Artık pek öyle tasarım göremiyorum. Onunda etiketi olabiliyor. Takılırken sökülüyor ve garanti dışı.RAM slotlarının altta ayrı kapağı varsa laptop garanti dışı kalmaz. Bir de tabi detaylı incelemek lazım max. desteklediği kaç gb ram diye
Artık pek öyle tasarım göremiyorum. Onunda etiketi olabiliyor. Takılırken sökülüyor ve garanti dışı.RAM slotlarının altta ayrı kapağı varsa laptop garanti dışı kalmaz. Bir de tabi detaylı incelemek lazım max. desteklediği kaç gb ram diye
GT 940M ekran kartım ile GTA 5'i yüksek ayarda açabiliyorum ama tabi çözünürlükte önemli. Çözünürlük 1366x768. Zaten genelde de böyle. @Koraykaya tam bütçeniz nedir ?haklısınız amd işlemciler genellikle indirimde ve ucuz oluyor ben en fazla lol tarzı cs go tarzı oyun oynarım gta calaf vs yüksek grafik vb gerektiren oyunlar oynamıyorum genellikle nette sörf cs5 falan aşırı yüklenmiyorum makinaya ama dedikleriniz ışığında araştırma yapıcam arkadaşım böyle söyleyince şu ürünü önermişti banahttp://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-v5k6100a-core-i3-6100u-2-3ghz-4gb-500gb-2gb-15-6-w-10-notebook.html#ozellikler
1600 tlye alacak yer ile ilk başta dikkatimi çekmişti ama son yorumlarıınızdan sonra soğudum bi kaç arkadaşım daha aynı makinyı kullanıyorlar 7-8 ay oldu şu anlık bi problemle karşılaşmadılar
1600 tl tam bütçemGT 940M ekran kartım ile GTA 5'i yüksek ayarda açabiliyorum ama tabi çözünürlükte önemli. Çözünürlük 1366x768. Zaten genelde de böyle. @Koraykaya tam bütçeniz nedir ?
Sadece Notebook gibi yerlerden işletim sistemi olmayan ürünlere bakarsanız daha ucuza bulabilirsiniz. İ3 de iş görür tabi.bende bütçemden dolayı i3 6.nesil 6100 serisine bakmak zorunda kaldım tavsiyleriniz için çok teşekkürler değerlendiricemteknomarketlerde fiyatlar uçmuş durumda
mantıklı birde eski bilgisayarım için önerebilceğiniz bir antivirüs var mı ? acaba malwarebytes kullanıyordum fakat serial bulamuyorumSadece Notebook gibi yerlerden işletim sistemi olmayan ürünlere bakarsanız daha ucuza bulabilirsiniz. İ3 de iş görür tabi.
McAffe kullanıyorum. Memnunum.mantıklı birde eski bilgisayarım için önerebilceğiniz bir antivirüs var mı ? acaba malwarebytes kullanıyordum fakat serial bulamuyorum
USB Disk Security bence gereksiz bir yazılım. Zaten virüs programları algılıyor. Bu tür programlar diğer virüs programları ile çakışabilir.Windows Defender kullanıyorum yıllardır. (Windows 7 ve öncesinde Microsoft Security Essentials). Şansını çok zorlamayan son kullanıcılar için gayet yeterli bir antivirüs. Eğer ileri düzeyde ayarlarına hakim olabilirseniz ESET Smart Security de iyidir. İşimi sağlama almak istiyorum derseniz tüm bunların yanına USB Disk Security gibi bir yazılım da kurarak harici belleklere karşı bilgisayar için ekstra bir koruma sağlamış olursunuz.
Kaspersky'yi önerirdim ama hem korsan key'leri hemen avlıyor, hem de aşırı uyarı verip bezdiriyor.
Eskiden McAfee'ye de güvenirdim. Ta ki son 7-8 yılda 3 kurulumdan birinin içinde kendini adware gibi zorla kurdurtmaya çalışana kadar.
Eski bir sürümünü kullanırdım zamanında. Bu muydu bunun muadili başka bir program mıydı hatırlamıyorum ama sadece USB'ler üzerine çalışan bir yazılımdır. Basit yapıda olduğu için bunun gibi çoğu USB tarayıcı programlar diğer antivirüslerle çakışma sorunu yaşatmıyor. Zaten dediğim gibi opsiyonel =)USB Disk Security bence gereksiz bir yazılım. Zaten virüs programları algılıyor. Bu tür programlar diğer virüs programları ile çakışabilir.
Sonuçta gereksiz bir yazılım olduğunu düşünüyorumEski bir sürümünü kullanırdım zamanında. Bu muydu bunun muadili başka bir program mıydı hatırlamıyorum ama sadece USB'ler üzerine çalışan bir yazılımdır. Basit yapıda olduğu için bunun gibi çoğu USB tarayıcı programlar diğer antivirüslerle çakışma sorunu yaşatmıyor. Zaten dediğim gibi opsiyonel =)
Meşhur kütüphane/kırtasiye virüsleri vardır. Bunların bazıları antivirüsleri bir şekilde atlamayı başarıyorlar. Gözünle gördüğün şeyi koskoca antivirüs göremeyebiliyor. Flash bellekleri çok gezen dikkatsiz kullanıcılara her zaman tavsiye ederim.Sonuçta gereksiz bir yazılım olduğunu düşünüyorum![]()
Bu yazılımdan kaynaklandığını düşündüğüm bir sorun oldu. O zamandan beri sevmiyorumMeşhur kütüphane/kırtasiye virüsleri vardır. Bunların bazıları antivirüsleri bir şekilde atlamayı başarıyorlar. Gözünle gördüğün şeyi koskoca antivirüs göremeyebiliyor. Flash bellekleri çok gezen dikkatsiz kullanıcılara her zaman tavsiye ederim.
Oyun için bilgisayarda islemciye bakmak baya yersizdir önemli olan ramler ve ekran kartıdır.mantıklı birde eski bilgisayarım için önerebilceğiniz bir antivirüs var mı ? acaba malwarebytes kullanıyordum fakat serial bulamuyorum
Yanlış biliyorsunuz. U serisi işlemciler performansı kısılmış işlemcilerdir. Yani oyun odaklı değildir. Ekran kartı mantığında ise bellek hızı önemlidir. Oyunlarda bellek hızı ram yani mhz'nin pek bir etkisi olmaz. Ekran kartlarında kullanılan bellekde öenemlidir. Örneğin GDDR5 ile DDR3 bellek arasında önemli derecede fark var. Ram miktarı önemlidir. Örnek olarak açtığınız tarayıcı ram üzerinden çalışır. HDD'de sadece depolanır.Oyun için bilgisayarda islemciye bakmak baya yersizdir önemli olan ramler ve ekran kartıdır.
Ekran kartında dikkat edilmesi gereken kac gb olduğu degil cekirdek mimarisi ve kac bit olduğudur.mesela 6gb 128 bit ekran kartın olacağına 2 gb 256 bit yada 1gb 384bit olsun cok daha iyi performans verir.
Ram'de ise kac gb olduğundan çok mhz'i önemlidir.bunada söyle örnek vereyim 16 gb 1600mhz ram'in olacagına 8gb 3200mhz olsun daha iyi performanslar alabilirsin.
Tabiki en önemli konulardan biride anakarttır sonucta tüm bu parcalar onun üstünde takılı o ne kadar iyi olursa o kadar üstün performans verir yoksa iyi parcaların hic bir artısı olmaz.
Diz üstü seciminizi buna göre yaparsanız pismanlık duymazsınız Saygılar.
Eklenti yapmak istiyorum ekren kartında bellek hiziyla veri yolu genisligi (bit)dogru orantilıdir,bit yükseldikce ram hızı artar.ramler icin ise istedigin kadar büyük(gb) ramlere sahip ol veri reflesh hızı düşükse hic bir anlam teskil etmez şöyle örnekliyim eski amerikan arabaları moturu gibi 5 litre ama 140 150 beygir motorumu tercih edersin yoksa 2 litre 300 beygir arabayımı.yani ram hızınız düsükken büyük alanı doldurmak ve bosaltmak uzun sürecektir fakat küçük alanlı ve hızlı ise doldurup boslatmasi cok daha kısa sürecek ve hızlanmıs olacaksiniz önemli olan hacim degil beygir.Yanlış biliyorsunuz. U serisi işlemciler performansı kısılmış işlemcilerdir. Yani oyun odaklı değildir. Ekran kartı mantığında ise bellek hızı önemlidir. Oyunlarda bellek hızı ram yani mhz'nin pek bir etkisi olmaz. Ekran kartlarında kullanılan bellekde öenemlidir. Örneğin GDDR5 ile DDR3 bellek arasında önemli derecede fark var. Ram miktarı önemlidir. Örnek olarak açtığınız tarayıcı ram üzerinden çalışır. HDD'de sadece depolanır.
Örnek olarak benim eski HD 7790 ekran kartım 128 bit ama 6400 mhz bellek hızına sahip iken arkadaşımın 384 bit r9 280 ekan kartı 5000 mhz bellek hızına sahip. Bit yükseldikçe bellek (ekran kartı ram'i) hızı artar diye bir şey yok. Ram hızı olarakta 2133 mhz'e kadar yok denecek kadar az. Sonrasında olabiliyor ama fiyat artıyor gerek yok. Biraz araştırın ekran kartlarını ve ramleri. O zaman daha iyi anlarsınız.Eklenti yapmak istiyorum ekren kartında bellek hiziyla veri yolu genisligi (bit)dogru orantilıdir,bit yükseldikce ram hızı artar.ramler icin ise istedigin kadar büyük(gb) ramlere sahip ol veri reflesh hızı düşükse hic bir anlam teskil etmez şöyle örnekliyim eski amerikan arabaları moturu gibi 5 litre ama 140 150 beygir motorumu tercih edersin yoksa 2 litre 300 beygir arabayımı.yani ram hızınız düsükken büyük alanı doldurmak ve bosaltmak uzun sürecektir fakat küçük alanlı ve hızlı ise doldurup boslatmasi cok daha kısa sürecek ve hızlanmıs olacaksiniz önemli olan hacim degil beygir.
Mimarileri nyani chip setleri mhz ve mimari önemli bu işte eski 7790 ekran kartın eski mimariyle çalısırken yeni ekran kartın yeni mimariyle çalışıyor bitin yüksek olduğu için mhzin yeterli oluyor ekran kartında baştada dedigim gibi gb'tın hayati önemi yok önemli olan biti ve mimarisi neyse bildiğiniz gibi araştırıp alabilirsiniz bu arada yanlış anlaşilma olmasın amacım yardımci olmak mualefet olmak değil yada bilgi yarıştırmak değil.Örnek olarak benim eski HD 7790 ekran kartım 128 bit ama 6400 mhz bellek hızına sahip iken arkadaşımın 384 bit r9 280 ekan kartı 5000 mhz bellek hızına sahip. Bit yükseldikçe bellek (ekran kartı ram'i) hızı artar diye bir şey yok. Ram hızı olarakta 2133 mhz'e kadar yok denecek kadar az. Sonrasında olabiliyor ama fiyat artıyor gerek yok. Biraz araştırın ekran kartlarını ve ramleri. O zaman daha iyi anlarsınız.