Efe değili de xclean+ daha iyi
valla motul'un yağ seçicisinin tavsiye ettiğini aldık :|
https://www.motul.com/tr/tr/lubrica...?type_name=Astra+K+1.6+CDTI+(100+kW)+(2015-+)
Efe değili de xclean+ daha iyi
valla motul'un yağ seçicisinin tavsiye ettiğini aldık :|
https://www.motul.com/tr/tr/lubricants/recommendations/50879f4f9718fe674cb90adf663189c8?type_name=Astra+K+1.6+CDTI+(100+kW)+(2015-+)
Mobil super 5w40 veya motul x-cess 5w40 arabanızı ve sizi mutlu edecektir2006 model Albea 1.2 16v Atiker LPG'li 150.000Km deki aracımın yağ değişimini yapacağım. Sivas Antalya gibi farklı iklime sahip illerde de bulunuyorum. Sizce hangi marka model yağ tercih etmeliyim. Kaliteli önerilerinizi bekliyorum.
2006 model Albea 1.2 16v Atiker LPG'li 150.000Km deki aracımın yağ değişimini yapacağım. Sivas Antalya gibi farklı iklime sahip illerde de bulunuyorum. Sizce hangi marka model yağ tercih etmeliyim. Kaliteli önerilerinizi bekliyorum.
Şuan hangi yağı kullanıyorsunuz ve neden tt 4600 e geçeceksiniz ?Liqui Moly TopTec 4600 5W-30 viskoziteli yağa geçeceğiz merak edenler varsa soru alırım![]()
Şuan hangi yağı kullanıyorsunuz ve neden tt 4600 e geçeceksiniz ?
lm tt 4600 kullanmış biri olarak bakım zamanı yaklaştığında, bana eskimişlik hissi vermeyen tek yağ diyebilirimLiqui Moly Markasından Bir Çok Ürünü Kullandım Ve Pişmanlık Yaşamadım , 4600 Modelini de Çok Araştırdım , Yük Altındaki Dayanımı , Endeks Değerleri Olsun Kafama Çok Yattı , Yurt Dışında Kullanıcının Çok Memnun Olduğu Gibi Geri Dönüşü Olan Sitelerden Bunları Ne Kadar Olabilirse O Kadarda Teyit Etmiş Oldum , Multijet Bir Araç Kullanıyorum Ve Neden Olmasın Diyerek Deneyeceğim Tıpkı Total & Petronasta Olduğu Gibi
Yeniden Eskiye (Tamamı 5W-30 Sentetik ve10 üzerinden puanlamam ile);
Total Ineo ECS "8"
Motul 8100 EFE "7"
Castrol Magnatec FS "2"
Motul 8100 FE "6"
Petronas 5000 XS ( XS Olması lazım modeli yanlış hatırlıyor olabilirim) "8"
Motul 8100 FE "6"
Bize ne Almanya'dan. Bize gelişi böyle. 1 puanlık yağı da gördüğüm için Castrol'ün 2 puanına şaşırmadımlm tt 4600 kullanmış biri olarak bakım zamanı yaklaştığında, bana eskimişlik hissi vermeyen tek yağ diyebilirimBu arada motul 8100 fe ve efe arasında nasıl bir his farkı vardı, yani 1 puan kırdıracak his neydi acaba ? İkisini de övüyorlar ama henüz kullanmadım. Castrole '2' puan vermenize şaşırmadım, beni de memnuniyetsiz bırakmıştı zamanında. Aslında baya kaliteli ama Almanya'da üretilen versiyonları çok övülüyor.
lm tt 4600 kullanmış biri olarak bakım zamanı yaklaştığında, bana eskimişlik hissi vermeyen tek yağ diyebilirimBu arada motul 8100 fe ve efe arasında nasıl bir his farkı vardı, yani 1 puan kırdıracak his neydi acaba ? İkisini de övüyorlar ama henüz kullanmadım. Castrole '2' puan vermenize şaşırmadım, beni de memnuniyetsiz bırakmıştı zamanında. Aslında baya kaliteli ama Almanya'da üretilen versiyonları çok övülüyor.
Bize ne Almanya'dan. Bize gelişi böyle. 1 puanlık yağı da gördüğüm için Castrol'ün 2 puanına şaşırmadım
Edit: 1 puanlık yağ: GM 10w40
Mevsimselde olabilir oradaki EFE +1 puanı , bir tık daha az yakıt her zaman gittiğim yolda aynı lastik havası ve ağırlıkta , ve çok çok minimal olabilir ama 1 tık daha az sesli çalışan motor için verdimBelkide bu hissiyatlar dediğim gibi mevsimsel yada psikolojik olabilir.
4600 çok tavsiyeler okudum ve çok araştırdım neden olmasın dedim ve siparişi verdim bekliyorum
Motuldan vazgeçme meselem ise bence bahsedildiği kadar abartı olmayacak bir yağ sınıfına girmesi gözümde , özür dilerim MOTUL*TR fakat , motor yıpranma korumasında Total bile sizden önde gidiyor ve yağlarınız bana göre çabuk ömür tüketiyor. +Ömür tükettikçe motordaki sesli çalışma artıyor. ( Aracım 2.0 Multijet "Linç yemeyelim sonra biz koyduk 1.4 dizel ses yok demesinler)
Castrol konusuna gelirsek hayatta artık araçlarıma koymayacağım ve çevremdeki dostlarıma da sürekli almamalarını koymamalarını söylediğim bir yağdır kendisi , bir daha Castrol mü ? ASLA.!
Markaların yağlarını daha almadımOnlarda bir yerlerden alıyordur diye hep kafamda yer ettiği için bulaşma gereği duymuyorum
![]()
Motul xclean 8100 kullaniyorum, memnunum.Bakıma daha 5.000 km var fakat filtreleri alıp dalıyorum , yağımız geldi kutusu çok kaliteli duruyormuş bu arada![]()
Motul xclean 8100 kullaniyorum, memnunum.
Liquimoly 4200 veya 4600 un onaylari LL01 veya LL04 u karsiliyor. ben de bu bakimda bmw f20de deneyecegim. 4600 yeni cikmis galiba. Hangi arac icin aldiniz?