KAPALI Kendime arac bakiyorum, hangisi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_yunusak9707

Yunus K.
Panpa
826
27
Marka
BMW
Arkadaslar bilindigi üzere 1 ay önce A6 almistik. Bu arabayi sürekli Babam kullaniyor cünkü Hem yasi cok büyük hem de dizlerinden rahatsiz ve benim binmeye pek firsatim olmuyor. Araba genelde bana da lazim oluyor cünkü solunum yollarimdan hastayim ve pek toplu tasimaya gelemiyorum, neyse gecelim hikaye tarafini.

Simdi Annem ve Babam eve 2. araba alicaklar ama bu araba sadece benim olacak. Sirketteki Caddy satilirsa parasi bana kaliyor :D Aklimdaki araclar ise ;
S60 T5
9-5 2.3T Aero
9-3
ya da S80 T6

Bunlar arasinda gidip geliyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

@berkertekin abi senin görüslerini özellikle bekliyorum. :)

750Li alabilirsin , s class falan bakın , lotusta bu aralar çok hoş araçları var bi göz at derim yada bi xc90 t8 s90'da olur tabi

Yada şirketin caddysini kullan

Benim seçenekler arasında tercihim 9-3 olur. Olmazsa S60 derim. Daha üstü sana fazla ağır gelir.

Asla lpg'ye bakma. Markaya çok hakim değilim ama benzinli motorları genel olarak turbolu oluyor. O yüzden uzun süre lpg'yi kaldıramaz. Benzinli alırsan da aldıktan sonra kendin taktırmaya kalkışma. O "sorunsuz araba"nın tank hisli büyüsü bir süre sonra tamamen bozulur. Benzini beni aşar diyorsan git direk dizellerine bak.

Km olarak 200.000'in üstüne çıkma. Motor (belki yürüyen de) sağlam kalsa bile koltuk ayar motorları, silecek motoru, farklı farklı sensörler gibi parçaların ekonomik ömrü tamamlanmaya başlayacağı için ufak tefek arızalar yaşatmaya başlar. Kısa sürede sayısı da artar. Sanayide oto elektrikçide Doğan SLX'in yanına aynı merkezi kilit arızası için arabayı çekmek can sıkıcı olur :)

Bir de eğer Saab alacaksan yaşadığın şehirde servisini ustanı ve yedek parçacını arabadan daha önce hazır et. Nasılsa vardır deme, markanın durumu malum.

Benim seçenekler arasında tercihim 9-3 olur. Olmazsa S60 derim. Daha üstü sana fazla ağır gelir.

Asla lpg'ye bakma. Markaya çok hakim değilim ama benzinli motorları genel olarak turbolu oluyor. O yüzden uzun süre lpg'yi kaldıramaz. Benzinli alırsan da aldıktan sonra kendin taktırmaya kalkışma. O "sorunsuz araba"nın tank hisli büyüsü bir süre sonra tamamen bozulur. Benzini beni aşar diyorsan git direk dizellerine bak.

Km olarak 200.000'in üstüne çıkma. Motor (belki yürüyen de) sağlam kalsa bile koltuk ayar motorları, silecek motoru, farklı farklı sensörler gibi parçaların ekonomik ömrü tamamlanmaya başlayacağı için ufak tefek arızalar yaşatmaya başlar. Kısa sürede sayısı da artar. Sanayide oto elektrikçide Doğan SLX'in yanına aynı merkezi kilit arızası için arabayı çekmek can sıkıcı olur :)

Bir de eğer Saab alacaksan yaşadığın şehirde servisini ustanı ve yedek parçacını arabadan daha önce hazır et. Nasılsa vardır deme, markanın durumu malum.
Abi dediklerinde haklisin. Antalya yasiyorum ve Amerikanci ustamiz da var kendisi saabi bilen bir usta. O konuda pek sorunum yok ama temiz arac bulmak mesele.

Benim şahsi önerim başka araç tercihlerine yönelmeniz olur ama zevk meselesi demişsiniz açıkcası İsveç araçlarına çok aşina değilim ama alacaksanız da C segmenti(en ufağından) :D bir Volvo alın derim.LPG ve KM sınırı meselesinde de berkertekin'inin dediklerinin aynısını yineliyorum.Umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz.

Arabalar için her zaman kahramanlarını alma derler :) Bende saab severim ama bizim ülkemizde yarın ne olacağı belli olmaz. Bide eklemem lazım kıbrısta taksilerin geneli w211 mercedes e serisi sürekli bindiğim için arabanın konforuna,yalıtımına hakimim yani senin alacağın volvolara rakip tabii volvo ve saablar nasıl bilmiyorum ama bu mercedeslerin şuanki mondeo,insignia,superb den konfor-yalıtım olarak çok büyük artısı yok bence daha güncel d sınıfı arabalarda işini görebilir hem yeni oldukları için arıza ihtimalleri de azalır.

Edit: Bütçen ne kadar bilmiyorum tahminim 80-90 arası olduğunu düşünüp güncel d sınıfı önerdim daha düşükse dediklerimi geri alıyorum :)

Son düzenleme:
İlla bu iki markadan biriyse Volvo. Saab alıp macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum, tabii sizin bileceğiniz iş.

C30 eskiden beri aklımdadır ama tek kapı olduğu için ilgilenmedim.
*LPG yakıt ekonomisi ve emisyon değerleri için benzine oranla iyi olsa da 2.5 araba alıp lpg taktırmaktansa 1.6 alıp benzinli kullanmayı tercih ederim.

Son düzenleme:
Arabalar için her zaman kahramanlarını alma derler :) Bende saab severim ama bizim ülkemizde yarın ne olacağı belli olmaz. Bide eklemem lazım kıbrısta taksilerin geneli w211 mercedes e serisi sürekli bindiğim için arabanın konforuna,yalıtımına hakimim yani senin alacağın volvolara rakip tabii volvo ve saablar nasıl bilmiyorum ama bu mercedeslerin şuanki mondeo,insignia,superb den konfor-yalıtım olarak çok büyük artısı yok bence daha güncel d sınıfı arabalarda işini görebilir hem yeni oldukları için arıza ihtimalleri de azalır.

Edit: Bütçen ne kadar bilmiyorum tahminim 80-90 arası olduğunu düşünüp güncel d sınıfı önerdim daha düşükse dediklerimi geri alıyorum :)
Saab zaten bulmak gercekten zor. Bir tane 9-5 Aero vardi temiz oda satildi. Su an S60 bakiyorum. Istedigim gibi birsex bulamazsam baska seceneklere yönelecegim. Bütcem 40-42 civari.

300 bin kmde Volvoya 400 küsür bin kmde Saab a bindim o haliyle bile şimdi ki çoğu arabanın içinden geçerler
küçüklüğümden beri arabaların içerisindeyim ve bindiğim en kalantor en kaliteli araba Saab 9000 cse ydi
S80 T6 inanılmaz bir arabadır eğer tüpsüz binebilirseniz direk alın derim fakat 2003 e kadar olan modellerde veya 2001-03 arası modellerde olması lazım otomatik şanzıman beyni kronik sorundur ( yanlışım varsa affola )
Saabta Volvo da turbo araçlardır, 9000 cse için konuşursam 2.0 Turbo 150 hp ve 180 hp olmak üzere 2 versiyonu var yani motor parçaları aşırı bir baskıya maruz kalmıyor ki isveç motorları sağlamdır
9-5 çok güzel bir araba ama kanımca S80 daha mantıklı olur, 1.9 dizel 9-3 tavsiye etmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...