Kasko Seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onay Kalkan

Profesör
8 Eyl 2016
415
749
1,695
29
Sakarya
Marka
Hyundai
Merhaba arkadaşlar, aracımızın kaskosunu 25 Mart tarihine kadar yenilememiz gerekiyor. İkinci aracımız olmakla beraber ilk kaskolu aracımız ve sizin görüşlerinizi almak istedim. Aracı aldığımızda Allianz Hyundai Kasko yapıldı. Önümüzdeki yıl içinse 2 adet teklif aldık. Allianz Hyundai Kasko 1500 küsür TL, Sompo Japan Bireysel Genişletilmiş Kasko 1325 TL. İkisinin de birbirine göre bazı avantajları var.
  • Allianz Hyundai Kasko'da tamiratın yetkili Hyundai servislerinde orijinal parçalar kullanılarak yapılacağı açıkça belirtiliyor. Sompo'nunsa neredeyse tüm yetkili servislerle anlaşması var fakat orijinal parça kullanımıyla ilgili özel bir ibare göremedim. Yetkili servis anlaşması olmasına rağmen çıkma/yan sanayi parça kullanımı konusunda baskı yapması, aksi takdirde fazladan ücreti bizden istemesi mümkün müdür?
  • Üşenmeyip birkaç ildeki anlaşmalı oldukları yetkili servisleri inceledim. Özellikle iki yer dikkatimi çekti. Birisi Düzce, diğeri Eskişehir. İki yere de gidiyorum ve Sompo'nun Düzce'deki yetkili servisle anlaşması yok. Eskişehir'de ise yetkili servis yok, en yakın yetkili servis Kütahya'da ve 80km uzaklığında. Fakat, Kütahya'daki yetkili servisle de Allianz'ın anlaşması yok. Eskişehir'e en yakın Allianz anlaşmalı yetkili servis Afyon'da ve 139km uzaklıkta, Sakarya ise 173km. Hepsinin tüm maddelerini okudum fakat anlayamadığım yerler var. Mesela Allianz'da "Yetkili Servis klozu ile cam dahil, hasarlarınız anlaşmalı Hyundai yetkili servislerinde, orijinal parça kullanılarak uzmanlar tarafından onarılır ve eksiksiz şekilde ödenir. Hyundai Kasko anlaşmalı olmayan servislerde hasar tazminatının %30'luk kısmı sigortalı tarafından karşılanmaktadır. Onarımın yapılacağı ilde Hyundai Kasko anlaşması olan yetkili Hyundai Servisi bulunmaması durumunda muafiyet uygulanmamaktadır." Bu cümleden ne almam gerekiyor? Müşteri hizmetleriyle konuştuğum kadarıyla da il dışındaki yetkili servise çekme hizmetindeki ücretten biz sorumluymuşuz.
  • Sompo'da cam değişimi yalnızca anlaşmalı cam servislerinde yapılabiliyor ve yetkili servis bu kapsamda değil. Anlaşmalı yer dışında yaptırmak istersek 150 TL'den az olmamak kaydıyla ücretin %20'sini bizim ödememiz gerekiyor.
Temel farklar bunlar arkadaşlar. Kusura bakmayın, biraz uzun oldu fakat kafamda soru işareti kalmaması için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bu firmalarla ilgili benim yazdıklarım ve tecrübelerinizle ilgili önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:

EmreKRC

Profesör
8 Eyl 2016
824
3,018
3,820
İzmir - Denizli
Ben olsam allianzdan yaptırırım acık ibare olarak direk yetkili servis demis. Eskişehir de otumuyorsanız mantıklı olan o.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Onay Kalkan

Profesör
8 Eyl 2016
415
749
1,695
29
Sakarya
Marka
Hyundai
Ben olsam allianzdan yaptırırım acık ibare olarak direk yetkili servis demis. Eskişehir de otumuyorsanız mantıklı olan o.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sakarya'da oturuyorum fakat araçla gittiğim yerlerde de araştırma yaptım, aksiliğin nerede olacağını bilemiyoruz maalesef. Öneriniz için de teşekkür ederim, ben de Allianz'a daha yakınım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve EmreKRC
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım