Kaliteli Kışlık Cam Suyu

Opetten aldığım ( markası pek belli olmayan ) yeşil, mavi, kırmızı gibi renklerle satılan cam suyu ürünlerinin hepsi de kendi bulunduğu renge göre aracın bazı bölgelerinde leke bırakıyor. Bu benim de canımı sıkıyor. İlk mesajlarda bahsedilen shell'de ki şu screenwash ürününü bir kullanayım diyorum. Olmadı bim ve a101 gibi yerlere bakarım.

Bu akşam lpg almaya shell istasyonuna gideceğim. Şu shell cam suyunu bir bakayım . haftada 1 litre cam suyu tüketen biri olarak bakalım hesaplı olucakmı.

Aman diyeyim sakın antifrizli ya da antifriz katkılı ürün almayın cam hariç diğer plastik ve metal yüzeylerde bozunmaya neden olur. Özellikle piyasada satılan 4-5 litrelik koyu mavi renkli ürünler aracınızı mahveder. İçine antifrizi katıp sürüyorlar piyasaya.
Shell in açık mavi renkli ürünü kullanılabilir içinde donmayı önleyici farklı madde var.
Geçen yıl servis te bir ürün koymuşlar hem camda silme sonrası 5-6 saniye duran çiğ oluşturuyor hem de silecek lastiklerini mahvetti.

şok marketten 5 liraya aldım 5lt. gayet memnun kaldık güzelde kokuyor. yağ çözücülüymiş sinek börtü bocek nevarsa temizliyor da

Son düzenleme:
Aman diyeyim sakın antifrizli ya da antifriz katkılı ürün almayın cam hariç diğer plastik ve metal yüzeylerde bozunmaya neden olur. Özellikle piyasada satılan 4-5 litrelik koyu mavi renkli ürünler aracınızı mahveder. İçine antifrizi katıp sürüyorlar piyasaya.
Shell in açık mavi renkli ürünü kullanılabilir içinde donmayı önleyici farklı madde var.
Geçen yıl servis te bir ürün koymuşlar hem camda silme sonrası 5-6 saniye duran çiğ oluşturuyor hem de silecek lastiklerini mahvetti.
kardeş antifriz adında bir madde yok zzaten çeşitli maddelerin donma dereceleri düşük onu kattığın oranda sıvının donma sıcaklığı düşüyor, o çiğ benzeri etkiyi yapan da alkol ve türevleri

OypGqQ.jpg

Screenwash dediginiz urun bu herhalde. Bugun aldim, yalniz 1 litreden daha fazla sekilde satiyorlar mi ? Aldigim yerde yoktu. 1 litresi de 7.5 lira. Henuz araca koymadim ama kullandigimda kaporta ustunde mavi leke birakiyor mu, cam yuzeyinde leke birakiyor mu buradan paylasirim.

OypGqQ.jpg

Screenwash dediginiz urun bu herhalde. Bugun aldim, yalniz 1 litreden daha fazla sekilde satiyorlar mi ? Aldigim yerde yoktu. 1 litresi de 7.5 lira. Henuz araca koymadim ama kullandigimda kaporta ustunde mavi leke birakiyor mu, cam yuzeyinde leke birakiyor mu buradan paylasirim.
Hocam biz daha büyüğünü (sanırım 3 litre, plastik tutacağı olan bir bidon) evin 2 aracında denedik leke bırakma gibi bir sorun yaşamadık. Fiyatı 20 tl civarıydı diye hatırlıyorum

Hocam biz daha büyüğünü (sanırım 3 litre, plastik tutacağı olan bir bidon) evin 2 aracında denedik leke bırakma gibi bir sorun yaşamadık. Fiyatı 20 tl civarıydı diye hatırlıyorum
Litre olarak daha büyüğü olsaydı alacaktım ama bulamadım. Muhtemelen bende kullanınca bırakmayacak, bakalım

Ben bu sene arexons aldım denemek için. -45 derece dayanıklı şeklinde yazmışlar. Rengi fazla koyu değil, boyası az sanırım. Kokusu neredeyse saf IPA gibi. Aslında en güzeli saf IPA + su + cam temizleyici şeklinde karışım hazırlamak.

Ben bu sene arexons aldım denemek için. -45 derece dayanıklı şeklinde yazmışlar. Rengi fazla koyu değil, boyası az sanırım. Kokusu neredeyse saf IPA gibi. Aslında en güzeli saf IPA + su + cam temizleyici şeklinde karışım hazırlamak.
Aynı markanın gittigidyorda saf ipa da var ama ipa pahalı tabi 1 e 1 kullanmıyosun o da var, sen iç hesapldın mı hocam kaç tlye gliyor karışım

Shell'de satılan 4 lt, screen wash du sanırsam adı, kalitelidir. Fiyatı 20₺ idi. Tamamı bununla doldurulunca -30 dereceye kadar donma yapmıyor.

Würth'ün var ama onun 1 lt'lik olanı 24 tl bayilerinde. Onu full konsantre olarak suyla karıştırmazsanız -63 dereceye kadar koruma sağlıyor o kadarına da gerek yok.
Ben o wurth'den kullanıyorum efsane bişi. kosla gibi:D

En son denediğim shell screenwash konsantre alıp 1 lt içine bir tane würth cam temizleyici atmak konsantre sonra silecek su deposuna koyarken 1/1 oranda sulandırıyorum en temiz şekilde bu oluyor tavsiye ederim