İleride degerlenecek arabalar

10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Görüyorum ve arttırıyorum :D, bence altın alın gram gram bile olsa, feci değerleniyor. Gerçi gram da alamayacağız bu gidişle yarım gram alın :)
altına yatırım yapmış biri olarak konuşuyorum. çeyrek alın. çeyrekten büyük altını sattığınızda merkez bankasına gidiyor, eritilip tekrar altın yapılıyor. Bu yüzden fiyatı düşüp zarar ettiriyor. sadece çeyrek alın çünkü piyasada hızlı satılıyor hızlı alınıyor. geri dönüşüme ihtiyaç kalmıyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: firatim

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Benzinli ve aşırı güçlü arabaların hemen hepsi. R35, 458, R8 V10, Impreza, Lancer Evo. Özellikle de yakın zamanda R35. R36'nın hibrit olarak geleceği düşünüldüğünde çok değerlenecek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
altına yatırım yapmış biri olarak konuşuyorum. çeyrek alın. çeyrekten büyük altını sattığınızda merkez bankasına gidiyor, eritilip tekrar altın yapılıyor. Bu yüzden fiyatı düşüp zarar ettiriyor. sadece çeyrek alın çünkü piyasada hızlı satılıyor hızlı alınıyor. geri dönüşüme ihtiyaç kalmıyor.
Altın alımında bankalardan döviz gibi gram altın almak daha mantıklı oluyor. Düştüğünde alıp yükseldiğinde satmak daha kolay.
 
  • Beğeni
Tepkiler: denizyenilmez_

Tb96

Profesör
8 Ağu 2019
850
1,208
1,870
27
Malatya
Marka
Opel
Ben bir arabanın zamanla hak ettiği değeri göreceğine inanmıyorum. Hele bir de 3-5 sene içinde.

Şu başlığı okuduğumda kendime şu soruyu sordum 2015 yılında piyasa da tutulmamış ama şuan için çok değerli bir araba var mı?

Daha başlığın içinde yazılanları okumadım ama forumda yıllardır takıldığım için 3 sayfa da eminim Mazda,Subaru,Mondeo kesin geçmiştir. Öncelikle bu arabaların şuanda neden satılmadığını düşünmek lazım. Bu yazılan arabalar eminim çok kaliteli arabalar ama insanlar araba alırken sadece arabanın kalitesine değil yürütmesine de bakıyor ve doğal olarak ülkemize uygun motor (Mtv)-şanzıman ve arabanın bakımına götürecek servis ağına da önem veriyor.

Mesela ben Malatya da yaşıyorum en yakın Mazda yetkili servisi Gaziantep te yani her yıl arabamı yetkili servise götürmek için 480 km yol yapmam gerekecek. Eğer Mazda yetkili servislerini ülke geneline yayarsa satışları illaki artar ama bu arabanın kıymeti anlaşıldığı için değil. Arabayı yürütmesi daha kolay olduğu olduğu için.

Bir diğer sorunda uygun motor-şanzıman kombinasyonu. Bunun en büyük kanıtı Opel İnsignia. 2008-2015 satış sayısı ile 2015-2019 arasında sattığı araba sayısı hemen hemen aynı değişen şey 2015 son çeyreğinde 1.6 dizel otomatik kombinasyonun gelmesi. Şimdi ben 1.6 dizel otomatik d segmenti araba almak istiyorum Mondeo bunu sunamıyor 5 sene sonra da 1.6 dizel otomatik d segmenti araba almak isteyeceğim yine sunamayacak. 5 sene de ne değişecek? 1.6 Dizel manuel ve benzinli otomatik araba arayanlar için şuanda da bir tercih ama d segmentinin gerçeği 1.5-1.6 dizel otomatik. Bu araba sırf bu yüzden tutulmadı.

Bide insanlar ülkenin kötüye gidişinden dolayı yaşanılan fiyat artışını kâr ettim zannediyor ve bunu da araba değerlendi gibi görüyor. Ülkemizde maalesef fiyatı artmayan araba kalmadı. Bu yüzden satılan arabanın yerini dolduracağın araba da aynı şekilde artıyor.

Uzun lafın kısası böyle bir araba olduğuna inanmıyorum.
 
Son düzenleme:

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,911
2
24,208
5,320
İzmir
Marka
Toyota
İleride değerlenecek arabalar var şahitlerim var kullandıklarım aldıklarım var:)
3200gt aldıktan 1 sene sonra %65 karla satıldı. Forumda bilen bilir bir çok araba aldırma sattırma işindeyim hangi arabaların nasıl gideceğini kar ettireceğini toplumun alım satım yönteminin tersine çalıştırınca kafanızı kar ediyorsunuz. Benim turnusolum şu ikisi oluyor: Bir Vag ya da Opel kullanan birini alıyorum arabadan anlamayan, soruyorum nelere mantıksız dediyse elimde kağıt onların üzerine yoğunlaşıyorum.Çünkü emin olun %100 mantıksız dedikleri çok doğru oluyor garip.Sonra gerçekten arabadan anlayan bir arkadaş topluluğumda Opel,Vag,Japon,Fransız,İtalyan,İsveç,İngiliz arabalarından anlayan ekibe soruyorum. Yani hesap şu 2+2 4 değil toplum sosyolojisiyle kar edebilirsin
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Romantik bakmaya gerek yok, ülkenin gerçekleri var.

Sağlamlıkları nedeniyle -tabii ki başta Japonlar olmak üzere- Asya arabaları (hele de atmosferik ve otomatikse) bu ülkede ikinci elde her zaman aranan araçlar olur.
Diğeri de Almanlara olan sevgi, güven artık nasıl adlandırılırsa Volkswagen markasına talep her zaman olur (Mercedes'te aynı şekilde ama VW'ye göre yüksek maliyetli olacağından daha çok korkuluyor doğal olarak).

Bu iki tip araca olan talebi karşılayacak arz olmadıkça hâliyle ileride daha da değerlenecekler.

Geçen yıl tertemiz bir Swift sport 1.6 vardı (bilmeyenler için belirteyim: araç tek kapı ve manuel). Suzuki TR ilk sahibi, güzel bakılmış, temiz ve kazasız bir araçtı. Aynı kasa 1.2 otomatik Swiftlerle aynı paralarda olmasına rağmen normal bir Swift'in 4-5 katı kadar ilanda kaldı. Bunun gibi çok örnek var. Burada yazıp çizdiğimiz bir çok şeyi, sokaktaki insanların çoğu bilmiyor, ilgilenmiyor ve umursamıyor.

Otomatik Jazz alıp kenara koyun, burada değerlenecek diye yazılan manuel birçok arabadan çok daha iyi fiyata ve daha rahat satacağınız garantidir.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt

CaliKaan

Panpa
Stage 2
31 Ara 2017
605
1,465
2,520
30
Riverside, California
Marka
BMW
Başka birinden daha duymuştum sebebi nedir? Gün geçtikçe araçların hurdaya ayrılması ve çok az kalması mı?
Compact'lar çok keyifli arabalar, kimse bunu bilmiyor yani bende bilmiyordum taa ki sahibi olana kadar. İnanılmaz bir sürüş keyfi var ve eğer benim aracımda olduğu gibi kilitli dif var ise tadından yenmez, 318ti ama aslında 318is çünkü üstünde is motoru var ve 140-143 hp üretiyor M42 140hp M43-44 143hp zaten makyajlı kasalarda hacim olarak 1.9'a yükseliyor (tabiki teker verileri daha düşük.) Az yakıyor diye bir şey diyemem çünkü ben öyle yakıt ölçümü yapan bir insan değilim yani yakıyorsa yakıyordur onu hesaplamak ile uğraşamam 😂 E36 ların temizini bulmak çok zor hale gelmeye başladı ve ilginç şekilde e36 compact'lar beğenilmediği için temizleri düzgünleri çıkabiliyor biraz araştırma sonucunda. Ben compact aldıktan sonra arkadaş çevremde tam 5 adet daha compact alındı hatatat
 
  • Beğeni
Tepkiler: VectroN
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım