KIA Cee'd | 136HP Manuel 2015

Alexios

Oğulcan Avcıoğlu
Düz Yol Gazcısı
17 Nis 2021
34
28
145
İzmir
Marka
Hyundai
2015 öncesi 128 CRDI ve tam otomatik şanzıman mazot canavarıydı. 136 CRDI ve DCT ile bu sorunu biraz çözdüler. Bir de bizim araçlar sınıf arkadaşlarına göre biraz ağır kalıyorlar.
evet biraz daha hafif olsalar keşke :D , aman aman 128lik otomatikleri allah kimseye aldırtmasın 9 10 litre mazot yakanlar varmış
 

mtb_rider

Mustafa Özer
Panpa
6 Eyl 2020
780
1,494
2,520
37
Sakarya
Marka
Kia
Motor takozundan olmaz zaten. Takoz olsa araç rölantide durduğu yerde bile kabini, direksiyonu, sizi sarsar. Onun için vites, devir falan seçmez. Ayrıca kaputu açıp motora baktığınızda motor üzerinde ciddi sallanma görülür. Bununla birlikte takozların bulunduğu kısımlarda sıvı kaçağı olur. O sebeple takoz işine zaten pek ihtimal vermedim. Şu göbek değişimi bir yapılsın belki o zaman düzelir. Geçmiş olsun tekrardan.

Gün itibari ile sancılı baskı balata değişimi tamamlandı. Bahsettiğim titreşim tamamen ortadan kalktı. Debriyaj iyice pamuk oldu, vites geçişleri lokumlaştı. Mutlu ve gururluyuz :)

Süreç,

Baskı değişimi öncesi araçta kullanılan debriyaj setinin marka modelini öğrenmiştim Valeo'nun sitesinden. Değişim ile ilgili özel servise ilk uğradığımda, usta elinde uygun debriyaj setinin olduğu söylemişti. Ancak onun elindeki baskı seti ile benim bulduğum arasında fark vardı ve bununla ilgili başlık açmıştım.


Aracı değişim için bıraktığımda daha dükkandan ayrılmadan baskı yapısının farklı olduğunu söylediler. Neyse şasiden yeni parça söyledik ( hidrolik rulmanlı debriyaj seti ). Parça geldi, değişime gittim. Hoppalaaa ! Baskının benim aracımla alakası yok. Usta yana yakıla uygun baskıyı Valeo yetkili bayilerinden arıyor. Hiç birinden net cevap alamıyoruz. Her biri birbirinden farklı Valeo kodu veriyor. Malzemecilere kendi bulduğum kodu veriyorum. Ancak ya beni dikkate almıyorlar yada böyle bir ürün yok diyorlar. Usta elindeki baskılardan bir tanesinin uygunlu kontrol etmek istedi. Ancak hidrolik rulmana ihtiyacı var. Malzemeciye h. rulman ayrıca alınır mı diye sorduğunda cevap olumsuzdu. Öyle mi ? Öyle. Peki.

Döndüm ofise. Kendi bulduğum kod ile ürün araştırmaya başladım. Bir yandan da Valeo Türkiye'yi aradım. Ne ilginçtir ürün sadece Ankara'da bir firmada mevcutmuş. Hemen telefonla irtibata geçtim. Firma söz verdiği koşullarda bana ürünü gönderdi. Tam zamanında elime geçti. Baskı setini sipariş verdiğim gün Valeo Türkiye bana ulaştı. Tüm detayları paylaştım. Aracıma uygun baskı setini ve hidrolik rulmanın kodlarını benimle paylaştı. Baskı setinin siparişini çekmiş ve doğru ürünü almışım. İstanbul'da bir parçacıdan da hidrolik rulman'ı aldım. Sipariş çektiğim ürünler tam zamanında bana ulaştı. Bu gün sabah özel servise gittim ve aracı topladık. Şuan için hiç bir sorunumuz yok.

Baskı seti + Hidrolik rulman = 1700 TL

Özel servis'e henüz ödeme yapmadım. Anlaşacağız :)

Sevgiler.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım