KAPALI Kendime arac bakiyorum, hangisi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_yunusak9707

Yunus K.
Panpa
826
27
Marka
BMW
Arkadaslar bilindigi üzere 1 ay önce A6 almistik. Bu arabayi sürekli Babam kullaniyor cünkü Hem yasi cok büyük hem de dizlerinden rahatsiz ve benim binmeye pek firsatim olmuyor. Araba genelde bana da lazim oluyor cünkü solunum yollarimdan hastayim ve pek toplu tasimaya gelemiyorum, neyse gecelim hikaye tarafini.

Simdi Annem ve Babam eve 2. araba alicaklar ama bu araba sadece benim olacak. Sirketteki Caddy satilirsa parasi bana kaliyor :D Aklimdaki araclar ise ;
S60 T5
9-5 2.3T Aero
9-3
ya da S80 T6

Bunlar arasinda gidip geliyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

@berkertekin abi senin görüslerini özellikle bekliyorum. :)

S60'ı al keyfine bak. Madem yakıt da dert değil, en azından kullandığın araç keyifli olsun. Ben de sedan araç severim fakat yaşın 20, değim gibi S60 yaşına da daha uygun bence. Ha bu arada ben volvo kıyaslaması yaptım, Saab hakkında en ufak bir fikrim yok. :)

S60'ı al keyfine bak. Madem yakıt da dert değil, en azından kullandığın araç keyifli olsun. Ben de sedan araç severim fakat yaşın 20, değim gibi S60 yaşına da daha uygun bence. Ha bu arada ben volvo kıyaslaması yaptım, Saab hakkında en ufak bir fikrim yok. :)
Büyük ihtimalle öyle olacak. Arkadaslarimin bir kisminin önerisi Golf almam yönünde fakat MK5 kasalarindaki 1.4 TSI 140 hp motorlarda sorun var ve ugrasmak istemiyorum pek. Birde üzerine Hatchback seven birisi degilim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nden-jeep-takasli-saab-93-tid-417504454/detay
Saab'in linki
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2005-s60-awd-176.000-km-442858371/detay
S60'in

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...dvd-plusbuzdolabi-uygun-fiyat-432144085/detay

S80'nin linki (Bu aracin sahibi benim bir tandigim)
@berkertekin

Abi el at :D

Son düzenleme:
Ben olsam C Segmenti iyi yol tutan bir arsba alırdım. Zevk meselesi tabi ama arabalara bakarken yeminlen saçım beyazladı, yaşlandım. Biraz daha genç işi bakmamı tavsiye ederim bu yaşlar bur daha geri gelmez sonra keşke deme ilerde.

Büyük ihtimalle öyle olacak. Arkadaslarimin bir kisminin önerisi Golf almam yönünde fakat MK5 kasalarindaki 1.4 TSI 140 hp motorlarda sorun var ve ugrasmak istemiyorum pek. Birde üzerine Hatchback seven birisi degilim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nden-jeep-takasli-saab-93-tid-417504454/detay
Saab'in linki
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2005-s60-awd-176.000-km-442858371/detay
S60'in

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...dvd-plusbuzdolabi-uygun-fiyat-432144085/detay

S80'nin linki (Bu aracin sahibi benim bir tandigim)
@berkertekin

Abi el at :D
1. arabayı geç, komple temizlik boyası o yaştaki arabada olmaz.
2. arabayı da geç, turbo motorda lpg'yi nasıl uyguladıklarını bilemezsin. Sorun yumağı haline gelmiş, haftada bir lpg'den kaynaklı motor aksamlarında arıza çıkaran bir araba haline gelmiş olabilir. Bunu 1 ay sonra fark edip isyan etme ihtimalin, ortalama 2. el araba alım risklerinden çok daha yüksek.
3. araba fotoğraflardan gözüktüğü kadarıyla temiz gibi, ama km'si yüksek. Daha önce bu başlıkta yazdıklarım bu araba için de geçerli. Küçük küçük masraflar başlamış olabilir. Bel altı boya işini de iyi bir ekspertize sokup inceletmek gerekiyor. Bir de, makam aracı olarak kullanıldı yazmışlar ama doğru düzgün sağ yolcuların oturdukları yerlerin fotoğrafı çekilmemiş. Beklenmeyen ağır deformasyonlar olabilir, ilanın fotoğrafları çok aydınlatıcı değil. Yoğun soru işaretleriyle birlikte tamamen "geç, olmaz bu" diyeceğim bir araba değil.

1. arabayı geç, komple temizlik boyası o yaştaki arabada olmaz.
2. arabayı da geç, turbo motorda lpg'yi nasıl uyguladıklarını bilemezsin. Sorun yumağı haline gelmiş, haftada bir lpg'den kaynaklı motor aksamlarında arıza çıkaran bir araba haline gelmiş olabilir. Bunu 1 ay sonra fark edip isyan etme ihtimalin, ortalama 2. el araba alım risklerinden çok daha yüksek.
3. araba fotoğraflardan gözüktüğü kadarıyla temiz gibi, ama km'si yüksek. Daha önce bu başlıkta yazdıklarım bu araba için de geçerli. Küçük küçük masraflar başlamış olabilir. Bel altı boya işini de iyi bir ekspertize sokup inceletmek gerekiyor. Bir de, makam aracı olarak kullanıldı yazmışlar ama doğru düzgün sağ yolcuların oturdukları yerlerin fotoğrafı çekilmemiş. Beklenmeyen ağır deformasyonlar olabilir, ilanın fotoğrafları çok aydınlatıcı değil. Yoğun soru işaretleriyle birlikte tamamen "geç, olmaz bu" diyeceğim bir araba değil.
O zaman dediklerinden yola cikarak 3 secenek arasinda S80'e yogunlasicam.

Şahsi fikrim, 20 yaşındaki bir insan için fazla ağır araçlar bunlar. Yaşı itibariyle de sorun çıkarmaya çok yatkın araçlar, yakıtı da cabası
Başın ağrımasın istiyorsan yaşı daha genç B veya C segmenti bir araç bakmanı öneririm..
Yazdığın araçlar içinde bir tercihte bulunacak olsam Volvo S60'ı tercih ederdim

Şahsi fikrim, 20 yaşındaki bir insan için fazla ağır araçlar bunlar. Yaşı itibariyle de sorun çıkarmaya çok yatkın araçlar, yakıtı da cabası
Başın ağrımasın istiyorsan yaşı daha genç B veya C segmenti bir araç bakmanı öneririm..
Yazdığın araçlar içinde bir tercihte bulunacak olsam Volvo S60'ı tercih ederdim
Orasi öyle ama benimde zevkim genelde agir ve güvenli araclardan yana olur.

Bu kada yüksek km li dizel araç bakmayın bence...son verdiğin link 270k km de, boşverin...
bütçenize uygun ama daha taze bir araç bakın ... forumdan bir arkadaşımız 40 küsür bin lere az km li Golf TSI almıştı.. Golf 6 ve tek şarjlı motor. Oldukça bilindik ve beğenilen bir motor ..halende vw grubunda hatrı sayılır derecede kullanılıyor... öyle birşey alın..o da size yeterince oturaklılık hissi verir.. hemde daha sonra satmanız bu yolladığınız linklerdeki araçlara göre çok daha kolay olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...