Hocam böyle bir durum yok ne yazık ki. Almanlar kendi işleyişini İngilizce üstünden değil Almanca üstünden hallediyor. Dolayısıyla onlarla bir iş yapmak, ya da ne bileyim orada çalışmaya başlamak adına Almanca biliyor olmak bir değil birkaç adım öteye taşıyor mühendisi.İkinci dile bence gerek yok, ingilizceni geliştirebildiğin kadar geliştirmeye bak. Almanlar felan hepsi ingilizce biliyor zaten.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam böyle bir durum yok ne yazık ki. Almanlar kendi işleyişini İngilizce üstünden değil Almanca üstünden hallediyor. Dolayısıyla onlarla bir iş yapmak, ya da ne bileyim orada çalışmaya başlamak adına Almanca biliyor olmak bir değil birkaç adım öteye taşıyor mühendisi.
Orada bir şirkette çalışacaksan tabiki çok faydalı olur ama çalışmassan kullanılmadığından körelecektir, dil kolay öğrenilmiyor onca emek boşa gider. Bende lisede iki sene almanca öğrendim ama şimdi hatırladıklarım 3-4 cümleyi geçmiyor. Ama ingilizce öyle değil özellikle internetle meşgul biriysen kesinlikle unutmuyor hatta sürekli geliştiriyorsun. Ben 2. dili direk o ülkede yaşamayacak veya çalışmayacaksan unutulacağından gereksiz olarak görüyorum.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi