Konu Dışı: Monster Notebook Nasıl bilirsiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustafa.e
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Monster ürünleriyle ilk tanışmam 2005 ya da 2006 yılında olmuştu, o zamandan geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar ürünlerini asla kimseye tavsiye etmedim. Şu anda ise durum biraz daha farklı, eğer bütçede sınır varsa ama cihazın performansı çok iyi olmak zorundaysa alınabilir diyorum fakat yüksek performanslı bir cihaz için iyi bir bütçe ayarlanmışsa Dell - Asus tavsiye ediyorum. MSI'lar ile ilgili bazı modellerde ortaya çıkan kronik sorunlardan dolayı Dell ve Asus'a göre biraz daha uzak olsam da ufak bir araştırmayla MSI da tercih edilir. MSI alınacaksa internetten model adını yazıp "power management problem" ya da "cooler noise problem" yazıp forumlardaki şikayetlere göz atmakta fayda var çünkü gerçekten de bazı modelleri kronik olarak restart sonrasında açılmayabiliyor ya da fanında turbo mod sıkıntısı veya fan yapraklarının bir yere takılmasından dolayı kafa ütüleyen bir ses olabiliyor. Son 3 yılda kullandığım 2 MSI cihazda da bu sorunlar var maalesef.
Hocam monster notebook tavsiye etmeme sebepleriniz neler?
rez aldım, aktif monster kullanıcısıyım hemde canını alıcak şekilde kullanıcısıyım ve okulda 10 arkadaşa aldırdım tüm soruları akıtın gelsin, akşam mesai sonrası yazayım cevapları :D
Oo güzel güzel, direk kullanıcıdan yorum alıcaz :D Ne zamandan beri monster kullanıyosunuz? Sıkıntı yaşadınız mı yaşadıysanız neler? Servis-garanti hizmetleri nasıl? Ve genel olarak memnun kaldığınız ve şikayetçi olduğunuz şeyler neler? Şimdiden teşekkür ederim :D

Hocam monster notebook tavsiye etmeme sebepleriniz neler?

Oo güzel güzel, direk kullanıcıdan yorum alıcaz :D Ne zamandan beri monster kullanıyosunuz? Sıkıntı yaşadınız mı yaşadıysanız neler? Servis-garanti hizmetleri nasıl? Ve genel olarak memnun kaldığınız ve şikayetçi olduğunuz şeyler neler? Şimdiden teşekkür ederim :D
şahsi olarak 2.5 yıl oldu ama 6 yıldır hemen hemen monster kullanıyorum, şu ana kadar büyük bir sıkınıt yaşamadım, bir iki kurulum yapamamıştım sevisi aradım uzaktan bağlanıp hemen çözdüler, servis ve garanti süper, pc yi bir bütün olarak değil parça parça garantiliyolar yani ram ayrı hdd ayrı, ben hdd ve ssd değişmimi kenidm yaptım servise gitmedim garatindende cıkmadı, valla birtek fanı çok sesli diyebilirim birde kasa sağlam ama kalitesi düşük, klavye cabuk aşınıyo, servisinde ömür boyu temizlik ve bakım ucretsiz her kadiköye gittiğimde bakım aptırıyorum ben şiddetle tavsiye ederim :D

abi benim monsterda 7200 rpm var hitacinin travelstar modeli alırken monster bayisi özellikle dedi bu model hdd darbeye sarsıntıya özellikle dayanıklı diye 2.5 yıldır hiç sorun cıkartmadı bana, sonunda bu ay 620 gb ssd ye geçtim onu arşiv yaptım hala sapasağlam hdd
Yazın bu modeli bir kenara :D Modelin adı da at sırtında kullanım için üretilmiş gibi izlenim veriyor zaten. :D Ama standart hdd'ler için söylediklerim hala geçerli. :) Özellikle çalışırken harekete, şoka maruz kalırsa çok daha kolay hasarlanır. Dikkat etmek gerek.

şahsi olarak 2.5 yıl oldu ama 6 yıldır hemen hemen monster kullanıyorum, şu ana kadar büyük bir sıkınıt yaşamadım, bir iki kurulum yapamamıştım sevisi aradım uzaktan bağlanıp hemen çözdüler, servis ve garanti süper, pc yi bir bütün olarak değil parça parça garantiliyolar yani ram ayrı hdd ayrı, ben hdd ve ssd değişmimi kenidm yaptım servise gitmedim garatindende cıkmadı, valla birtek fanı çok sesli diyebilirim birde kasa sağlam ama kalitesi düşük, klavye cabuk aşınıyo, servisinde ömür boyu temizlik ve bakım ucretsiz her kadiköye gittiğimde bakım aptırıyorum ben şiddetle tavsiye ederim :D
Eyvallah hocam gittikçe kararım pekişiyor, malzeme kalitesi ve fan sesi benim için çok önemli değil :D ücretsiz temizlik de güzelmiş yolum düşerse ben de yaptırırım :D

Zaman içinde hem teknik servisinde gelişmeler oldu, hem de tecrübeleri arttıkça Asus ve MSI gibi firmaların yaptığı mühendislik çalışmalarının çoğunu yapmadıkları halde cihazlarındaki hata oranı bariz şekilde azaldı. Bu konularda yorum yaparken içim çok rahat çünkü hobi olarak 2003 yılından beri uğraştığım bir konu donanım ve bilgisayarlar. 2006-2009 arasında, MCSE olana kadar ağırlıklı olarak teknik servis işi de yaptığım için tecrübem var.

Son düzenleme:
Zaman içinde hem teknik servisinde gelişmeler oldu, hem de tecrübeleri arttıkça Asus ve MSI gibi firmaların yaptığı mühendislik çalışmalarının çoğunu yapmadıkları halde cihazlarındaki hata oranı bariz şekilde azaldı. Bu konularda yorum yaparken içim çok rahat çünkü hobi olarak 2003 yılından beri uğraştığım bir konu donanım ve bilgisayarlar. 2006-2009 arasında, MCSE olana kadar ağırlıklı olarak teknik servis işi de yaptığım için tecrübem var.
Çok teşekkür ederim bilgiler için :)

Ayrıca elektronik cihazlardaki memnuniyet biraz da kişinin şansına bağlı oluyor. Genel olarak bilinen markalardaki hata oranı, daha az bilinenlere göre bindelik oranda daha düşük oluyor ama Casper gibi dayanıksızlık konusunda mimli olan bir firmanın ürününü alıp yıllarca sorunsuz kullanmak da mümkün. Herkesin önereceği Asus - Dell - MSI (ben de mağduruyum) gibi firmaların ürünlerini alıp sorun yaşamak da mümkün.

Ayrıca elektronik cihazlardaki memnuniyet biraz da kişinin şansına bağlı oluyor. Genel olarak bilinen markalardaki hata oranı, daha az bilinenlere göre bindelik oranda daha düşük oluyor ama Casper gibi dayanıksızlık konusunda mimli olan bir firmanın ürününü alıp yıllarca sorunsuz kullanmak da mümkün. Herkesin önereceği Asus - Dell - MSI (ben de mağduruyum) gibi firmaların ürünlerini alıp sorun yaşamak da mümkün.
Evet sonuçta seri üretim ürünler hata olabilir o da bize denk gelebilir şans, nasip, kısmet ne denirse :D

Ahanda sistemci iş bilen bir üye. :) Yazayım kenara lazım olur :D

Monster gamingbookları açıkçası tavsiye etmem kendi deneyimlerime dayanarak. Konudaki arkadaşların aksine belkide tesadüftür fakat çevremde monsterdan canı yanan çok oldu. Tanıdıklarımdan 3 kişi vardı 3 ü de sorun yaşadı. Bir tanesi yandı. Gerçekten yandı şaka değil, gözlerimin önünde çocuk lol oynarken önce dumanlar çıktı, ortamda epey sigara içildiği için hemen fark edilemedi çıkan duman daha sonra kıvılcımlar çıktı arkasından. Tabii garantiye gitti bilgisayar henüz 1 küsür aylıktı ve yenilediler. Modelini hatırlamıyorum fakat 8bin civarına almıştı, olay geçen yaz gerçekleşti. Fakat hiçbir sebep yokken yanması beni markadan soğuttu. Bir diğer arkadaşımda Abra serisi vardı onunkinde ise menteşede problem çıktı ekran bozuldu. 4 kez servise gidip geldi sorunu hala çözülemedi. Yenisini de vermediler diğer arkadaşımda olduğu gibi. Son arkadaşım ise şarj girişi ve adaptör ile sorun yaşadı.
Yakın arkadaşım 1 ay önce Dell aldı çok memnun onu tavsiye edebilirim. Biraz araştırdık almadan, ödüllü bir bilgisayarmış. http://www.hepsiburada.com/dell-ins...lir-bilgisayar-b7700d128f161c-p-HBV000004WF2U
Aynı bilgisayarı iki gün önce de ben aldım, bunu alamazsak da MSI GL62 alıp SSD takmayı düşünüyordum. Şöyle yanıyor böyle uçuyor diyenler yüzünden daha önce arkadaşlarıma da önerdiğim Monster'ı alamadım, gerçi fiyat performans falan diyorlar da şöyle bir bakınca 1050Ti kullanan bir Monster her türlü Dell 7567'den daha pahalı oluyor sanırım.

Aynı bilgisayarı iki gün önce de ben aldım, bunu alamazsak da MSI GL62 alıp SSD takmayı düşünüyordum. Şöyle yanıyor böyle uçuyor diyenler yüzünden daha önce arkadaşlarıma da önerdiğim Monster'ı alamadım, gerçi fiyat performans falan diyorlar da şöyle bir bakınca 1050Ti kullanan bir Monster her türlü Dell 7567'den daha pahalı oluyor sanırım.
Hepsiburada'da satılan freedos versiyonu. Benim arkadaşım vatandan aldı. Orada satılan modelde hem windows10 yüklü geliyor hem de 256SSD var. Haftasonu indirimi ile 5 bin küsürlük bilgisayarı. 4500 gibi bir rakama aldı bu nedenle memnun. Triple A dediğimiz oyunlarda sorun yok 60fps üzerinde oynattığını söyledi orta ayarlarda.

3 yıldır kullanıyorum monster notebook u fiyat-performans ürünü kesinlikle her türlü oyunu oynayabiliyorum. 3 yıldır sadece bi defa tamir gördü o da harrddisk problemi oldu değiştirdi garantisi. Kesinlikle tavsiye edebilirim.
Tulpar t7 kasa turbo boostlu modeli kullanıyorum ısınma problemi hiç olmuyor turbo boost ile bu modellere bakmanızı tavsiye ederim kaba ama bayağı iyi bi cihaz

3 yıldır kullanıyorum monster notebook u fiyat-performans ürünü kesinlikle her türlü oyunu oynayabiliyorum. 3 yıldır sadece bi defa tamir gördü o da harrddisk problemi oldu değiştirdi garantisi. Kesinlikle tavsiye edebilirim.
Tulpar t7 kasa turbo boostlu modeli kullanıyorum ısınma problemi hiç olmuyor turbo boost ile bu modellere bakmanızı tavsiye ederim kaba ama bayağı iyi bi cihaz
Teşekkürler hocam ben daha kompakt bir şey almayı düşünüyorum. Yorumunuz için de teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...