sogukta calısma kolaylıgı bujılerın benı yolda bıraktıgını bılırım eskı kasa astra da bu tıp seylerın onune gecmek kısacasırotary dönmez inşallahne tür avantajları olacak bir bilginiz var mı?
Ya bende kıllandım bu işlemi yaptıran kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmiyor ama umut işteforumdan gıttı arkadas. en son ust uste 4 -5 mesaj attım gerı donus olmadı daha oncede mazda forumunda bu konu vardı hıc bır zaman gercek zamanlı vıdeo cekememıstık sımdıde aynısı oldu kımsenın gunahını almayayım ama bu kadarı rastlantı degıldır herhalde. eger gercekten bır fark olsaydı babam makıne muhendısı mazda servıs muduru aıle dostumuz ılk kosa kosa ben yaptırırdım.
Benzinde kaldırıyor.Dizellerde mi
(ALINTI)HCCI (Homogeneous Charge Compression Ignition) anahtar kodumuz. Tıpkı Mercedes’in Diesotto prototipinde gösterdiği gibi, direkt enjeksiyon ve yüksek sıkıştırma oranı birleştirildiğinde benzin çok kontrollü ve temiz infilak edebiliyor. Diesotto motor, bu konseptle tanıtılmıştı.Dizellerde mi
ee nasıl yanacak benzinBenzinde kaldırıyor.
tüketim azalacak mı bana ondan bahset(ALINTI)HCCI (Homogeneous Charge Compression Ignition) anahtar kodumuz. Tıpkı Mercedes’in Diesotto prototipinde gösterdiği gibi, direkt enjeksiyon ve yüksek sıkıştırma oranı birleştirildiğinde benzin çok kontrollü ve temiz infilak edebiliyor. Diesotto motor, bu konseptle tanıtılmıştı.
Bu bilgi ışığında motor geliştirdiğini ve seneye Mazda3’ün kaputu altına yerleştirebileceğini duyuran Mazda, SkyActiv serisi benzinli motorlarında zaten uzunca süredir 14,0:1 gibi çok yüksek sıkıştırma oranını arızasız çalıştırıyor. HCCI motorda ihtiyaç duyulan sıkıştırma oranıysa tıpkı dizel motor gibi 18,0:1 olarak belirlenmiş.
Bu durumda, potansiyel müşterilere motor bloğunun ağırlaşacağı ve kalitesiz benzine toleransının çok azalacağını söyleyelim. Tabi ki tüp de bağlanamayacak.
ya benzınlı ıcın baya az yakıyor zaten abartmayayım sınan daha ıyı bılır benzınlısı bazı dızellerle aynı yakıyor dıye bılıyorum . benım 11 yakıyor bana 6- 7 yaksın yeter gozum yok zatentüketim azalacak mı bana ondan bahset![]()
ozelden ataym reklam olmadan sen acıklarsın buradaBenzin nasıl yanacak ki kaynak varsa link atabilir misiniz uyuyamam ben
Valla allah bilir birde mazda mühendisleri ben nerden bileyim ben vagcı adamım zatenee nasıl yanacak benzin
1.2 TSI ile 30'ları gördü bu gözler.turbo motordan tam verim almaya çalış bakalım neler görüyorsun ekrandao gücü vermek sorun değil, verdiği zaman az alması gerekli ama turbolar hem veriyor hem de çok alıyor
![]()
şile yolu 26 gordum bende1.2 TSI ile 30'ları gördü bu gözler.![]()
tam verim istediği zaman 1.2 olmuyor o motor işte1.2 TSI ile 30'ları gördü bu gözler.![]()
banada atsana bakayımozelden ataym reklam olmadan sen acıklarsın burada