1.8 civic sport hb kullanıcısıyım.
Bendeki tam otomatik tork konventörlü olan. Türkiye'de az bulunuyor genellikle çoğu araç i-shift.
Alacaksanız tam otomatik veya manuel olanı alın, i-shiftler robotize şanzıman, sıkıntılı, sarsıntılı ve geç geçiyor, sürekli optimize ettirmen, baskı balata değişimi falan gerekiyor, aracın ruhuna aykırı. Tam otomatikten korkmayın, klasik, geleneksel uzun ömürlü bir şanzıman.
Ayrıca araç süspansiyonları fabrikasyon olarak sert.
R18 motor zincirli, atmosferik, büyük bir kronik sorunu olmayan uzun ömürlü bir motor. Motor konusunda bir çekinceniz olmasın. Ayrıca yakıt tüketimi sakin kullanımda 1.5-1.6 araç gibi.
Araç 140 beygir. Performans istiyorsanız aracı yüksek devir çevireceksiniz. 4000'devirden sonra araç açılıyor. 7000'e yakın devir çevirebiliyor. Alt devir torku da fena değil.
Benzinde şehir içinde 8-11 litre arası gezersiniz. Ama kaliteli bir lpg kiti ile araç gayet ekonomik. Uzun yol ise çok daha ekonomik. İ-Vtec sistemi ekonomi odaklı ama ben performans istiyorum diyorsanız motor onu da karşılıyor. Tam otomatik Tork Konventörlü olanı anlamak için vites topunuza bakabilirsiniz. Kendi aracımınkini ekliyorum.