Kıbrısta Üniversite ve Arabalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3,246
26
Marka
Ford
Merhaba herkese. Ben lise son okuyan 10 15 gün sonra sınava girecek ygs1 200k, ygs2 190k da olan bir kardeşinizim. 172k da Girne de %100 burslu deniz ulaştırma işletme mühendisliği okumak istiyorum. Herkes burs+ailesinin gönderdiği 400 500 lirayla geçiniyormuş ben de yapabilirim diye düşünüyorum. Kıbrısta araba baktım ve kimi arabanın sol kiminin sağ direksiyon olduğunu gördüm ilk sorum bu nasil oluyor sol direksiyon serbest mi?
Ikinci sorum akaryakıt fiyatları nasil?
Eğer kıbrısla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımiz varsa rica edicem beni bilgilendirin. Aklıma geldikçe gene sorular sorarım konunun altında. Herkese şimdiden teşekkürler..

Sol direksiyon da kullanılabiliyor sağlamalara da zorlanabilirsiniz o kadar :) benzin en son aldığımda litresi 3.80 tl di mazot hatırlamıyorum lpg zaten yok

Merhaba herkese. Ben lise son okuyan 10 15 gün sonra sınava girecek ygs1 200k, ygs2 190k da olan bir kardeşinizim. 172k da Girne de %100 burslu deniz ulaştırma işletme mühendisliği okumak istiyorum. Herkes burs+ailesinin gönderdiği 400 500 lirayla geçiniyormuş ben de yapabilirim diye düşünüyorum. Kıbrısta araba baktım ve kimi arabanın sol kiminin sağ direksiyon olduğunu gördüm ilk sorum bu nasil oluyor sol direksiyon serbest mi?
Ikinci sorum akaryakıt fiyatları nasil?
Eğer kıbrısla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımiz varsa rica edicem beni bilgilendirin. Aklıma geldikçe gene sorular sorarım konunun altında. Herkese şimdiden teşekkürler..
oznel bır soru soracaktım mezun olunca ehlıyetınız uzak yol mu yakın yol mu oluyor bılıyormusun

Katılıyorum. Bir kaç yıl önce bir tanıdığım mezun oldu, Lefke'de okuyordu. Civardaki en uygun yurt için ayda 700 lira mı ne veriyorum demişti, üzerinden bir kaç yıl geçti bu dediğimin. Diğer giderler falan 2000 civarını bulur o.
bırde denızcılık okuyacak 2 senede bır saglık yenıleme sertıfıkalar vs derken o para gecınmesıne ımkanı yok yetmez maalesef. bende kıbrısın pahalı oldugunu duydum okul ucuz ama yasam pahalı seklınde.

Bnce kibris universiteleri eskiden mantikliydi turkiyedeki univeristelerin hem puanlari yuksekti hem ucretleri yuksekti millet kibrisa gidiyordu daha dusuk puanla uni okuyup hayat pahaliliginida idare ediyordu. Artik gelinen noktada turkiyede de her yer univeriste puaniniza uyan turkiyeden uni dusunun bnce kibrista okuyup gelen tanidiklarim var 800 900 liralara kibrista okumak bu yasam pahaliliginda cok zor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...