Merhaba
Değerli arkadaşlar, Dün aracımı öğlen servisden aldım. Şikayet ettiğim tüm maddeler ortadan kalkmış. Hatta araba üstüne koymuş daha sıkı bir hissiyatı var. Arızalarımın tek kururş alınmadan garatinden yapılması beni çok sevindir. Garanti dışı bişey çıkacak diye kara kara düşünüyordum. Arızalı olan 3-4 parça garantiden değiştirilerek aracım yapıldı. Bu parçadalarden en ucuzu 160 tl , en pahalı olanı 2700 tl. Tabi birde buna işcilik var. Her zaman savunduğum garantili araba alma olayı , ikinci kez faydasını gördüm. Aşırı pimpirikli olmam neticesinde arızaları büyümeden , garantisi bitmeden çökmezde benim dikkatim sayesinde oldu.
Henuz fatura almadığım için ödemede yapamadığımdan ( bakım ödemesi) ne yapıldığını sadece söylenenlerden analatacağım.
1- Arac Lpg Gecmiyor. Motor arıza ışığı yanıyor. Motor arıza ışığı bir müddet sonra söndüğünde tekrar lpg geçiyor fakat motor tekleme yaparak tekrar arıza ışığı yakıyor. lpg'den Benzine geçiyor.
Çözüm : Lpg filitresi değişince sorun ortadan kalkmış
2- Araç Gaz Kelebek sensörü sık sık arıza veriyor. Devir dalgalanıyor. motor arıza ışığı yakıyor. Kontak kapatıp tekrar açınca normale dönüyor. Motor Arıza ışığı ise belli bir km sonra gidiyor.
Çözüm: Birinci silindir endiksiyon bonini ve gaz pedalı değiştirildi. Gaz pedalı daha hissli çalışıyor
3- Aracın debriyajı yeni değiştirildi, son 1000 kmdir kıkırdama yapıyor. özelikle sıkışık trafikte fazlasıyla ses yapmaya başlıyor. Rahastız edici oluyor.
Çözüm : Aracın sörücü aksında sorun olduğu gördüldü : değiştimi onarıldımı bilmiyorum . Ama ortadan kalktı
4- Arac hareket halinde iken, ayak gazdan çekilip motor frene gectiğinde araba yığılma yapmaya başladı. Bu esnada küt diye ses çıkarıyor. Tekrar gaza basınca buseferde anlık yine küt sesi çıkarıyor. Bu ses sebebiyle debriyaj değiştirildi, fakat debriyaj değişimine mütakip son 1000 kmde tekrar daha şiddetli olmaya başladı.
Çözüm : Debriyaj seti ve vites üzerinde işlemler yapıldı. Parçalar değiştimi yoksa ayarmı yapıldı bunu bilmiyorum. Fakat kavrama noktam değişmiş, vitesler daha yumuşak geçiyor.
Sorunlarım giderildi, üstelik üzerine + konmuş gibi. Bakımında etkisi ile sanırım bambaşka bir otomobil hissi uyandırıyor. Ben 1 hafta arabasız kalmanın acısını cektim. Yokluğunda değerini anladım. Bir müddet daha berbaeriz