HANGİ SAĞLAYICI (İNTERNET)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmreBHZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Superonline fiber kullanıyoruz 25 mbit+75 gb akk 59 tl. Evinin bağlı olduğu internet hattı sağlamsa hiç sıkıntı yaşamazsın. Akkya girersen hızın düşer tek üzüntün bu olur. Fakat hattında sıkıntı varsa hat komple değişene kadar 5 günde bir servis ararsın. Aradığın serviste 2-3 günde gelir. Sonra müşteri hizmetlerine bağırır çağırır durursun. En son geldiklerine hattı düzelttiklerini söylediler. İnşallah öyle olmuştur. Yoksa hiç hoş değil. Video izlerkende 720p ile 1080p arasında gidip geliyorum.
Bildiğim kadarı ile firmalar sadece evin dışındaki ankastreye kadar müdahale edebiliyorlar. Evin içindeki hat kullanıcıyı ilgilendiren sorun.

Ttnet de Superonline da çok sorun çıkartabiliyor, şu uyduneti merak ediyorum ne zaman bi yorum görsem genellikle olumlu oluyor. Bu arada hala var mı bilmiyorum ama superonline'da 25mbps tamamen akksiz (yani hiçbir şekilde kota yok 10tb indirseniz bile) 99tl'ydi

Telekom sektöründe çalışan biri olarak gerçek fiber kullanmadığınız sürece tüm servis sağlayıcılar Türk Telekom üzerinden hizmet alıyorlar.

Uydunet ya da Superonline Fiber'e geçmediğiniz sürece diğer servis sağlayıcıları tavsiye etmem çünkü müşteri hizmetleri konusunda oldukça başarısız olabiliyorlar.

Telekom sektöründe çalışan biri olarak gerçek fiber kullanmadığınız sürece tüm servis sağlayıcılar Türk Telekom üzerinden hizmet alıyorlar.

Uydunet ya da Superonline Fiber'e geçmediğiniz sürece diğer servis sağlayıcıları tavsiye etmem çünkü müşteri hizmetleri konusunda oldukça başarısız olabiliyorlar.
Eğer altyapı varsa Uydunet'i ben de öneririm. Superonline müşteri hizmetleri rezalet diye biliyorum. Son zamanlarda Vodafone da bazı bölgelerde fiber altyapısı kurmaya başlamış. İncelemenizi öneririm.

Ben bir şekilde tufaya gelip Doping ADSL bağlatmış bulundum 2 ay önce. Resmen Google Ads tuzağı yedim telefondan bağlanırken, hayırlısı dedim.
Şimdi Doping'in artısı ne oldu derseniz, çok bir numarası olmadı. Ama AKK için internet kullanımı kontrolü yaparken bana detaylı kullanım verebiliyor. TT'da bu yoktu. Başka bir artısı şimdi aklıma gelmiyor :)

Bunun yanında TT ile Doping'in kullandıkları DNS servisleri farklı. Doping, Milenicom'dan DNS alıyor. Bunun nasıl bir etkisini gördüm:
Yıllarca evimdeki sistemime virüs bulaştırmamış biriyim. İlk defa Doping'e geçtikten sonra sistemime virüs girdi ve direk olarak modemime girip yerleşerek bağlanan tüm cihazlarda Singapur merkezli alışveriş sitelerine yönlendirmeler yaptı. Daha sonra bir şekilde düzelterek önlemlerimi aldım ve sorunu kalıcı olarak çözdüm. TTNET'te böyle bir şey hiç yaşamadığım için bunu direk olarak Milenicom'un TürkTelekom'a göre güvenlik konusunda daha zayıf olmasına bağladım.
Ama daha güvenilir dediğimiz TürkTelekom da DNS hizmetlerini hangi büyük merkezden alıyorsa, geçtiğimiz günlerde yaşanan global DDoS saldırısında çok ciddi etkilenmişti ve TT abonelerinin erişemediği bir çok siteye ben erişebiliyordum.

Evet tüm internet sağlayıcılar ADSL hizmetini Türk Telekom altyapısından alıp müşteriye satıyorlar. O yüzden fiyat indirimlerini ancak farklı taahhütlü kampanyalar ile yapabiliyorlar. Ama müşteri hizmetleri konusunda TürkTelekom, hala kötünün en iyisi konumunda. ADSL bağlatacak olursanız üzülerek TürkTelekom'u öneriyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...