KAPALI Hyundai tuscon neden Audi Q3 ile karşılaştırılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burakcak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burakcak

Asfalt Kurutucu
22
merhaba ben uzun zamandır gerek otopark adı altında gerek kadıngözüyle olsun ilgili videolarınızı severek izliyor ve yorumlarınızı hep dikkate alıyorum benim anlatmak istediğim çok yakın bir komşum Audi Q3 aldı çok kısa Zaman sonra satıp Volvo Suv aldı onuda çok kısa bir zaman içinde satıp en son hyundai santafe aldı ve bana söylediği kesinlikle gidip Audinin 4 halkasına fazladan para verme ben hyundai dan çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim dedi ,buzamana kadar nekadar çok araştırsamda hyundai tuscon modelini hiçbir Alman arabalarıyla karşılaştırmalarını bulamadım gerek Wv Tiguan olsun gerek Audi Q3 gerek Opel mokka gibi araçlardan ne fazlası yada ne gibi bir eksiği var ? Ben aracı inceledim benim çok hoşuma gitti bazı yerler sert plastik olarak yapılmış fakat Audi Q3 da öyle diğerleride sizden ricam enine boyuna bir karşılaştırma yapar ve bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla Burak Çakıroğlu

Son düzenleme:
hyundai almanların düz arabalarıyla karşılaştırılabilir.. vw, seat, skoda, opel vs.

yalnız audi dediğinde iş garipleşiyor.. nasıl biraz fark varmış...

oldu ikisi de suv nasılsa, range rover'la da kıyaslayalım..

Audi nin 4 halkasi diyerek,bosuna para verilmez diyerek maalesef olmuyor.bu tarz markalar(audi,bmw,mercedes vb) premium araclar yaparlar.yani kagit ustunde sadece donanima bakarak ,test surusu yaparak vb yollarla karsilastirma yapilmiyor maalesef.tucson denilen aracla test surusu yaptim gercekten guzel gidisi,sesi bayildim.ama ortalama tuketim sakin yolda ve sakin kullanimima ragmen 15.4 cikinca zaten gözumde 1 gram degeri kalmadi kalmazda.karsilastirma yapacaksaniz renault,nissan,opel vb markalarla yapabilirsin.hyundai evet son yillarda cok gelisti ama bir vw , ford veya honda kadar iyi degil halen.hyundai nin yaptigi en iyi iş pazarlama gercekten iyi yapiyor ve satis rakamlarida gayet guzel.

otomobilleri otomobil yapan özellikler, sert plastikler, park asistanı veya cam tavan gibi detaylardan ziyade motor,şanzıman,süspansiyon,şasi vs gibi özellikler olduğundan hyundai'nin audi gibi markalara ulaşması için daha yol kat etmesi gerekir. Bunun dışında marka algısı,genel kalite, "rafinelik" gibi konular da yabana atılır konular değil ve audi bu konuda oldukça önde. Karşılaştırılmasına karşılaştırılır ama sonuç 5 km öteden belli.

Premium konusu bana göre biraz karmaşık bir durum. Evet premiumların diğerlerine göre kalitesi ve üstünlüğü açık ve net ama bunun sadece aracın iyiliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Algıların, medya etkisinin, insanların kendi kendilerini inandırmak istemesinin de çok ciddi payı olduğunu düşünüyorum. Kısaca şöyle özetleyeyim:

Araç bazında Premium Araç= Standart Araç x 1.5
İşin içine algılar girince Premium Araç= Standart Araç x 2

Not: S Serisi gibi üst modeller bu gözlemin dışındadır.

Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdi buda benim yorumum takdir sizin Audi Wv zaten aynı motora hatta aynı fabrikaya ait araçlar her ikiside teknolojik açıdan aynı yazılımları veriyorlar sadece görseller farklı bu arada Wv ve Audinin skandalınıda unutmayalım yani aslında okadarda masum değiller çevremde çok fazla Wv tiguan kullanan arkadaşım var bunlardan 1 tanesi daha araç 1,5 yaş demeden motor yaktı , diğerleri 2 yaşını geçtikten hemen sonra karoseride ve çalışan aksamlarda ciddi sıkıntıyla karşılaştılar, benim opelim eşimin hyundai var benim arabam 8 yaşında eşimin arabası 7 yaşında bugüne kadar benim arabam bir çok ufak arıza çıkardı bir çoğunu kendim tamir ettim eşimin arabası şimdiye kadar bir kez ufak bir arıza yaptı, Audiye gelince Bencede çok güzel ve estetik bir araç fakat fiyatı gerçekten hakediyormu ? Yani hyundai tuscon Full donanım dizel 2.0 lık motorlu en üst paketiyle 30.000 € civarında alabiliyorum aynı seçenekler Q3 için 48.000€ Q5 için neredeyse 60.000€ sınırına dayanıyor almanyada önde gelen bir otomobil dergisinin yaptığı bir testte Hyundai santafe ile BMW X5 kıyaslandı şaşırtıcı bir şekilde hyundai 5 e 3 oranında birinci geldi diğer yapılan bir testte ise bmw X5 ve Audi Q5 Aras'ında buradada bmw öne geçmişti bu olay bende şu şüpheyi uyandırıyor acaba Hyundai gibi bir araca karşı yenilmek ağır geleceğindenmi çekiniyorlar. Elbette araç içerisinde kullanılan malzemeler kalite olarak tartışılmaz deri koltuk ve benzeri aksesuarlar çok zarif ama aradaki bu fiyat farkı buna değermi ? Son olarak eklemek istediğim birde madem bu araçlar bukadar mükemmel üst sınıfı temsil ediyor niye hiç biri Hyundai kadar cesur olupta 7 yıl garanti veremiyor ? Bir arkadaşım yakıt konusuna değinmiş arabaların hepsinin yakıt tüketimleri birbirine çok yakın aracın ebat ve ağırlığı Tabiki oranları etkiliyor ama genel anlamda Wv 8 litre Hyundai 15 litre yakmıyor Teşekkürler

Son düzenleme:
hyundai almanların düz arabalarıyla karşılaştırılabilir.. vw, seat, skoda, opel vs.

yalnız audi dediğinde iş garipleşiyor.. nasıl biraz fark varmış...

oldu ikisi de suv nasılsa, range rover'la da kıyaslayalım..
hiç range Rover kullandınmı ? Ben kullandım takoz gibi konfor yanından bile geçmiyor şukadarını söyleyim yerli Tofaş daha rahat.

@Burakcak bey zaten siz kararinizi vermissiniz.bizdende ekstradan teyit bekliyorsunuz.hyundai alcaksiniz hayirlisi olsun.

Tofas bile range rover dan konfor olarak daha iyi seklinde yorum yaptiktan sonra konusulacak bisey kalmiyor.

Saygi ve sevgilerimle

Hocam q3 e sahibiz ve geçen tucson testine gittim. Bayi de karşılaniş biçiminiz bile farklı audi de insan gerçekten bu konuda bile şımarıyor. Malzeme kalitesi olarak q3 açık ara önde. Yalıtım ve konfor kısmında da biraz daha iyi. Tasarım özneldir. Karışamam ikiside gözüme hoş geliyor. Kısacası aralarında her konuda fark var. Premium ile normal insanlar karşılaştırmak zordur. Kıyamet kopar karşılaştıritsanda.

Hocam q3 e sahibiz ve geçen tucson testine gittim. Bayi de karşılaniş biçiminiz bile farklı audi de insan gerçekten bu konuda bile şımarıyor. Malzeme kalitesi olarak q3 açık ara önde. Yalıtım ve konfor kısmında da biraz daha iyi. Tasarım özneldir. Karışamam ikiside gözüme hoş geliyor. Kısacası aralarında her konuda fark var. Premium ile normal insanlar karşılaştırmak zordur. Kıyamet kopar karşılaştıritsanda.

Harbiden bu konuda sonuna kadar hak veriyorum sana Audi için gittiğimde gerçekten insanı farklı karşılıyorlar buda insanı şimartıyor kötü anlamda değil insan kendini farklı ve özel hissediyor araca diyeceğim bişey yok zaten Audi İstanbul satış müdürü arkadaşım onunlada konuştuğumda gücün yeterse Q5 al ama şehir içi kullanımda Q3 tavsiyedir dedi ama Hyundai tuscon görüncede içim ısındı çok kararsız kaldığım için buradan yorum almak istedim şayet fikrimi beyan ederken birilerini kırdıysam özür dilerim

Hangi Range'i kullandınız acaba ? Araç sert zaten öyle olmazsa yol tutmazda gayet konforlu.
Dostum ben rangeroverın eski modellerini de kullandım yeni çıkardığı eveque modelinide bana göre değil süspansiyonları ve frenleri sert ben şehir içi kullanımda ve uzun yol yapacağım bir araba bakıyorum tabi birde servis yedek parça durumu varki oda içler acısı Türkiye'yi bilmem ama burada Cidde'n çok pahalı yani Audi yanında gayet ucuz kalır

@Burakcak bey zaten siz kararinizi vermissiniz.bizdende ekstradan teyit bekliyorsunuz.hyundai alcaksiniz hayirlisi olsun.

Tofas bile range rover dan konfor olarak daha iyi seklinde yorum yaptiktan sonra konusulacak bisey kalmiyor.

Saygi ve sevgilerimle
Yorumlarınız ve iyi Dilek'leriniz için teşekkürler şimdi olaya ben şu açıdan bakıyorum tabi bu benim söylediğim Türkiye için geçerli değil ben almanyada yaşıyorum burada hangi marka olursa olsun aracı teslim alıp daha sonra geri satmak isterseniz fiyatlar sene bazında inanılmaz düşüyor yani kıyaslama yapacak olursam en üst seviye donanım bir Tuscon sıfır fiyatına ancak 2012 model bir Q3 alırım aradaki fark sıfırlarında 15.000€ dan fazla bunu soruyorum bu parayı vermeye hakikaten değermi yoksa inan benim gönlüm çok uzun Zaman'dan beri Q3 diyor Q5 e oranla daha ufak ve sempatik geliyor bana , ama dediğim gibi sıfır bir araçmı yoksa 3 yaşında 60.000 km civarında bir araçmı beni kararsız bırakan bu aslında benim hatam forumu açarken benim Almanyada yaşadığımı ve buranın koşullarına göre konuştuğumu belirtmem gerekirdi kusura bakmayın benim hatam. Tekrar yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim

Amcam 2-3 hafta önce Audi Q3 aldı, bizde de 6400 km'de Tucson var. Birisi premium, yani malzeme kalitesi olarak tabi ki Q3 önde. Fakat, park pilotu vs. gibi oyuncakları bir kenara bırakırsak, amcamın aldığı 150 bin liralık Q3'te hız sabitleyicisi olmaması bana komik geliyor. Güvenlik donanımları olarak da hayli geride. Konudaki mesajları baz alarak bunları en başta belirtmek istedim. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olabilirim.

@mehmethakantarhan'ın dediği gibi bencede siz kafanızda aracı almışsınız. Kafanızı karışıtırmanıza gerek yok. Tucson'u her markadaki rakipleri ile kıyaslayabilirsiniz ama bu bir Q3'ten iyi anlamına gelmez.

Amcam 2-3 hafta önce Audi Q3 aldı, bizde de 6400 km'de Tucson var. Birisi premium, yani malzeme kalitesi olarak tabi ki Q3 önde. Fakat, park pilotu vs. gibi oyuncakları bir kenara bırakırsak, amcamın aldığı 150 bin liralık Q3'te hız sabitleyicisi olmaması bana komik geliyor. Güvenlik donanımları olarak da hayli geride. Konudaki mesajları baz alarak bunları en başta belirtmek istedim. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olabilirim.
O zaman size şöyle sormak isterim her ikisinide deneme şansınız olmuş benim yaklaşık 30.000€ gibi bir bütçem var buda şu demek sıfır bir Hyundai yada 3-4 yaşında bir Q3 benim yerimde olsanız ne tercih yaparsınız

Dostum ben rangeroverın eski modellerini de kullandım yeni çıkardığı eveque modelinide bana göre değil süspansiyonları ve frenleri sert ben şehir içi kullanımda ve uzun yol yapacağım bir araba bakıyorum tabi birde servis yedek parça durumu varki oda içler acısı Türkiye'yi bilmem ama burada Cidde'n çok pahalı yani Audi yanında gayet ucuz kalır
Evoque'u bilmiyorum Biz 2016 Sportla uzun yol yaptık. Bozuk yol vs çoktu. Araba fazla hissettirmiyor. Arkada oturmama rağmen koltuklar sağa sola sarsmıyordu. Dışarıdaki seside almıyordu. Gayet güzel bir araç bence Range Rover ha evoque kötüdür onu bilemem ama Vogue,Sport,Discovery liderliğe oynayacak araçlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...