PetronasAccente LM Special tec 5w-30 düşünüyordum lakin Shell de kalma kararı aldım.Şuan yağ değişeli 5 bin km oldu hala Helix HX 10w-30 yarı sentetik var,hala memnun değilim soğuk çalıştırmalarda itici sesi geliyor birkaç saniye de olsa.Helix Ultra 5w-20 koyacaktım lakin aşırı pahalı bu da,klasik 5w-30 koymaktansa bunu koyup denemek istiyorum ama bütçe ayarlamam lazım..
Petronasama iticileri keser mi bilmem bence güzel yağ
İtici sesi için mos2 li yağ kullanan bir arkadaş vardı bir önceki sayfada dilersen bir bakın ?
Birebir aynı şekilde ben de değiştirmiştim kullandığım yağı ama vizkozite aynıydı. Mobil1den sonra motula geçince ilk izlenim olarak pek bi fark hissetmedim ama 30bin kilometre sonrasında (3 kez yağ değişimi) araç (1.6 FSİ Golf) soğuk çalıştırmada bariz şekilde daha sessiz ve daha çabuk ideal rolantisine gelmeye başladı.Mobil-1 esp 0w40 kullanıyordum. Bu bakımda motul x-clean 5w40'a geçtim. Araca koyunca değişimleri yazarım.
Ben 0w'dan 5'ya geçeeğim için rölanti bir nebze kötüleşebilir ancak zaten piyasanın en kaliteli ürünlerini kullanıyoruz. O yüzden ikisinde de bir sorun yaşacağımı düşünmüyorum.Birebir aynı şekilde ben de değiştirmiştim kullandığım yağı ama vizkozite aynıydı. Mobil1den sonra motula geçince ilk izlenim olarak pek bi fark hissetmedim ama 30bin kilometre sonrasında (3 kez yağ değişimi) araç (1.6 FSİ Golf) soğuk çalıştırmada bariz şekilde daha sessiz ve daha çabuk ideal rolantisine gelmeye başladı.
Az önce siteyi kontrol ettim. Hakikaten yıllar sonra benim arabanın modeli ve motoru hakkında doğru yağ bilgisi veren bir site buldum. Eskiden 10w40 veya 5w40 olarak önerilen yağı diğer siteler (hatta Opel'in kendi servis veritabanları bile) yıllar içerisinde kafasına göre 5w30'a çekti. Motorlar durduğu yerde mi değişti bu kadar yıl içerisinde? E havalar da çok soğumadı? Sebebi neydi ki...
Ben olsam 10w40'a geçiş yapardım hem piyasada bulması kolay hem de aracınızın gerekliliklerini karşılayabilecek bir yağ fakat motorun durumu iyi değilse contalar vs yıpranmış ise 20w50'den geçince birtakım problemler olabilir. Ayrıca 10w40'da tavsiyem Motul 6100 veya Liqui Moly Super Leichtlauf.Konu yukarı çıkmışken sorayım, araç Uno 70sx 1.4 ie ve lpg li. Aldığım zaman önceki sahipleri 20w50 kullandığı için ben de 20w50 kullandım ancak 15w40 kullanmak istiyorum. 20w50 den mi devam etmeliyim yoksa 15w40 a düşmeli miyim karar veremedim. Bir de 2 viskozitede de yağ önerebilirseniz sevinirim.
Motul 6100 düşündüm ancak 10w40 ince gibi geldi. Sürekli yağ seviyemi falan takip ediyorum, 5000 km de 1 değişmeyi planlıyorum zaten ama 10w40 da deneyebilirim kafam karışıkBen olsam 10w40'a geçiş yapardım hem piyasada bulması kolay hem de aracınızın gerekliliklerini karşılayabilecek bir yağ fakat motorun durumu iyi değilse contalar vs yıpranmış ise 20w50'den geçince birtakım problemler olabilir. Ayrıca 10w40'da tavsiyem Motul 6100 veya Liqui Moly Super Leichtlauf.
Ben opetten aldığım lpgden mazota benzine hep kafamda zaten şeydi ya opet varsa opette durayım , işte yol giderken ezberlediğim opetlerde hep dururdum modundayım özellikle tuvaletlerinin temizliği içinAz önce siteyi kontrol ettim. Hakikaten yıllar sonra benim arabanın modeli ve motoru hakkında doğru yağ bilgisi veren bir site buldum. Eskiden 10w40 veya 5w40 olarak önerilen yağı diğer siteler (hatta Opel'in kendi servis veritabanları bile) yıllar içerisinde kafasına göre 5w30'a çekti. Motorlar durduğu yerde mi değişti bu kadar yıl içerisinde? E havalar da çok soğumadı? Sebebi neydi ki...
Sırf bu yüzden bile Opet'i kutlarım.
Motul 6100 düşündüm ancak 10w40 ince gibi geldi. Sürekli yağ seviyemi falan takip ediyorum, 5000 km de 1 değişmeyi planlıyorum zaten ama 10w40 da deneyebilirim kafam karışıkGenelde yağ seçiciler 15w40 öneriyor, piyasada bulunabilirlik anlamında shell helix hx5 ve lubex var. Bakım zamanı gelince duruma göre hareket edeceğim.
Yağ pompasına elveda diyoruz sanırım10w-40 ile 5w-40 kullanabilirsin ya da 5w-50 bile olabilir5w-40 tam sentetik alıp birkaç bin km yap kontrolü yapardım yerinde olsam,eksiltme yoksa devam ederdim.Hem tam sentetik seçeneği de var,10w lerde tam sentetik yok benim bildiğim.
15w40 shell helix hx5 koyucam yüksek ihtimal ya fazla macera aramaya gerek yokYağ pompasına elveda diyoruz sanırım![]()
ben 10w40'ını koydum pişman oldum. İki kere düşün.15w40 shell helix hx5 koyucam yüksek ihtimal ya fazla macera aramaya gerek yok![]()
Lubex'in fiyatları cidden ucuz yani düşünebilirim, şu an kafamda olan tek şey bi daha 20w50 kullanmayacağımben 10w40'ını koydum pişman oldum. İki kere düşün.
Yerinde olsam madem kısa aralıklarla değiştireceğim, f/p olarak gördüğüm lubex'i denerdim. eksiltme takibi filan yapacaksan motul gibi markalara para harcama