KAPALI Hyundai tuscon neden Audi Q3 ile karşılaştırılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burakcak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burakcak

Asfalt Kurutucu
22
merhaba ben uzun zamandır gerek otopark adı altında gerek kadıngözüyle olsun ilgili videolarınızı severek izliyor ve yorumlarınızı hep dikkate alıyorum benim anlatmak istediğim çok yakın bir komşum Audi Q3 aldı çok kısa Zaman sonra satıp Volvo Suv aldı onuda çok kısa bir zaman içinde satıp en son hyundai santafe aldı ve bana söylediği kesinlikle gidip Audinin 4 halkasına fazladan para verme ben hyundai dan çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim dedi ,buzamana kadar nekadar çok araştırsamda hyundai tuscon modelini hiçbir Alman arabalarıyla karşılaştırmalarını bulamadım gerek Wv Tiguan olsun gerek Audi Q3 gerek Opel mokka gibi araçlardan ne fazlası yada ne gibi bir eksiği var ? Ben aracı inceledim benim çok hoşuma gitti bazı yerler sert plastik olarak yapılmış fakat Audi Q3 da öyle diğerleride sizden ricam enine boyuna bir karşılaştırma yapar ve bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla Burak Çakıroğlu

Son düzenleme:
Çok merak ederek soruyorum Audi q3 neden premium araç sadece önünde taşıdığı 4 halka yüzündenmi ? ben bu ilk soruyu sorduğumda her iki arabayı kullanmadığımı sadece içerisine binip ilk bir izlenim yaptığımı belirtmiştim fakat çok premium araç diye abartılan q3 neredeyse hyundai gibi heryerinde sert plastik malzeme kullanılmış kullanılabilirlik ve işlevsel olarak hyundai sunduklarındanda yoksun motor seçeneği olarak 2.0 dizel 185 beygirlik hyundai karşısında ,2.0 dizel 177 beygirlik bir motor Audi karşılaştırıldığında sıfır kilometre fiyatında (Almanya için) Hyundai 32.000€ civarında kalırken Audi 47.000 € (S line değil) civarında buna rağmen hyundain sunduğu birçok güvenlik sistemini Audide parasını verseniz dahi alamıyorsunuz . Tabiki Audi nin içine oturunca insan daha bir başka hissediyor bir kere araba ve marka çok havalı yada bu algı bize yıllardır empoze edildiği için kıramıyoruz bu algıyı,bir çok dilde yapılan hyundai tucson incelemesini izledim herkesin arabada şikayet ettiği göğüs bölümünün sert plastik malzemeden yapılmış olması bunun dışında büyük bir eleştiri almadı Audi q3 ın incelemelerinde konsola erişilebilirlik ve permament Quatro sisteminin zayıflığından bahsediliyor kısaca her iki aracında artı ve eksi yönleri var. Siz bu iki araçtan hangisini ne süreyle kullandınız bununla ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim yoksa o güzel bu güzel diye eleştiri yapmak bence yanlış olur.

Son düzenleme:
Bence yanlış düşünüyorsunuz çünkü yapılan bazı ciddi test sonuçlarını da lekelemiş oluyorsunuz çok basit Ncap çarpışma testine bir aracın girmesi için bazı kriterlere sahip olması gerekir dahada önemlisi aracı onlar istiyorsa test ediyorlar siz istiyorsunuz diye değil ve hyundai Tuscon Yen'i kasalarındada kullandığı hafif alaşım titanyum malzemeden dolayı her yön çarpışmalarında 5 yıldız almıştır hatta bir çok iyi araba markası yolcu tarafındaki çarpışmalarda çok daha kötü not alarak eleştiri almıştır buna Audi,BMW,Mercedes Volvo da dahil. Bu şunun gibi geliyor bana adın çıkmış dokuza inmez sekize hyundai diyince herkesin aklına eski modelleri geliyor evet çok kötülerdi bende kabul ediyorum ama şimdi bu algıyı kırmaya çalışıyorlar ama siz ve sizin gibi düşünenlerden ötürü daha çok çalışması gerek bana kalırsa.

Bizde maalesef direksiyondaki logoya bakılır araba iyi mi kötü mü bakılmaz isterseniz hyundai dünyanın en iyi arabasını yapsın ve üstüne audi dünyanın en kötü arabasını yapsın yine de audi diye çıkan olacaktır bir çok kişi alt yapı demiş ama audi q3 dediğiniz araba 10 yıllık altyapı kullanıyor (Bu kötü bir şey mi bilemem golf 5 platformu şimdiki mqb den daha iyi çünkü)
Herkesin arabadan beklentisi vardır kimisi kaliteli iç mekan ister kimisi az yaksın kimisi konfor vb. ilk yapmanız gereken kendi fiyat bütçenize göre sizin isteklerinizi en iyi karşılayan aracı bulmanız eğer iki arabada istedikleriniz varsa aradaki fiyat farkına bakıp değip değmeyeceğine karar vermeniz. Artık otomobil firmaları arasında çok büyük teknoloji farkları yok (özel araçlar dışında) ayrıca firmalar maliyetten kısmaya doğru gidiyor yani premium arabalar ile normal arabalar arasındaki farklarda yavaş yavaş azalıyor.

Yunus kardeşim bir kere adam diye hitap tarzın oldukça kaba ve basit buda senin basitliğinin göstergesi Audi hakkında ne biliyorsun sen ? Ben sana anlatayım Audinin kökeni NSU araçları olarak ve susuz motor üreterek başladı ilk işleri bisiklet,motorsiklet ve dikişmakinası üretmekti daha sonra araba sektörüne girdiler 2.dünya savaşı sonrasında 1968 li yıllarda iflas ettiler ve wolksvagen satın alarak Audi ismi altında bir marka oluşturdu şimdi sen oturmuş bana Audinin sahibi olan markayla bile karşılaştıramazsın demekle acemiliğini herkese ispatlamış oluyorsun. Yunuscum bence sen hayalini kurduğun arabalar kadar değil de bindiğin arabalar kadar konuş.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim mesele benim neye karar verip vermediğim ile alakalı değil ben somut şeyler istiyorum yani bana izah etmeni bekliyorum biri tabiki diğerinden iyidir ama neden ? Bu sadece premium araç diyerek işin içinden çıkmak ile olmuyor herkes bir tutturmuş premium araç diye İnan Almanlar bile bukadar ısrarcı değil her teknolojik gelişmeyi takip edip daha iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünüyorlar yoksa "kardeşim bizim bütün markalar zaten premium diyip" elini ayağını çekmiyorlar, aksine Kore ne yapmış,Japon ne ilave etmiş didik didik araştırıyorlar. Ama maalesef burada hiç kimse farkına varmadı adlında benim gönlümden geçen yıllardan beri Audi q3 yada gücüm yeterse q5 ama hyundain bu son tasarımını görünce afalladım işte bunu araştırıyorum Audi aradaki fiyat farkına değermi ? Değerse neden değer?

Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim,benim istediğim de bu tip cevaplar zaten sizinde söylediklerinizi dikkate alarak tekrar bu konuyu enine boyuna düşünücem işin gerçeği benim aklımı karıştıran komşum oldu Audi Q3 satıp Volvo xc90 aldı onuda satıp hyundai santafe aldı ve onun yorumuna göre bindiği en iyi araba olarak nitelendirdi ve beni özellikle Audi almamam konusunda uyardı buda sinek küçük ama mide bulandırır misali aklımı karıştırdı bu yüzden buradaki arkadaşlarında fikrini almak istedim yoksa dediğim gibi çok eskiden beri niyetim Audi sizin yorumlarınızda göz önüne alarak tekrar karşılaştırma yapıcam teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...