Bu süreçten biraz sonra kızdırma bujilerini değiştirmek üzere, çalıştığım için aracı (yolda kalma durumu hariç) Vatan Citroen'den ilk kez başka bir ustaya teslim ettim. Amacım kızdırma bujilerini değiştirmekti. Orijinal parçaları aldım ve aracı kardeşim Cem'e teslim ettim.
Sağolsunlar hem fiyatta hem uygulamada fazlasıyla yardımcı oldular ancak asıl işleri BMW araçlar olduğu için toplamada çeşitli sıkıntılar yaşamışlar. Bazı kompartmanlar yerine olduğu gibi takılamamış. Kızdırma bujisi kırıldığı için tornacı masrafı çıktı.
Netekim olur dedik, aracın kızdırma bujileri değiştirildi. Rölesini de kendim değiştirdim. Instagram'dan story olarak videolu anlattım. Belki ihtiyacı olan olur. Bu rölenin yeri korkunç
See Instagram 'Kızdırma Rölesi' highlights from Citroen C2 1.4 HDi SX (@06eb3569)
www.instagram.com
Aynı gün hazır DBY'nin atölyesine kurulmuşken (kardeşim ve Berkay ustam sağolsun), aracın ses sisteminde de ufak yeniliklere gittim. Direkler için Cadence CVLT-45 satın almıştım. Onları bağladım. Podları hazır aldım ve hoşuma gitmediler, ileride değiştireceğim.
Machete Deaf Bonce MM60-F satın almıştım. Onu taktım.
Bu da ufak bir ses örneği, gerçeği reflekte etmez fakat hiç fena değil.
Bir yandanda şöyle güzel sıfır Citroen etiketli parçalar bulmak güzel oluyor, parasına bakmadan alıveriyor insan, çok tehlikeli
Bir de bunu aldım, parça 207'nin. Otomatik kararan bir dikiz aynası. Aracımdaki montaj braketini değiştirip bunu da takmayı düşünüyorum, küçük araç akvaryum gibi filme rağmen ışık alabiliyor. Önemli bir konfor elemanı.
Bu aşamada YDA Center'da çalıştığımdan, dışarı park etmelerde fark etmediğim, kapalı otoparka abone olmamla birlikte gördüğüm bir yağ kaçağı sorunu belirdi. Soluğu hemen Cemal abinin yanında aldık ve tespite başladık.
Fren vakum pompasının contası artık dümdüz olmuş. Bu yüzden tıpış tıpış tepeden yağ akıtıyor imiş. Orijinali ile değiştirdik. Ardından detaylı bir temizlik daha yaptık. Şimdilik bir sorun yok.
Bu da bu motorların sarf malzemesi. Mazot almakla eşdeğer, alt şanzıman takozu. En çabuk bozulanı, buna denk olarak en uygun fiyatlı olanı

Üzüyor, ama üzüyorken de güldürüyor sağolsun.
Hazır sökülmüşken Cemal ustam, kızdırma bujisi değişirken yapılan işçilik hatalarını da giderdi sağolsun. Tıngırtısız bir şekilde çalışan daha sessiz bir motor oluverdi
5 günlük bir seyahate çıkacaktım. Bu esnada evin önünde araba boş durmasın diyerekten direksiyonu söküp, kardeşceğizim Cem'e teslim ettim. DBY Detailing aracılığıyla direksiyonumu ekstra mat, nappa deri ile tamamen kaplatarak, Airbag'i boyattık. Uçuştan 3-4 saat önce inip söktüm direksiyonu. Hem güvenli, hem geniş efil efil
Döner dönmez, ertesi sabah işe gideceğimden ötürü hemen araca taktım, bence gerçekten çok güzel oldu. İlk temizliği ve bakımını henüz yapmadım. Malzemeleri bekledim. En kısa zamanda yapacağım.
Günümüze gelmiş bulunduk. Dediğim gibi ufak-tefek şeyler atlanmış olabilir. Günümüzde sabah evden-işe, işten-eve rotasını C2 koşmaya devam ediyor, bir süre daha koşmaya devam edecek gibi görünüyor
Açıkçası aracımın Instagram sayfasından story paylaşıp geçmenin keyif vermediğini fark ettim, forumları özlemişim. Buraya biraz daha özen göstermek lazım. Ancak yine de talep eden olursa
Instagram sayfamı takip ederse memnun olurum tabii
Öneri, görüş ve yorumlarınızı bekler, herkese sağlıklı günler dilerim keza ortada benim de kapıldığım fena bir salgın var.
İyi akşamlar