Lada yeniden Türkiyede

Valla Ticari olarak gelirse motor hacmi sıkıtısı olmaz. Ama ticaride 1,7 motor sorun olmazken, 4x4 olması sıkıntı olur.

Uzun yıllardır Rusya'da satışta olan kasalar bunlar, yeni değil yani (hatta orada pickupı da var). Sadece Türkiye için yeni. Denildiği gibi verimsiz bir motor.

1700cc, 83bg, 129nm tork, 8valf, 12.1lt şehiriçi-8.3lt şehirdışı-9.9lt karma yakıt tüketimi var. LPG takmadan kullanan olmayacaktır, geçmişte olduğu gibi.
0-100km hızlanması 19sn ama bu araç alınıp araziye vurulmalık olduğundan ona takılmıyorum.

Kısaca, bence alınmaz. Hele 91 bin lira falan, komik. Vitara var mis gibi o paralara.

Ya allah aşkına buna kim 82 bin verir? Teneke resmen. O fiyata mis gibi PickUp'lar duruyorken, arazi için de mantıklı bulamadım.
1.7 motor, 130 nM Tork, komik. Çağın bayağı bir gerisinde kalınmış, neden getirdiler anlamadım valla.

Üstte yazmayı unuttum.

Xray, Vesta, Priora, Kalina gibi modellerin 1.6 motorluları satılabilir. Ladalarda genelde 1.6 ve 1.8 motor var, Niva'da ise 1.7.
Lada 1.6 motor üstünü boş yere getirmesin, vergi sistemini haydi Ruslar bilmiyor olabilir (ki bir pazara girecek işletme orayı bilmeli), Türkiye dağıtıcısı da mı bilmiyor?

Lada Niva Rusların Hummer'ıdır. Arazi performansı muazzamdır
Ama bu fiyatlara satış adedi olarak ancak Ferrari ile yarışır