Ali dayı bu vergiler seni bile arabadan soğuttuysa sonun başlangıcıdır artık...Ben Bu ay Servisi kullanacam. Eşimde yürümek istediğini belirtti. Ayağıma güzel scouter bot aldım. Haftanın 3 günü araba ile işe giderdim ama, artık canıma tak etti trafik. Beni sarmıyor trafikte araba sürmek. hazır havalarda sıcakken araba kullanmaayarak hypermiling yapıyorum. Tabanvay mod on oldu. Araba 3 gündür yatıyor. Yarın annemi evine bırakacağım. Onun dışında Pazar annemi geri alacağım. Bu ay bu şekilde kullancam. Yani haftada 2 defa 72 km yol yapacak. Hafta içi 5 gün yatacak. Bu şekilde umarım sorun olmaz.
Ali dayı bu vergiler seni bile arabadan soğuttuysa sonun başlangıcıdır artık...
Ben olsam arabayı alırım hiç kullanmam km yaptırmam yakıt yaktırmam ölünce nereye ne kadar uzağa gideceğimiz belli değil ne de olsa kendimle götürürüm arabayı yılların acısını cehennemde lastik yakarak çıkartırım.Arabayı 1 hafta kullanmasam, gün başına 11 tl kar ederim. Ayrıca günde 40 km tasarruf ederim.. Onu gectim burdan Bolu Gölcük tabiat parkına 434 km yol var. 1 ya işe servisle gitsem, Gölcük tabiat parkına gidecek yakıtın parasını cebime koyarım..
Ben olsam arabayı alırım hiç kullanmam km yaptırmam yakıt yaktırmam ölünce nereye ne kadar uzağa gideceğimiz belli değil ne de olsa kendimle götürürüm arabayı yılların acısını cehennemde lastik yakarak çıkartırım.
Ali bir şey soracağım. Sizin şirket yol ücreti desteği sağlıyor mu ? Yoksa cebinden mi veriyorsun?
Sen ücreti kullansan yakıtına yetmiyor mu ? Km hesabı yaptığında ne kadar eksik kalıyor?
Arabayı 1 hafta kullanmasam, gün başına 11 tl kar ederim. Ayrıca günde 40 km tasarruf ederim.. Onu gectim burdan Bolu Gölcük tabiat parkına 434 km yol var. 1 ya işe servisle gitsem, Gölcük tabiat parkına gidecek yakıtın parasını cebime koyarım..
Git gel 50 km olan rota hesabımda minimum yaktırabileceğim km' de 25 kuruş (5 litrenin altına tekabül ediyor, ki imkansız). Bu hesapla 12,5 hadi 13 lira de.
Öğrenci kartımla git gel 3,20 lira günlük. Aylık 20 günden araba 260, toplu ulaşım 64 lira yapar. Her türlü, araba ulaşım aracı olarak zarar. Hiçbir hesapta kurtarmıyor. Paşa çocuğu değilseniz toplu ulaşım şart.
Abi bu hesaplarla kafa yeniyor mu ? Ben daha ehliyeti almadan başladım da yapmaya.![]()