(konu dışı) Kırılmaz cam tavsiyesi

Telefonu aldığımdan beri -yaklaşık 4 yıl oldu- ne kılıf ne cam koruyucu taktım. Kaç kez düşmesine rağmen ekrana bir şey olmadı, kaldırıma düştüğü için ufak bi çizik kasada var. Kırılmaz cam felan hikaye açıkçası. Kılıfı da telefonu kalınlaştırdığı için sevmiyorum.

Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum hepsini değerlendiriyorum; galiba ucuz kılıf+ucuz ekran koruyucu ikilisi yapıp kurutulucam :D Ben de Z3'ü 2.5 sene kılıfsız korumasız kullandım. İlk aldığımda ön arka jelatin yapmışlardı, okulda sıradan düşürünce o jelatinler kırılmıştı sonra kullanmadım. O arada bir tek bisikletten ufak bi düştüm telefonun kasasında kenarı çatladı sadece. Bundan ertesi sene yurtta ranzanın üst katından düşürdüm telefonu arka camı kırıldı gene sıkıntısı yoktu ta ki okulda hırkanın cebinden taş zemine düşürene kadar :D ekranı kırıldı ama içi çalışıyordu. Yaptırdım bi şekilde(çalışmayan z3'ün kasasını taktırdım :D ) sonra arkasına kılıf aldım(10 liralık) bu sefer çarşafı çırparken telefon içinde kalmış evin 3.katından düştü ekranı paramparça oldu. Arkası sağlamdı, içi çalışıyordu telefonun ama ekran pert olduğu için emekliye ayırmak zorunda kaldım :D Bu olaylardan sonra ucuz da olsa bi koruma yapmayı düşünüyorum en azından cebimden çıkarırken düşürüp kırmayayım yeter :D

Gorilla glass diye bir şey var, çok başarılı.

Bu arada ben iphone se kullanıyorum. Bayağı kalite bir cam filmi vardı. Hafifçe düşmesine rağmen ilk düşmede çatladı. Sonrasında yenisini takmadım. 50 kere düştü belki, hiçbir şeyi yok. O filmler insanda muhtaçmış algısı yaratmak için üretiliyor. Bu kırılmasaydı ekran kırılırdı algısıyla tekrar yenisi için mağazaya koşuyoruz. Fahiş fiyatlar bir de istedikleri.

Son düzenleme:
Zamanında iphone 6'ma paraya kıyıp en pahalı kırılmaz camlardan takmıştım satan adam istediğin kadar düşür kesinlikle bişey olmaz korur demişti. Yalan söylememiş ama eksik bilgi vermiş. Kırılmaz cam kesinlikle koruyomuş ama yalnızca kendini koruyomuş:confused::confused: Bi kere cebimden düşürdüm ekran paramparça oldu ama camda ufacık bi kılcal çizik vardı...

Hep gidip piyasadaki en ucuz kırılmaz camlardan alırım, bu telefonumu da birkaç kez korudu da önceki telefonumu 4-5 kere falan bariz korudu. Yere ekran üstü çakılıp jelatin boydan boya çatlıyordu, ekran sapasağlam.
O koruyucu olmasa da bişey olmazdı :D

En temizi cam değil de jelatin gibi olanlardan almak piyasada kaldıysa. Telefonun köşeye düştüğü darbelerde ben kılıf dışında bişeyin koruyacağına inanmıyorum. İncecik jelatin kullanıyorum o da ekranın dokunma hissi hoşuma gitmiyor ve aşırı parmak izi kalıyor diye

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne yapsam ne etsem derken en sonunda en ucuza çözeyim bu işi dedim. Gittim bi telefoncuda 10 liraya ekran koruyucu yaptırdım kel kör bi şey. Ekran kenarlarından ışık kırıyor, parmak izi bırakıyor onun dışında sıkıntısı yok dokunma hassasiyeti gitmedi pek :D hepsiburadadan da 9 liraya kılıf sipariş verdim yanında cam hediyeli. Biraz önce elime ulaştı, cam kırık çıktı :D Kılıf da telefoncuların 15-20 liraya sattıklarıyla aynı malzeme. Petrolü kaynatıp kalıba dökmüşler öyle dandik :D hoparlörü, kamerası, tuşları denk geliyor yerlerine onda da sıkıntısı yok :D Hepsini, bu paraya bu kadar oluyor diyip kabullendim bakalım :D

Ne yapsam ne etsem derken en sonunda en ucuza çözeyim bu işi dedim. Gittim bi telefoncuda 10 liraya ekran koruyucu yaptırdım kel kör bi şey. Ekran kenarlarından ışık kırıyor, parmak izi bırakıyor onun dışında sıkıntısı yok dokunma hassasiyeti gitmedi pek :D hepsiburadadan da 9 liraya kılıf sipariş verdim yanında cam hediyeli. Biraz önce elime ulaştı, cam kırık çıktı :D Kılıf da telefoncuların 15-20 liraya sattıklarıyla aynı malzeme. Petrolü kaynatıp kalıba dökmüşler öyle dandik :D hoparlörü, kamerası, tuşları denk geliyor yerlerine onda da sıkıntısı yok :D Hepsini, bu paraya bu kadar oluyor diyip kabullendim bakalım :D
Camın kırık olduğunu belirtirseniz yenisini yollarlar belki. Hepsiburada bu aralar çok hayinlik yapıyo ama denemek lazım :D

Iphone 5SE kullanıyorum. 7-8 ay önce 20 tl'ye nano kırılmaz cam taktırdım. Taktıktan sonra bir çok defa düşürdüm, kasası iyice yamuldu ve arkasındaki camlar dahi kırıldı.Ama ekranda birşey yok.

Bi yazarım şansımı denerim gönderirlerse yedekte bi tane cam durur :D
Ben aliexpressten alıyorum 2 aylık yoldan sapasağlam geliyor hepsiburada şurdan şuraya yollayamıyo. Fena gıcığım bu aralar hepsiburada'ya :D bırakmayın hakkınızı onlarda

Ben aliexpressten alıyorum 2 aylık yoldan sapasağlam geliyor hepsiburada şurdan şuraya yollayamıyo. Fena gıcığım bu aralar hepsiburada'ya :D bırakmayın hakkınızı onlarda

Aliexpressten de 2 tane söyledim onlar da bi ara gelir bakalım :D gönderici ekstra bi koruma yapmamış, aras kargo da dikkat etmediyse kırılması normal. 2 siparişimi de vaktinde gönderdiler ben memnun kaldım genel olarak :D