Karda Kaldık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Porsche

GALERİCİ
11,127
Marka
Zirai Traktör
Bu gün (26.01.2017) saat 18.00 sularında annem eve doğru gelirken (istanbul maltepe narcity bölgesi) bir anda kar bastırdı ve 2 dakika da bütün yollar kapandı. Haliyle annemde yolda kaldı bende yardıma gittim ASR'yi ilk olarak kapadım (malum annem ASR nerden kapatılır ne işe yarar bilmiyor) daha sonrasında hafif gazla hızlı şekilde sağ sol yapmasını söyledim fakat ne yaptıysak aracı yerinden kıpırdatamadık ve bunda SportContact5 lastiklerin etkisi büyük. Annem hafif eğimi olan bir yerde kaldığı için geri geri gidip aracı uygun bir yere park ettik. Allahtan herhangi bir kazaya boz sebebiyet vermedik, saat 21.00 civarında aracımızı evimize sokabildik. Siz siz olun kış aylarında Kar lastiğiniz olmadan yola çıkmayın. Oldu ki lastik taktıramadınız hafif kar gösteriyorsa bile aracınızı çıkartmayın. Malum kazaya sebep olabilkrsiniz ki evimozde tamda bu sebepten dolayı saat 19.00 gibi kaza yaşandı. X1 kullanan bir bayan, park halinde olan bi Superb'e bir güzel patladı. E haliyle hem maddi hem manevi zarar meydana geldi. Bu yaşanan durum bize iyi bir ders oldu.

Gördüğünüz üzere lastik hiçbir şekilde kara tutunamıyor ve kanallları karı içine almıyor.

Kaza sonucunda maddi olarak X1'de çok birşey olmasa da Superb'in arka aksı kırılmış gibi duruyor aynı zamanda arka çamurluğu nasıl tamir edilir bilemiyorum.

Son düzenleme:
Çivili lastik. Esp ile birlikte kar ve buzda çok iyi iş çıkartıyor yaşadığınız yer kışın genellikle karlı oluyorsa paraya kıyın alın.

Bu gün (26.01.2017) saat 18.00 sularında annem eve doğru gelirken (istanbul maltepe narcity bölgesi) bir anda kar bastırdı ve 2 dakika da bütün yollar kapandı. Haliyle annemde yolda kaldı bende yardıma gittim ASR'yi ilk olarak kapadım (malum annem ASR nerden kapatılır ne işe yarar bilmiyor) daha sonrasında hafif gazla hızlı şekilde sağ sol yapmasını söyledim fakat ne yaptıysak aracı yerinden kıpırdatamadık ve bunda SportContact5 lastiklerin etkisi büyük. Annem hafif eğimi olan bir yerde kaldığı için geri geri gidip aracı uygun bir yere park ettik. Allahtan herhangi bir kazaya boz sebebiyet vermedik, saat 21.00 civarında aracımızı evimize sokabildik. Siz siz olun kış aylarında Kar lastiğiniz olmadan yola çıkmayın. Oldu ki lastik taktıramadınız hafif kar gösteriyorsa bile aracınızı çıkartmayın. Malum kazaya sebep olabilkrsiniz ki evimozde tamda bu sebepten dolayı saat 19.00 gibi kaza yaşandı. X1 kullanan bir bayan, park halinde olan bi Superb'e bir güzel patladı. E haliyle hem maddi hem manevi zarar meydana geldi. Bu yaşanan durum bize iyi bir ders oldu.

Gördüğünüz üzere lastik hiçbir şekilde kara tutunamıyor ve kanallları karı içine almıyor.

Kaza sonucunda maddi olarak X1'de çok birşey olmasa da Superb'in arka aksı kırılmış gibi duruyor aynı zamanda arka çamurluğu nasıl tamir edilir bilemiyorum.
arka aksı saglam geldı bana @berkertekin abı fıkrın nedır pekı bende merak ettım

Allah korumuş sizi hocam. Diğer araç sahiplerine de çok geçmiş olsun, karda gerçekten yaz lastiği ile dolaşmamak gerek, hiç bir şekilde tutunmuyor yola. Allah beterinden korusun inşaallah.

Yer beyazlaşmaya başladığı anda yaz lastiği işlevsiz kalıyor. Durmak kalkmak en ufak karda bile imkansız. Geçen senenin son karında eve kadar korka korka gidebilmiştim ama 10la giderken frene ayağımın ucuyla dokunduğumda bile abs devreye girdi ve araba 5 metrede anca durdu. Sonraki hafta kış lastiği aldım iyi ki almışım bugün her yere rahat rahat gittim özellikle açılmamış yollardan.

Bu arada aks kırılmış mıdır bilemem ama darbe alınan yerde ve darbe alınmayan diğer taraftaki lastiğin bulunduğu kısımdaki alt takımda eğilme/yamulma mevcut. Buradan bakınca bir şey söyleyemiyorum ama parça değişimi gerekecek gibi duruyor.

Geçmiş olsun tekrardan umarım böyle hoş olmayan olayları bir daha yaşamazsınız şahsen ilk kazamı bu kış zemin karlıyken yaptım maddisi bir şekilde halloluyor da manevisi geçmiyor.:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...