Castrol ve Mobil hakkında net yorum yapabilirim.
Octaviamızda büyük ihtimalle sıfır alındığı zamandan beri hep castrol kullanıldı. (arabayı satın aldığımızda castrol kart vardı ve çok uzun yıllardır çıkarılmış bir karttı, kredi kartı gibi düşünün bakım kartı değil) Oldum olası her zaman arabalarımızda Castrol kullanırız zaten, octavia geldiğinde bu durumu da görünce sevindim devam ettik birkaç istisna hariç ki onları belirtecem.
Castrol magnatec geçen yıl kullandım ve açıkçası memnun kalmadığım ilk castrol o oldu. Hep 5w30 kullanmama rağmen kışın eksi derecelerde ilk marşta ufaktan nazlanmaya başlamalar, soğukta subap vurması gibi olaylar gözlemledim yani soğukta pek iyi yağlamadığını farkettim.
Castrol edge serisine geri döndüm ve bu dediğim sorunların hepsi ortadan kalktı. Gayet memnunum yani.
Castroller genel olarak biraz daha partiküllü yağlar, Mobiller onlara göre çok daha temizler. Bizim arabada mesela faydalı kurum dedikleri olay olmuş olabilir. 250.000 km civarında Mobil 1'e geçiş yaptım ancak ya 3.000 km yada 5.000 km civarında olması lazım araba ilk defa yağını bitirdi

Castrol ile asla yağ bitirmeyen araba Mobili tabir caizse içti

Artık uzun yıllar partiküllü yağ kullanmaktan ötürü faydalı kurum oldu ve daha ince bir yağ gelince yağı bitirdi gibi tahmin ediyorum çünkü castrole geri döndüğümde hiçbir sorun kalmamıştı.
Mobil ile ilgili şöyle bir duyum aldım sanayide ancak ne kadar doğrudur araştırmak lazım; neredeyse tüm yağların asıl tedarikçisi aslında Mobil, diğer firmalar satın alıp üstüne kendi katkı maddelerini ekleyip ona göre kalite kalite satıyor. Mobil de bu konuda dünyadaki en iyi üreticilerden biri oluyor.
Keza Superbimiz bize geldiğinde son bakımı yapılmış ve Mobil 1 konulmuştu. Ustamıza bıraktık ve ister Mobil bırak istersen Castrol dedik ve geldiğimizde Castrol Edge bırakmıştı. Superb bize geldiğinde 50.000 km'yi yeni devirmişti; 10.000 km civarı mobil ile kullandık, 6.000 km civarına yakındır da Castrol Edge var ve açıkçası hiçbir fark görmedim arabada. Octavida Mobil ile sanki daha sessiz oldu gibi olmuştu da superb düşük km olunca farketmemiş olabilir.
İşin özü; Castrol de Mobil de dünyanın ileri gelen yağ üreticilerinden. Mobil daha temiz bir yağ, Castrol ona göre biraz daha partiküllü bir yağ. Her ikisi de olabilir.
Farklı bir öneri de isterseniz bence Liqui Moly kullanın. Çok başarılı olduğunu söylüyorlar.
Hele Molyegn diye bir modeli var ki fosforlu yeşil renkte. Fosforlu olmasının şöyle bir avantajı olduğunu duymuştum, sonraki yağ bakımı geldiğinde arabayı lifte kaldırıp ışık tuttuğunuz zaman fosforlu olduğu için parlıyormuş ve nerelerde yağ kaçakları olduğu rahat görülebiliyormuş. Bizzat deneme şansım olmadı ancak denemeyi istiyorum, merak ediyorum

Dediğim arkadaş da bu oluyor
https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-molyegn-yeni-nesil-fosforlu-yesil-renk-motor-yagi-4-lt-2543-pm-HB00000HMN15