Bazen mok gibi içi var dediğimiz arabaların içine oturunca anlıyoruz güzel olduğunu. Mesela ben Astra H nin içini hiç sevmezdim içine oturdum hala sevmiyom ama olsun eskiden daha çok sevmiyodum.
Ben mersodaki o 2 ekranı niye öyle yaptılar diye düşündüm. Benim gördüğüm kadarıyla akıcı sade bir tasarım var kabinde. Bunun üstüne geleneksel kadran tasarımı göze batar dedim. Eminimki onu tasarlayan takımda bu tarz şeyleri gözden geçirip yapmıştır. Sizce neden bu ekranları kullanmışlar? Bide işi bilen birinin yorumunu almak isterimAslında tasarım o kadar da kişisel değildir. Egitimli gözle egitimsiz göz asla bir olamaz. Üniversitede okurken proje hocalarına "hocam tasarım kişiseldir zevkler ve renkler tartışılmaz" desem emin olun hala okulu bitirmeye çalışıyordum.
abi elinin değdiği yerler güzel deri filan ama yan koltuktaki kafasını vurursa oraya ölebilir öyle sert orasıGerçek hali fotoğraftakinden çok daha güzel bence. Tek sıkıntısı malzemeler kalitesiz onun dışında çok güzel ve karakteristik bir iç mekanı var bence.
Ben mersodaki o 2 ekranı niye öyle yaptılar diye düşündüm. Benim gördüğüm kadarıyla akıcı sade bir tasarım var kabinde. Bunun üstüne geleneksel kadran tasarımı göze batar dedim. Eminimki onu tasarlayan takımda bu tarz şeyleri gözden geçirip yapmıştır. Sizce neden bu ekranları kullanmışlar? Bide işi bilen birinin yorumunu almak isterim![]()
ben e60 f10 gibi olanları seviyorum tam yerinde durmsı gerekiyor gibi duruyorlarŞu videodan bir çıkarım yapacağım. Bu adamların yeni tasarım dilini "flow" diye özetleyeyim, yani akış akıcılık (Senin yazdığın gibi). Kabinin tümünde yatay bir çizgi hakim aslında. Bunu aşağıda eklediğim trimlerde çok rahat algılayabilirsiniz. Çok eleştirilen ekranları tespitime göre 3 farklı şekilde yerleştiriyor üreticiler (Başka var mı?).
1- Mercedes.... kadran ve ekran birleşik
2-Audi, BMW.....konsolun üstüne
3-Volvo, Renault....dikey
Bu akım konseptine bağlı kalarak tasarım yapmak istedikleri zaman zaten mecburen bu ekran yerleşimine gitmişler bence. Mesela aşağıdaki 5 Serisi'nin ekran yerleşimi imkanı yok bu tasarıma uymaz. Bir de işin ekonomik tarafı var. E'nin iki ekranı da aynı sanırım, bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar böylece.
Tam tersine ben de böyle çok fazla tuşlu arabalara bayılıyorum. Akşam aydınlatmayı açınca içerisi uçak kokpiti gibi oluyor, çok hoşuma gidiyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz elbette.Ekli dosyayı görüntüle 6557 navigasyonun alt tarafı yani teypin oralarda çok tuş var hesap makinesi gibi çok beğenmiyorum
Hız ve devir göstergesi ortada olan tasarımlara hiç alışamadım. Örnek bir önceki kasa Toyota Yaris, Mini Cooper v.s..
Bir de şu Peugeot 308'in sağdan sola doğru yükselen devir saati resmen arabayı almama sebebim olurdu.
@kansuvargun Focus'un satışı nasıl yerlerde?
HB bu kasada hiç tutmadı. Sebep iç tasarımdan ziyade B sınıfı seviyesindeki bagaj hacmi oldu.Focus HB 2016 yılında 799 adet satış yapmış. Özellikle HB veriyorum çünkü sedan piyasasını sürükleyen filo satışları.
VW Beetle bile 468 adet satmış.
http://www.ototeknikveri.com/haber/9077/2017-subat-model-bazinda-otomobil-satis-rakamlari
Sadece bagaj değil iç hacmi diyebiliriz direk tabii o iç hacmi etkileyen faktörlerden biri de çıkıntılı ve şişik konsol. Nedense gereksiz bir genişlik var fordlardaHB bu kasada hiç tutmadı. Sebep iç tasarımdan ziyade B sınıfı seviyesindeki bagaj hacmi oldu.
Aynen katılıyorum iç tasarım olarak başarısız ; ne kadar iyi dinamikleri olsada bu bir eksi ve çoğu insanda bayiyeSadece bagaj değil iç hacmi diyebiliriz direk tabii o iç hacmi etkileyen faktörlerden biri de çıkıntılı ve şişik konsol. Nedense gereksiz bir genişlik var fordlarda