Lassa Phonema Deneyimler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YaMaN

Göksel Yaman
Profesör
15 Eki 2016
208
819
2,085
40
İstanbul
Marka
Ford
Revo serisinden sonra Lassa firmasının yeni üretmiş olduğu bu lastik hakkında internette çok fazla kullanıcı deneyimi yok.
Aklında olan, ama kararsız olanlara bir nebze yardımcı olabilmek adına yaklaşık 2 aydır 225/40/18 ebatındaki Lassa Phonema'larımdan edindiğin tecrübelerimi dilimiz döndüğünce anlatayım.
Öncelikle, bugüne kadar kullandığım Yokohama V105 Advan Sport, Michelin Sport Pilot 3 Goodyear Asymerik 2 ve Petlas Pt 741 Velox Sport serisinden sonra oldukça sert bir lastik. Baştan söyliyeyim konfor bekleyen arkadaşlarımız yazının devamını bile okumasın. İnanılmaz sert bir yapıya sahip, öyleki jantlarınızdaki hataları tolere edemeyip, hava kaçırma olasılığı yüksek ben iki lastiğimde yaşadım. Buna bağlı olarak beton zeminde avm otoparklarında kolaylıkla ıslak kuru farketmeksizin 15-20km/h ile giderken abs modülünüzün çalışıp çalışmadığını kolaylıkla test edebilirsiniz.
Bu kadar sert bir lastik olmasına rağmen entresan şekilde yol gürültüsü o seri lastiğe göre rahatsız edici boyutta değil. Ama diğer kullandığım serilere göre biraz daha desibeli rahatsız etmeyecek kadar sesli..
Gelelim kuru ıslak zemin yol tutuşuna fren performansına ve ıslak/kuru-kuru/ıslak geçişlerine, ben bu kadar iyi bir tutunma hiçbir lastikte görmedim. İnanılmaz bir kuru ıslak zemin bir tutuşa sahip, öyleki her viraj sonrası her sert fren sonrası yüzünüzde tebessüm yaratacak kadar, kendinize özgüven yaratacak kadar muthiş bir lastik. 330nm/tork bir araçta 2. Vites tam maximum torku gösterdiğinde sarmayacak bir lastik olacağını düşünmüyordum bu lastiği kullanana kadar. Kuru/ıslak performansı bu konuda okadar iyi ki patinaj neredeyse sıfıra yakın.
Genel olarak konfor önemli değil yol tutuşum olsun yere sağlam basayım derseniz. Sağlamsa Lassa diyebilirsiniz.
Yok sakinimdir, arada bir sıkarım konforu iyi olsun derseniz uzak durun.
 

ghalacli

Profesör
8 Eyl 2016
223
344
1,335
goodyear ile pilot 3 leri karşılaştırır mısın?


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

ghalacli

Profesör
8 Eyl 2016
223
344
1,335
Good Year Asymetrik serisi çok daha iyi bir lastik. Good year tekrar alırım ama michelin almam


Michelin bizim yollara hiç uymuyor o yüzden michelinin en iyi lastikleri bizde rezil performans sergiliyor. Lassa nın sertliğide brisgestone dan gelme sanırım ortak üretim olduğu için, benim bridgestone lar aşırı sert.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

hayaksisheytan

Asfalt Kurutucu
18 Eyl 2016
11
6
595
bende lassa impetus revo 2 var ve 4 lastikte janttan sürekli hava kaçırmakta artık gına geldi 2 günde bir 3-10 psi arasında değişken düşüşler mevcut Allah dan 40 metre ileride benzinlik var çok sert bir lastik 2013 haftası aklımda değil ilk günkü gibi dipdiri duruyor. 30000 km gittiler bu süre zarfında
performans konusunda herşeyde bana göre orta
kuruda yaşta soğukta suda karda firen viraj muadillerinin bir tık altında ama her şarta sok köy yollarına gir kaldırıma vur keskin çukura düş ki ben birçok kez tecrube kazandım mıcırda falan lastikler sanki çelik ne parçalanma ne balon ne ufak bir çıkıntı girinti delik falan yok uzun yıllar gidecek bir lastik ki aracım 2.0 vectra b bu arabayı taşıyan bir lastik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım