İlk Araç Kullanmayı Öğrendiğiniz Otomobil-İlk Sahip Olduğunuz Otomobil-Hatıralar

Alıp da sadece pistte kullanmalık araç yapma fikrinin aklımdan çıkması lazım 😄
Yürütme maliyetleri acayip derece :) sıfır yağ pompası senelerdir yok misal, sıfır ölçü krank yok,yurt dışından bir şekil çözülüyor ama sadece yağ pompası 1000 Euro :), bugün bir k24 makine 150 bin civarına bulunuyorken 5 silindir için bilemedim,Mk1 mk2 özelinde bir kaç parça daha var karaborsa

İlk sürdüğüm araba bomboş arazi gibi bi yerde 11 yaş civarlarındayken benden 1 yaş genç 1999 felicia 1.3 glxi. Sonra böyle boşluklarda Fiorino, Doblo, Punto, Tipo gibi devam edip çok büyük oranda acemi olarak ehliyet kursuna yazıldım. Ehliyeti aldıktan sonra gerçek anlamda trafiğe adapte olduğum araba 1999 Passat 1.8 di. Ama tam olarak her şeyi denediğim araba da yakın zamanda sattığım İlk Arabam olan (yerine bi şey alamadığım için aynı zamanda son arabam şimdilik) 1993 model favorit (gargamel)dir. 6,5 yıla yakın bi birlikteliğimiz oldu bir insanın başına gelebilecek bi çok şey bu arabada yaşandı yeri ayrıdır. Bi kenara koyup anılarımı saklamayı çok isterdim ama şartlar bunu gerektirdi

Son düzenleme:
Ailemizin ilk aracı kestane rengi metalik bir r12 tx di. İlk heyecan, ilk arabamız oldu, sanırım o dönem 7-8 yaşlarındayım, çıkıp çıkıp balkondan bakıyorum, fırsat buldukça aracın içindeyim, sağını solunu kurcalardım (çok da kurcalanacak bir şey yoktu esasında 😁). Sonra peş peşe 4 Şahin sahibi olduk sırasıyla 90-92-94 ve en son 98 şahin S. 94 Şahine port polish yapılmış, motoru kurcalanmış bir araçtı, o zaman göre çok ciğerliydi, diğer şahinlere nal toplatırdı. Babam onu çok severdi, Üst kapağı ostimde nikelaj yaptırmıştık (sanırım elektroliz kaplama-hayal meyal hatırlıyorum işlemi), arabanın arkasında gidişine ve duyulan sevgiden mütevellit fighting falcon yazdırmıştı 😁 F16 tabi 😁. Sonra o aracı o kadar çok isteyen oldu ki, en son dayıma sattık o da sanırım 6-7 sene bindi o araca. En son Şahin bahsettiğim 98 S idi. Tempra motorlu dediğiniz gibi, merkezi kilit ve hidrolik direksiyon. Görenler oha hidrolik direksiyon var diyor (arka camına da tofaş bu reklam yazısını yapıştırmıştı-tek elle çevrilen direksiyon stickırı 🤣. Şahin bu update ilk kez 98 yılında gelmiş, Tofaş Fiat Ağaçlı bayiden Ankara İskitlerden aldık o aracı, o dönemde paliolar yeni gelmiş, onu önerdiler babam bu arabayı beğenmedim demişti 😁 yine bildiğimizden alalım dedi. Uzunca bir süre 2001 krizi sonrası araçsız kaldık, sonra https://otopark.com/forum/threads/i...ilk-sahip-oldugunuz-otomobil-hatiralar.16437/ bahsi geçen torosu aldık ve ben ara sıra boş yollarda stabilize yollarda şahinle araba sürmeye başladığım dönemde ehliyet öncesi hazırlıklar ve ehliyeti ilk aldığım dönem torosa geçtik. Sonra ilk göz nurum Flash S, 2 adet aft motorlu polo classic1998-1999, 2 adet fiesta tdci (2004-2008) sahibi olduk. O dönemde ben evlendim, uzunca bir süre evlilik borcu ev borcu ödedim araçsızlık ne demekmiş anladım. Sonra çocuklarım kısmetiyle geldi bir araç sahibi olduk, Corolla 1.4 d4d. Sonra sırasıyla; Elantra (2018), Focus 2,5 1.6 atmo (2011), EraCan 1.6 AT, Polo Classic (1998), İ20 1.4 mpi, en son da sportage ile devam ediyoruz. Araçsız kalmak büyük dert, her ne kadar büyük şehirde ve ülkemiz şartlarında taşımak inanılmaz zor olsa da, araç büyük özgürlük kazandırıyor. Üstüne araba merakınız varsa güzel bir kafa boşaltma-uğraşı sebebi oluyor. Günün sonunda arabacılar için araba bir tutku :).

Son düzenleme:
Yürütme maliyetleri acayip derece :) sıfır yağ pompası senelerdir yok misal, sıfır ölçü krank yok,yurt dışından bir şekil çözülüyor ama sadece yağ pompası 1000 Euro :), bugün bir k24 makine 150 bin civarına bulunuyorken 5 silindir için bilemedim,Mk1 mk2 özelinde bir kaç parça daha var karaborsa
Yağ pompası baya nesilden nesile konu :) bulabiliyor olsaydım açıkçası trimi vs dert etmeden bir tane yapabilirdim.