KONU DISI: DÜZ DÜNYA TEORİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Google haritaları zaten düz gösteriyor. Eğer bu olaya bakmak istiyorsan google earth tan yani GERÇEK dünya simülasyonundan bakman lazım o zamanda alaskaya inmesi gerektiğini zaten göreceksin bu arada dünya ne düz nede yuvarlaktır, dünya GEOİTTİR

Son düzenleme:
hayır bir kere saçmalık yani :D eğer düz ise kutuplarda niye 6 ay gündüz 6 ay gece :D :D Coriolis Kuvveti diye bir şey var :D kuzey yarımkürede hareket yönü sağa doğru, güney yarımkürede ise sola doğru saptırılır. Değeri kutuplarda en yüksek, ekvator da ise sıfırdır.
bunun nedeni ise; Dünya’nın dönmesi sonucunda oluşan, birim kütleye etki eden saptırıcı güçtür. Bu gücün ya da etkinin büyüklüğü enlem derecesi ile hava kütlesinin hareket hızına bağlıdır.
Sayamayacağım kadar çok örnek verebilirim :D :D
Arkadasim daha once de belirttigim gibi, bu sorularin hepsinin cevabi var size mantikli gelir yada gelmez. basta da yazdigim gibi arastirmadan hemen konuyu sabote etmeyin lutfen.
inanin su ana kadar sorulan sorularin hepsini ve daha fazlasini bende sordum ve inceledim, mantiksiz gelmeyen sonuclar elde ettim.

ABD Ay'a hiç gitmedi.
Atatürk öldürüldü, yerine Yossi Kohen geldi.
ABD'de Haarp diye bir şey var, depremleri onlar yapıyorlar hep.
Uçakların arkasındaki beyaz izler o kadar da masum değil biliyor musunuz? Chemtrails yazın görürsünüz.
Bu Illuminati ve Mason'lar var ya...Her şey bunların başının altından çıkıyor.
Küresel ısınma yok, bunlar hep Türkiye'miz gelişmesin diye uydurulan yalanlar.
Boru çıkarınca uçucaz, kacacaz. Ver mehteri.

Belkide dünya tüm özelliklerini düz bir ekrandan göremeyeceğiniz bir şeydir. Sizi yanıltan harita projeksiyonları. Yani küre biçimindeki dünyayı düz bir kâğıtta gösterebilmek için zamanında çok kafa yorulmuş. Konik, silindirik projeksiyonlar vs. Mekânı cennet olsun Mercator çok fayda sağlamış bu işe. Uçak rotaları bu projeksiyonlarla düzleme indirgenmiş verilerden oluşturulmuyor sanırım. Bir dünya küresi bulun ve inceleyin. Yolun başlangıcıyla varış noktasını ip ile birleştirin. En kısa yol gergin ipin gittiği yoldur.

Belkide dünya tüm özelliklerini düz bir ekrandan göremeyeceğiniz bir şeydir. Sizi yanıltan harita projeksiyonları. Yani küre biçimindeki dünyayı düz bir kâğıtta gösterebilmek için zamanında çok kafa yorulmuş. Konik, silindirik projeksiyonlar vs. Mekânı cennet olsun Mercator çok fayda sağlamış bu işe. Uçak rotaları bu projeksiyonlarla düzleme indirgenmiş verilerden oluşturulmuyor sanırım. Bir dünya küresi bulun ve inceleyin. Yolun başlangıcıyla varış noktasını ip ile birleştirin. En kısa yol gergin ipin gittiği yoldur.
Hocam CBS, jeoloji müh., harita müh., şehir ve bölge planlama, havacılık, denizcilik vb. haritacılıkla alakalı, içinde projeksiyon yöntemlerini içeren bir eğitim aldıysanız bileklerinizi keseceğiniz gün bugündür. :D

Ben bu konunun açılmasını artan hava sıcaklıklarıyla birlikte oruç, stresli yaşam vb etkenlere yormuştum ama buna inananların sayısı birden fazlaymış. :(

konuyu troll sandım, moderatörlük bişi var mı bakayım dedim, şu an telefona boş gözlerle bakıyorum. Allah affetsin konuya inananlar da :(

Bakın arkadaslar ıstedıgınız tabiki fikri savunmakta ozgursunuz benim oldugum gibi! fakat bu size karsinizdakine saygisizlik etme hakki vermez. En basta belirttigim gibi bende bunu ilk duydugumda (bana anlatan de bir fizikcidir) sizin verdiginiz tepkilere yakin tepkiler verdim saygi cercevesi icerisinde, alayci tavirlardan uzak bir sekilde !!!! Cogunuz benden yasca daha gencsiniz, akliniza gelen ilk seyi tuslara dokmemenizi tavsiye ederim.
Toplumumuzun ortak sorunu olan birseyle burada da karsi karsiyayiz:
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Ben bilgi sahibiyim, bu konuya hakimim demiyorum, ama en azindan bu konuyu tartisacak kadar okudum ve arastirdim.
Sonuc olarak yine soyluyorum, ben duz olduguna inanmiyorum ve bunu sizlerle tartismak istemistim sadece ama sanirim burasi yeri degilmis anladim, tesekkurler beyler !

Bakın arkadaslar ıstedıgınız tabiki fikri savunmakta ozgursunuz benim oldugum gibi! fakat bu size karsinizdakine saygisizlik etme hakki vermez. En basta belirttigim gibi bende bunu ilk duydugumda (bana anlatan de bir fizikcidir) sizin verdiginiz tepkilere yakin tepkiler verdim saygi cercevesi icerisinde, alayci tavirlardan uzak bir sekilde !!!! Cogunuz benden yasca daha gencsiniz, akliniza gelen ilk seyi tuslara dokmemenizi tavsiye ederim.
Toplumumuzun ortak sorunu olan birseyle burada da karsi karsiyayiz:
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Ben bilgi sahibiyim, bu konuya hakimim demiyorum, ama en azindan bu konuyu tartisacak kadar okudum ve arastirdim.
Sonuc olarak yine soyluyorum, ben duz olduguna inanmiyorum ve bunu sizlerle tartismak istemistim sadece ama sanirim burasi yeri degilmis anladim, tesekkurler beyler !
Çoğunluk tarafından tartışmaya gerek görülmeyecek kadar saçma bulundu diyelim. :) Ona rağmen aralara çürütecek argümanlar bırakıldı, kaçırmışsınız. Bence "dünya yuvarlak olabilir mi" onu tekrar bir araştırın, bence o konuda daha ikna edici kanıtlar bulacaksınızdır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...