KAPALI Hot hatch tercihi (Corsa Opc nasıldır?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hollandali

Profesör
9 Eyl 2016
75
51
1,010
Öncelikle herkese selamlar. Hepimize hayırlı olsun forum tekrardan.

Yaklaşık 1-2 aydır abim ile beraber hot hatch grubundaki araçları düşünüyoruz ve kafamıza yatan olursa alabilmeyi umuyoruz. Malumuz yaşta geçiyor yavaştan ve gençlik çağımızı noktalamadan kullanabileceğimiz bir hot hatch'imiz olsun istiyoruz. 100 bini geçmemize imkan dahilinde gözükmüyor. Fiesta, Ibiza Cupra, Corsa Opc, 208gti gibi araçlar üzerinde durduk.
208 gereksiz pahalı gözüküyor baktığımız araçlar arasında en pahalısı.
Fiesta'nın performans değerleri diğerlerinin gerisinde ama sürüş keyfinin övüldüğü okudum baya.

Sözün özü ibiza cupra(1.8 TSI 192 HP) ve corsa opc(1.6T MT-6 OPC 207 HP) arasında kaldık.

Burada sormak istediğim bir şey var
Corsa Opc 78. bin liste fiyatı ama opsiyon olarak OPC Performans Paketi satıyorlar bunun içinde: Brembo yüksek performanslı fren sistemi, Kilitli diferansiyel ve 18" alaşımlı, OPC tasarımlı jantlar varmış bununla beraber 90'e dayanıyor sanırım. Bu opsiyona kesin alınmalı der misiniz? Fren ve diff cezbediyor açıkçası ama fiyat kafayı karıştırıyor. Az bir meblağ değil.
Curpa'da otopark incelemesinde dediği gibi "tr şartlarında" fiyatı uygun gözüküyor.

Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. En azından şu an gerçekten alma niyetimiz olmasa bile en azından fikir edinmek istiyoruz. Türkçe hot hatch hakkında sınırlı bilgi var. Aramaya kalktığınızda genelde birbirinde yazı kopyalayan siteler var. Yabancı sitelerden ingilizcem yettiği kadar okuyabildim. Başkaları da hot hatch konusunda yardıma ihtiyacı olup google'da burayı bulması için hot hatchler hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


İyi forumlar Teşekkürler.
 

assettocorsaa

Profesör
11 Eyl 2016
685
1,268
2,270
şahsen bana garip geliyor buradaki bazı yorumlar. makyajla normal versiyonu bile siklet atladı gti da öyle olmuştur muhtemelen ama herkes bir tutturmuş polo gti berkecanların arabası diye. sinan bey bunu deyince garip karşılamıyorum ama burada herkesin o seviyedeymiş gibi atıp tutması ironi
208 gti by ps makyaj operasyonu değil, aracın baştan aşağı peugeot sport'un elinden geçtiği bir modeldir.

"Gti da öyle olmuştur muhtemelen" cümlesi ile hepimizi aydınlattığın için teşekkürler.
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
Bunu daha önce yazmıştım. İnsalara akıl vereceğine önce Sen OKU. Ve artık lütfen herkese yüksek perdeden konuşmayı sonlandır. Laf sokma. Ders vermeye kalkma. Tartışma ortamı yaratmakla bir yere varılmaz. Kaç mesaj önce sana cevap vermeyeceğim dedim. Minik afacanlar gibi burayı fokurdatmaya devam ediyorsun. Eğer kanın bu kadar kaynıyorsa al bir fiesta al bir 208. Çık istanbulparka rahatla be bilader. Bu nedir bu kadar. Al, al da herkes görsün şoför neymiş araba neymiş. Seansa çıkacağında da yaz buraya biz de çıkalım piste. Klavye tıkırtısı duyacağına az lastik sesi duyarsın,poponda apexi hissedersin en azından. Ben artık cidden bu konuya yazmayacağım.
 
Son düzenleme:

assettocorsaa

Profesör
11 Eyl 2016
685
1,268
2,270
Bunu daha önce yazmıştım. İnsalara akıl vereceğine önce Sen OKU. Ve artık lütfen herkese yüksek perdeden konuşmayı sonlandır. Laf sokma. Ders vermeye kalkma. Tartışma ortamı yaratmakla bir yere varılmaz. Kaç mesaj önce sana cevap vermeyeceğim dedim. Minik afacanlar gibi burayı fokurdatmaya devam ediyorsun. Eğer kanın bu kadar kaynıyorsa al bir fiesta al bir 208. Çık istanbulparka rahatlama be bilader. Bu nedir bu kadar. Al, al da herkes görsün şoför neymiş araba neymiş. Seansa çıkacağında da yaz buraya biz de çıkalım piste. Klavye tıkırtısı duyacağına az lastik sesi duyarsın,poponda apexi hissedersin en azından. Ben artık cidden bu konuya yazmayacağım.
Yine boş boş cümleler. Şu konuda doğru düzgün iki tane mesajın var. Birincisinde tipine göre arabaları eleyip hepsine iyi yol tutuyor dedin. İkincisinde 2013'ten kalma bilgilerini sıralayıp bu arabaların hepsi aynı kimse farkı anlayamaz dedin. Kısaca çok faydan dokunmuş konuya.

Ben ise kaynak göstererek arkadaşın en iyi aracı seçmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. And ve Doğan Kabak dahil birçok kişinin beğendiği bir aracı önermem neden bu kadar zoruna gidiyor? 208 gti ve fiesta'ya olan düşmanlığın nedir? Bu arkadaş gidip opc veya cupra alınca mutlu mu olacaksın?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım