İkizler - Citroen C2 1.4HDI SX Pack (KOTA DÜŞMANI)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemdogu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili forum ahalisi. Kardeşimin de belirttiği üzere, C2 artık tamamen Cenk'in kontrolünde. Ben 2003 model bir Alfa 147 satın alarak, konudan elenmiş bulunuyorum. Artık sıkı bir takipçisiyim fakat kendi aracımın konusunu açmam gerekiyor tabii. Herkese selamlar :)

Bu sizin forum sanırım. teneke jantlarınız hoşuma gitti. Benim c3 e yakışırmı sence.

Maksat sağlam olsunculuk.

Aracın turbo hava dozörü plastik. Bu plastik zamanla eriyor veya çeşitli kaçaklara sebebiyet veriyor. Aslında tamamen fantezi olsun diye o boruyu krom ile değiştirmek üzere yola çıktım.

Süreci Instagram'da anlattım. Özet geçeyim, hayvan gibi şeyettiğim için turbo salyangoz kapağını lıps diye kırdım :) Vesileyle turbomu da revize ettirdim. İçime sinen daha sağlam bir iş oldu.

Maksat özellik olsunculuk.

Aracın küçük boyutlarından ötürü trafikte akşamları gelen ayarsız farcılar, ticari araçlar otobüslerin tüm ışığını içinde toplayan keratamıza, 207'nin otomatik kararan dikiz aynasından uygun bir fiyata bulup aldım. Ayna soketleri farklıymış bu yüzden mevcutu kırmadan çıkartıp yenisini yapıştırdık.

WhatsApp Görsel 2025-03-15 saat 13.06.38_b891b7dd.jpg

Yapıştırıcı kuruduktan sonra en koyu cam filmiyle, iç tesisatın görünmemesi için kapak hizasında film kestirip yapıştırdık.

WhatsApp Görsel 2025-03-15 saat 13.07.29_550ef88a.jpg

WhatsApp Görsel 2025-03-15 saat 13.07.30_c54646fa.jpg

WhatsApp Görsel 2025-03-15 saat 13.08.51_a0404f65.jpg

C2'nin makyaj aynaları VTS versiyonuna güncellemiştim. Işıklarını da park lambalarına bağlamıştım böylece akşamları sadece kapağını açınca çalışıyorlar. Aynı bağlantıdan paralel alarak aynaya oem soketiyle bağlantısını gerçekleştirdim. Aradan geçen kablo görünmesin diye de tesa tüylü bez bant'la bir güzel sarmaladım.

WhatsApp Görsel 2025-03-15 saat 13.07.30_423ee910.jpg

İşyerinin garajında yaptığım testlerde gayet güzel çalıştı. Akşam da tecrübe etme fırsatım oldu. Büyük bir konfor elemanı olduğunu söylemem gerekiyor. Yakın zamanda geri vitesin bağlantısını da yapacağım böylece geriye taktığında direkt devreden çıkabiliyor. Şimdilik düğmesiyle kapatabiliriz bu aşamada.