Komşunun yeni defender'ı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alfhonso

Hakan BIÇAK
İnfazcı
Yönetici
Admin
24,743
35
Marka
Mercedes
Dün sohbet konusunda @defender ile bahsi geçmişti, eski mahallemden komşum bi defender almış bugün görmeye gittim. Sürmeye çıkamadım gözüm korktu yerden fazla yüksek :D bi de uzun süredir yatıyormuş sanırım, henüz bakımları yapılmamış. Orjinali benzinliymiş ama 3.0 dizel motor takmışlar, ruhsata işli değil önümüzdeki hafta muayeneye girecekmiş onunla uğraşacaklar şimdi nasıl yapacaklar bilmiyorum. Fazla vaktim olmadığı için detaylı inceleyemedim ama cidden hoşuma gitti.

1991 Model 110 Defender. 3.0 Dizel motorlu,otomobil ruhsatlı. Muayene vs işlemlerinden sonra tekrar gideceğim detaylı bilgi edinebilirim.

Fotoğraflar,
WhatsApp Image 2017-02-23 at 13.41.45.jpeg
WhatsApp Image 2017-02-23 at 13.47.06.jpeg
WhatsApp Image 2017-02-23 at 13.47.10.jpeg

Tek marşta çalıştı, Çok tatlı sesi var.:D :D

Bd30 nissan motoru takmışlardır dik yokuslarda yaglama yapamıyor ama cok guclu motordur keske sürseydin motoru isletme isi ise hangi arabadan ciktiysa onun hurda belgesi ve ruhsat fotosu lazim yada cok zor isi allah kolaylik versin canavar cok guzel gozukuyor masallah :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bd30 nissan motoru takmışlardır dik yokuslarda yaglama yapamıyor ama cok guclu motordur keske sürseydin motoru isletme isi ise hangi arabadan ciktiysa onun hurda belgesi ve ruhsat fotosu lazim yada cok zor isi allah kolaylik versin canavar cok guzel gozukuyor masallah :)

Valla gözüm korktu hacı baya yüksek araba ya direksiyona bi oturdum da :D Zaten önce onu alçalttıracak ilçeden getirmiş dün arabayı. Yolda gelirken virajlarda falan korkutmuş yükseklikten ötürü. Orjinal motoru duruyormuş, ne durumda bilmiyorlar da onu taktırıp geçirebilirler bakalım :) Arabaya para vermemişler masrafları olduğu için al yaptır bin demiş önceki sahibi biraz bıkmış :)) Arabanın içinin fotoğrafını çekmedim pek iyi durumda değil içi, torpido falan baya eski.

Valla gözüm korktu hacı baya yüksek araba ya direksiyona bi oturdum da :D Zaten önce onu alçalttıracak ilçeden getirmiş dün arabayı. Yolda gelirken virajlarda falan korkutmuş yükseklikten ötürü. Orjinal motoru duruyormuş, ne durumda bilmiyorlar da onu taktırıp geçirebilirler bakalım :) Arabaya para vermemişler masrafları olduğu için al yaptır bin demiş önceki sahibi biraz bıkmış :)) Arabanın içinin fotoğrafını çekmedim pek iyi durumda değil içi, torpido falan baya eski.
Yükseltme varmı ki arabada parca konusunda olsun her konuda yardimci olabilirim defender konusunda bilgim çoktur yukseltme takozla yapilmissa kotu yol tutus kaybi olur ama yukseltme kiti suspansiyonla degismisse yol tutusu dusmez baska bir problem vardir [emoji4]

Yükseltme varmı ki arabada parca konusunda olsun her konuda yardimci olabilirim defender konusunda bilgim çoktur yukseltme takozla yapilmissa kotu yol tutus kaybi olur ama yukseltme kiti suspansiyonla degismisse yol tutusu dusmez baska bir problem vardir [emoji4]

sanırım komple değişmiş hacı, tamirci biriyle görüşmüş komple değişmesi lazım takozları kesemeyiz demiş

valla cj'lere 2.5 ford motoru takanları gördüm :D
Her zaman orjinal kullanmak iyidir motor takarsin ama ayar tutmaz vides oranlari ayna mahruti oranlarini hep degistirmek lazim fazla gucte akis keser az guc tatmin etmez en iyisi orjinal dir motor gucu yeterli gelmiyorsa 300 tdi defender alacan :)

Her zaman orjinal kullanmak iyidir motor takarsin ama ayar tutmaz vides oranlari ayna mahruti oranlarini hep degistirmek lazim fazla gucte akis keser az guc tatmin etmez en iyisi orjinal dir motor gucu yeterli gelmiyorsa 300 tdi defender alacan :)

Aynen öyle, arabaya yazılım vs yükleyenlere de aynı şeyi söylüyorum ben daha fazlasını istiyorsan sat üstünü al alamıyorsan elindekini kullan arabaya işkence etmeye gerek yok

2.0 mpi motorla sanzimanida degismek gerekiyor birde yavru sanziman var onu nasil yapiyolar bilmiyorum ama defendere defender yapan kimlik değisiyor iste :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...