KAPALI Hyundai tuscon neden Audi Q3 ile karşılaştırılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burakcak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burakcak

Asfalt Kurutucu
22
merhaba ben uzun zamandır gerek otopark adı altında gerek kadıngözüyle olsun ilgili videolarınızı severek izliyor ve yorumlarınızı hep dikkate alıyorum benim anlatmak istediğim çok yakın bir komşum Audi Q3 aldı çok kısa Zaman sonra satıp Volvo Suv aldı onuda çok kısa bir zaman içinde satıp en son hyundai santafe aldı ve bana söylediği kesinlikle gidip Audinin 4 halkasına fazladan para verme ben hyundai dan çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim dedi ,buzamana kadar nekadar çok araştırsamda hyundai tuscon modelini hiçbir Alman arabalarıyla karşılaştırmalarını bulamadım gerek Wv Tiguan olsun gerek Audi Q3 gerek Opel mokka gibi araçlardan ne fazlası yada ne gibi bir eksiği var ? Ben aracı inceledim benim çok hoşuma gitti bazı yerler sert plastik olarak yapılmış fakat Audi Q3 da öyle diğerleride sizden ricam enine boyuna bir karşılaştırma yapar ve bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla Burak Çakıroğlu

Son düzenleme:
Evoque'u bilmiyorum Biz 2016 Sportla uzun yol yaptık. Bozuk yol vs çoktu. Araba fazla hissettirmiyor. Arkada oturmama rağmen koltuklar sağa sola sarsmıyordu. Dışarıdaki seside almıyordu. Gayet güzel bir araç bence Range Rover ha evoque kötüdür onu bilemem ama Vogue,Sport,Discovery liderliğe oynayacak araçlar.
Bu Tabiki zevk meselesi sizin hoşunuza giden benim gitmeyebilir yada tam tersi benim beğendiğim sizin hoşunuzada gitmeyebilir benim can dostum yıllarca çalışıp biriktirdiği parayı götürdü BMW M5 e yatırdı şimdi ben genel olarak BMW zaten pek sevmem uzun yolda beni hep rahatsız etmiştir yani kıyaslama yaparsam Mercedes'i tercih ederim konfor açısından benim biladerin M5 inide pek sevmedim ama Hakkı'nı vermem lazım çok iyi gidiyor yolda ciddi bir motor var üzerinde ama genede bir kaç saatten sonra yolda beni rahatsız ediyor benim için araba sessiz ve bir okadar yumuşak olmalı Belkide yaşımın getirisidir bilmiyorum Tabiki zevkler herzaman farklıdır.ben Seyhat etmeyi çok seviyorum ve ailecek çıktığım yolculuklarda arabadaki herkesin konforunu düşünmek istiyorum ve tek bir seferde birkaç bin km yol yapabiliyorum burada arabanın spor olmasından çok benim için konfor ön plana çıkıyor arabadan indiğimde dayak yemiş gibi olmak istemiyorum. Bilmem anlatabildimmi ?

Hocam q3 e sahibiz ve geçen tucson testine gittim. Bayi de karşılaniş biçiminiz bile farklı audi de insan gerçekten bu konuda bile şımarıyor. Malzeme kalitesi olarak q3 açık ara önde. Yalıtım ve konfor kısmında da biraz daha iyi. Tasarım özneldir. Karışamam ikiside gözüme hoş geliyor. Kısacası aralarında her konuda fark var. Premium ile normal insanlar karşılaştırmak zordur. Kıyamet kopar karşılaştıritsanda.

Ya adam tofaşla range'ı kıyasladı ciddi ciddi :) kardeşim hyundai dediğin aracı ford-vw ile birlikte bile kıyaslayamassın,audi ile kıyaslıyor adam :D Sadece marka algısı,şasi,motor,şanzıman bunlar premium da üst seviye olur.ve range'ı kötüledi adam :o

O zaman size şöyle sormak isterim her ikisinide deneme şansınız olmuş benim yaklaşık 30.000€ gibi bir bütçem var buda şu demek sıfır bir Hyundai yada 3-4 yaşında bir Q3 benim yerimde olsanız ne tercih yaparsınız
Bunu cevaplamak biraz zor. Q3'ü çok fazla kullanamadım henüz, o nedenle sürüşüyle ilgili çok fazla fikre sahip değilim. Kafanızda araçlarla ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa daha net cevaplayabilirim.

Ya adam tofaşla range'ı kıyasladı ciddi ciddi :) kardeşim hyundai dediğin aracı ford-vw ile birlikte bile kıyaslayamassın,audi ile kıyaslıyor adam :D Sadece marka algısı,şasi,motor,şanzıman bunlar premium da üst seviye olur.ve range'ı kötüledi adam :eek:
Bak güzel kardeşim bu benim şahsi fikrim range Rover beğenmiyorum suçmu ? Kullandım hemde birçok modelini benim zevkime hitap etmiyor ama Audi yada Hyundai tuscon kullanmadım buyüzden farklı bir fikri olan varsa diye sordum şimdi sana soruyorum ozaman cebinde 30.000€ var sıfır Hyundai mı yoksa 3-4 yaşında 45-60.000 km de Audi Q3 sen olsan ne alırsın ? Üstelik neden bu iki araç kıyaslanamıyor bir anlat öğrenelim senden, bu kadar alaycı yaklaştığına göre her ikisinide kullandın ve sanırım Audi expertisin söz sende anlat bende öğreniyim

Son düzenleme:
Bu Tabiki zevk meselesi sizin hoşunuza giden benim gitmeyebilir yada tam tersi benim beğendiğim sizin hoşunuzada gitmeyebilir benim can dostum yıllarca çalışıp biriktirdiği parayı götürdü BMW M5 e yatırdı şimdi ben genel olarak BMW zaten pek sevmem uzun yolda beni hep rahatsız etmiştir yani kıyaslama yaparsam Mercedes'i tercih ederim konfor açısından benim biladerin M5 inide pek sevmedim ama Hakkı'nı vermem lazım çok iyi gidiyor yolda ciddi bir motor var üzerinde ama genede bir kaç saatten sonra yolda beni rahatsız ediyor benim için araba sessiz ve bir okadar yumuşak olmalı Belkide yaşımın getirisidir bilmiyorum Tabiki zevkler herzaman farklıdır.ben Seyhat etmeyi çok seviyorum ve ailecek çıktığım yolculuklarda arabadaki herkesin konforunu düşünmek istiyorum ve tek bir seferde birkaç bin km yol yapabiliyorum burada arabanın spor olmasından çok benim için konfor ön plana çıkıyor arabadan indiğimde dayak yemiş gibi olmak istemiyorum. Bilmem anlatabildimmi ?
O Zaman size göre konforlu SUV olamaz ? Range'in ötesi yok gibi birşey. SUV yumuşak olamaz zaten. Olursa da yolda tutamazsın. Sert olmak zorunda, ağırlık merkezi üstte olduğu için. Sedan araçlara yönelmenizi tavsiye ederim.

Türk insanı isime, şekile ve gösterişe düşkündür. Bir markayı, partiyi, takımı ölümüne tutar onu ilahlaştırır. Kimseye laf ettirmez. ttps://www.otopark.com/2016/06/iihs-yolcu-small-overlap-testlerinde-carpici-sonuclar/ bu örnekte olduğu gibi ağır diyip çok yakıyor diyenlere güzel bir cevap olmuş. Eğer Tucson hoşunuza gidiyorsa gidin alın. Milletin görüşüne fikrine göre iş yapılmaz.

premium markalar fiyatlarına pek çok şeyi katıyorlar. en başta ar-ge yatırımı var. daha sonra malzeme ve işçilikte daha iyi bir seviye tutturmak için yatırım oluyor. daha sonrasında pazarlama geliyor ki burada müşteriyle direk muhatap olan bayiilerin bile çok ciddi farklılıkları oluyor. bazı markalarda gittiğinizde muhatap bile bulamıyorsunuz ama eşofmanla ve henüz arabam yokken mercedes'e gittiğimde, herşeye rağmen vip muamele gördüm ve test sırasında aman arabamızı kıracaksın bozacaksın gibi bir tavır asla takınılmadı. satış sonrası servis hizmetleri de direk olarak farklı oluyor. bugün fiat, ford, opel, vw gibi markalarda aracı servise sağlam götürüp arızalı alan bir sürü insan var. premium markalar bu tarz aksaklıklarla marja imajını zedelemeyi göze alamıyor.

araçlar arasında temelde farklılıklar herkesin bildiği şekilde. en çarpıcı fark, tucson Q3'ten çok daha geniş iç hacme sahip bir araç. buna karşı işçilik, malzeme, motor seçenekleri(burada ülkeye ve ihtiyaca göre değişkenlik olur) konusunda Q3 önde gibi. ikisini de henüz kullanmadığım için bir yorum yapamam ama bildiğim kadarıyla tucson'un donanım oyuncakları daha fazla. daha doğrusu Q3 ile ekstra ücretlere alınabiliyor.

2. el araç almak ile sıfır araç almak tamamen görüş meselesidir. tamamen risksiz hareket etmek için sıfır araç tercih edilmeli, alternatif olarak malum riskleri göze alarak 2. ele yönelebilirsiniz. müşteri memnuniyeti olarak kia&hyundai, mazda ile birlikte avrupa'da zirveye oynayan markalar arasında. muhtemelen satış sonrasında da sorun yaşamazsınız. iki aracı da uzun uzun inceleyin, aracı aldıktan sonra günlük yaşantınızda kullanacağınız şeyleri kafanızda düşünün ve donanımdan kaçınmayın. Maliyet farkı temel olarak başta belirttiğim sebeplerden ötürü çıkıyor. ama yine de o kadar fiyat farkını vermeyi içinize sindiremiyorsanız Tucson'u alabilirsiniz. en azından aldığınıza pişman etmeyecek bir araç.

Çok şükür güzel yorumlar gelmeye başladı ,bir ara ümidimi kesmiştim neredeyse yoksa onunla bu karşılaştırılmaz diyip hatta beni ti ye alanlar var ama aslında iş bu kadar basit değil mesela ben buradan link atmam nekadar doğru olur bilmiyorum ama Hyundai sanat fe ve BMW x5 karşılaştırması var sonuç şaşılacak şekilde hyundainin üstünlüğü ile sonuçlanıyor yada Audi Q3 ilke Range Rover eveque karşılaştırması Audi her etapta rakibini geçiyor aslında söylemek istediğim ve öğrenmek istediğim gerçekten bu iki araçtan birini kullanmış ve ona göre yorum yapan birileri idi ama başlarda maalesef daha ehliyeti bile belki olmayan yada altında Şahin'i olupta sanki hergün işine giderken Audisi ile giden bir kesim yorum yaptı olsun ben herkese teşekkür ederim arada bir tebessüm de lazım.

Ya adam tofaşla range'ı kıyasladı ciddi ciddi :) kardeşim hyundai dediğin aracı ford-vw ile birlikte bile kıyaslayamassın,audi ile kıyaslıyor adam :D Sadece marka algısı,şasi,motor,şanzıman bunlar premium da üst seviye olur.ve range'ı kötüledi adam :eek:
HYUNDAİ DEDİĞİN MARKA BMW MERCEDESİN ALAMADIĞI ÖDÜLLERİ ALIYOR HYUNDAİYİ ESKİ GETZLER ZANNETME KARDEŞİM

Geçen zamanda biraz daha net fikirler edindim. Tucson ve Q3'teki malzeme kalitesi farkına diyecek yok fakat 150 bin lira verilmiş bir Premium C-SUV'da arka kol dayaması ve hız sabitlemesi gibi çok çok basit şeylerin eksikliğine anlam veremiyorum. Geçtiğimiz perşembe günü Ataşehir Borusan'da X1 baktık ve daha ilk bakışta Q3'ten çok daha üstün hissettirdi. Duruşu çok daha oturaklı, daha donanımlı vs... Fakat, artık b segmenti otomobillerde bile görmeye başladığımız kör nokta uyarı sistemi, acil fren sistemi vs. gibi gerçekten çok işlevsel güvenlik sistemlerinden hala mahrumlar. Bir kısmı opsiyon olarak sunulsa bile muhtemelen bayilerde olmuyor, özel sipariş için de aylarca beklemek gerekiyor. Yakında Kadjar-Tucson-Q3-X1 karşılaştırması yazabilirim. Yine de Premium C-SUV alacaksam BMW X1'i seçerdim. Q3 çok daha yavan gelmeye başladı X1'den sonra.

@hikmetkara Q3 kasa değiştirdikten sonra bakmak gerek. Bu sınıfta premium SUV alacak olanlar X1'i tercih etmeli bence. Premium araçlar genelde donanım olarak normal araçlara göre belli konularda eksik olurlar fakat gırtlak Tucson kullanıcısı olarak X1 beni bayağı tatmin etti donanım açısından. Q3 üvey evlat gibi geliyor bana. Mesela ekran A3'deki gibi otomatik açılıp kapanmıyor, elle açılıp kapanıyor. Multimedya tekerleği de kolçağın hemen önünde ve elimizin altında değil, konsolda dik şekilde duruyor. Olay sadece premium vs. olması değil. A3 çok daha özenilmiş hissettirdi bana. Q3 için bence kasa değişimi beklemek gerekli. Yoksa kalite vs. olarak kesinlikle bir eleştirim olamaz. Oyuncak donanımları da bir kenara bırakacak olursak, standart güvenlik donanımlarını artırmaları gerekli.

Son düzenleme:
bence de onay bey. biraz q3 audi nin genel modelleri arasında geriden geliyor gibi. ben her audinin içine bindiğimde genelde bmw den iyi olduğunu düşünürüm iç mekan kalite ve işçilik olarak. ama q3 te bu intiba oldukça geride.
Evet, bahsettiğim şey tam olarak bu. Premium ve premium olmayan araçların karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Q3, bu haliyle diğer Audi'ler gibi hissettirmedi bana. Kasa değiştikten sonra bu intibanın değişeceğini düşünüyorum.

klasik olarak ülkemizin her yerine dağılmış vagcılar kötüleyecektir hyundaiyi. her şeyden önce biri ikinci el diğeri 0 km bir araç. ha audi deseniz ki Q5 Q7 falan o zaman audi derim de , Q3 ü bayide inceledim donanım ve malzeme olarak O KADAR ABARTILACAK bir araç değil. sıfır km aracın koltuğuna ilk siz oturuyorsunuz. bu bile tercihleri etkileyecektir. hyundai genel itibariyle parasının hakkını veren araçlar satıyor. yani yerin dibine geçirilmiş önceki sayfalarda ama buna gerek yok bence.

Öncelikle alınacak aracın premium olup olmayacağına karar verilmeli. Eğer premium araç alınacaksa premium sınıftakileri karşılaştırmak doğru olur. Bu sınıfta premium alacak kişiye de Q3 kasa değiştirene kadar X1'i öneririm. Q3'ün de yeni kasası çıktığında tekrar değerlendirme yapılır.

hocam yapmayın Allah aşkına ya. hyundai artık gerçekten iyi bir marka ama audi nere hyundai nere. buradaki herkes evet q3 tucson dan kötü ve gereksiz dese siz kendiniz inanacak mısınız buna. ayrıca donanımla premium olunmuyor. full dolu bir tucson la ve bomboş bir q3 le çok değil 100 metre gidin tucson un yüzüne bakan olmaz. ha bu tucson kötü araba demek değil çok iyi bir araba ama kendi rakipleriyle kıyaslanması lazım. onay bey x1 yeni kasa değiştirmiş bir araba. q3 de yakında değişir q5 gibi. yeni kasa q3 le kıyaslamak daha doğru olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...