İstanbul’daki okulların altı otopark oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ulas79

Profesör
8 Eyl 2016
433
724
1,695
45
Aydın /Kuşadası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki park problemini çözmek için okulların altına otopark yapılması gerektiğini söyledi. İstanbul'da yeni yapılacak okulların altı otopark olacak. Yeni proje ile otopark gelirinin bir bölümü de okula aktarılacak.

Cumhurbaşkanı, İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Valimizden az önce müjdesini aldım. Okullarımızın bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallenin bu araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım, hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmiş olsunlar.'' ifadelerinde bulundu.
Bu açıklamalarla start verilen projenin işletmesi ise İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ine ait olacak. Okulların imar planı otoparka göre şekillendirilecek. Özellikle park sorunu olan mahallelerin bu yeni adımla rahat bir nefes alması planlanıyor.

CHP'li vekiller ise bu projede, araç giriş-çıkışlarının güvenlik açığı yaratacağını, araçlardan salınacak egzoz gazınınsa sağlık sorunlarına yol açacağını dile getiriyor.

https://tr.motor1.com/news/238534/istanbuldaki-okullarin-alti-otopark-oluyor/
 
  • Beğeni
Tepkiler: trkskbn

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Artık büyük ve küçük şehirlerin hemen hepsinde otopark sıkıntısı oldukça fazla. İstanbul'da trafik dahil otopark sıkıntısını halletmek istiyorlarsa, Anadolu şehirlerine de yatırım yapsınlar, iş sahası açsınlar. Şeker fabrikalarını onları bunları satıp kapatacaklarına, tarımı ve hayvancılığı bitirmeye çalışacaklarına canlandırsınlar ki İstanbul'a göç azalsın. Tüm bunlara rağmen, otopark eksiğini halletme konusunda kısa vadeli nefes aldıracak bir çözüm olsa da okul etrafında oluşacak ekstra araba yoğunluğu çocukların kazaya karışma riskini de yükseltecektir. İnşaallah doğru düzgün güvenlik önlemi alırlar.
 

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Vallahi şaka gibi ülkeyiz. Yaptığımız her şey günü kurtarmak adına. Senin yönetmeliğinde kocaman yazıyor her daire başına bir otopark yapılması zorunludur diye. Ama çok sevgili müteahhitlerimizi üzmemek adına belediyelerimiz diyor ki, sen otopark yapma bana para ver ben sana otopark yapayım. Tabi uygulayan pek yok bunu. Peki madem eleştirdik, otopark sorunumuz da da olduğuna göre aklıma ilk gelen çözüm önerilerimi yazayım.
-Bir zahmet her şirketin çalışanına araba vermesini engelleyin.
-Arkadaş 15 milyonluk şehir mi olur. Bir kere bunu azaltmanın yolunu arasana. İstanbul'u İstanbul'a yatırım yaparak kurtaramazsınız. İstanbul'un sorunlarının çözümü Anadolu'ya yatırım yapmaktan geçer.
-Şehrin bazı noktalarına araçla girişi ücretli yapın :D
-Toplu taşıma ücretlerini azaltın. Metro ve metrobüs seferlerini arttırın.
-Her AVM yatırımcısına zamanında deseydiniz keşke, 2 kat otopark da benim için yapacaksın yoksa sana ruhsat falan yok.
-Gördüğünüz her yere bina yapmak zorunda değilsiniz. Şişhane'nin göbeğinde altı otopark, üstü park çok iyi bir örnek var. İsteseniz oluyor. Daha çok yapsanıza bunlardan.
https://www.archdaily.com/551887/sishane-park-begum-oner
 

trkskbn

Profesör
Beta Programı
21 Eki 2016
377
807
1,895
Oldukça mantıklı bir hareket ancak giriş çıkışların okul giriş çıkışları ile aynı tarafta olmaması şartıyla. Trafik bilinci yerde olan bir toplumuz okul+otopark gibi karmaşık bir durumda her gün kaza haberi almamız oldukça olası. Ekstra olarak yapılan parkların altına otopark yapılması daha mantıklı olur. Yönetmeliklerin uygulanmasıda gerekiyor, her daireye bir park veya yatak odası sayısı kadar park gibi.
Edit: @mgdedeoglu zaten yazmış benim dediklerimi.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: kekum34

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Bence cok yanlis. Daha kimse okullarin cevresindeki yaya gecitlerinde cocuklara yol vermeyi akil edemiyor. Kaldiki altina otopark falan yok yani
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Okulların altında otoparkların kazaya sebep olabileceğini bende düşünüyorum ama egzoz gazı olayı çok saçma olmuş. Saçmalamışlar bildiğin. Ama güzel bir sistem kurabilirlerse güzel olabilir.
 
10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Yukarda da denildiği gibi daha okul yakınlarında yavaş gitmeyi bilmeyen bir milletiz. Okul geçidi tabelasını bilmeyenler vardır sorsak. Su arabaları okuldan uzak tutun kardeşim ne gerek var. Okuldan başka yer kalmadı mı? Düşünsene derstesin sürekli yer altından korna, motor, egzoz, kavga dövüş, lastik sesi cart curt geliyor. Kafayı yerim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım