araçlar 2017'den sonra piyasaya çıkanlar mı acaba.
Olabilir. Bahsettigim durum daha sonradan mevzuata eklendi. Ona gore teknik verileri yayinlayan firmalar da surucu haric ibaresini kaldirdi. Bu mevzuata gore teknik verileri belirtmeyenler de dedigin gibi surucu haric diye belirtmeye devam ediyor.

Isin ozu; surucusuz agirlik - bos agirlik diye belirtilen verilerde surucu haric diye dip not gecilmiyorsa 68 kg surucu + 7 kg bagaj + aracin ilerlemesi hazir olacak sekilde tum sivilar dolu agirligiyla veriliyor. Bunlari eklemeyenler de surucu haric diye belirtiyor Honda gibi misal.

Olabilir. Bahsettigim durum daha sonradan mevzuata eklendi. Ona gore teknik verileri yayinlayan firmalar da surucu haric ibaresini kaldirdi. Bu mevzuata gore teknik verileri belirtmeyenler de dedigin gibi surucu haric diye belirtmeye devam ediyor.

Isin ozu; surucusuz agirlik - bos agirlik diye belirtilen verilerde surucu haric diye dip not gecilmiyorsa 68 kg surucu + 7 kg bagaj + aracin ilerlemesi hazir olacak sekilde tum sivilar dolu agirligiyla veriliyor. Bunlari eklemeyenler de surucu haric diye belirtiyor Honda gibi misal.

Aramızda 68 kg sürücü var mı acaba djdjdkdjdld Türkiye için 80 yapsınlar barajı.

Aramızda 68 kg sürücü var mı acaba djdjdkdjdld Türkiye için 80 yapsınlar barajı.

Muhtemelen belli yas araliklarinda hem kadin hem erkek suruculerin kilo ortalamasina gore hesaplanmis. Biz erkekler olarak dusundugumuzde cok hafif ama kadinlari, zayiflari falan da ekleyip ortalama aldigimizda boyle bir rakam cikiyor demek :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...