Lastiğiniz giderken patladı mı?

Otto Çevrimi

Panpa
Destekçi
3 Eki 2016
1,628
1
5,120
4,070
Kocaeli
Marka
Alfa Romeo
Arkadaşı gebzeden almaya gidiyorum. O aralar da rulmanvari bir sesten kıllanıyorum. Neyse, gosb'a girdim. Camları açtım. "Vonvonvonvon" bir ses. Camları kapattım, gitti. Gene açtım, devam. Dedim herhalde rulman gitti. Camı kapatınca sesin gitmesine ihtimal vermiyorum çünkü lastikse. Fabrikaya yanaştım, arkadaşı aldım tam çıkıyorum güvenlik seslendi. Bir indim, sağ arka lastik patlamış. Yama yaptırıp devam ettim ama hala 30-50 ve 80 km hızlarda aynı sesi duyuyorum. En yakın zamanda lastikçiye :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock

TuncYcl

Profesör
8 Eyl 2016
731
1,070
2,320
28
İstanbul
Marka
BMW
Vaziyet alin buyuk gerzeklik hikayemi anlatiyorum, ehliyetim 6 7 aylik falan ama arabayla yeni yeni dolaniyorum. Babamin 2009 A6si vardi.(2014) Lastik basinc sensoru vs yok tabi. Kumburgazdan selimpasaya gidiyorum aksam 12 civari, oldursen 6 km yol ama e5te calisma oldugundan karsiya vermisler yolu. Ben yerdeki tabela devrilmesin diye konmus tasa biraz dar gectim ama araba ne sallandi ne sekti hatta olaydan sonra dusunene kadar oyle bisi oldugunu, dar gectigimi vs fark etmedim bile.Neyse bilenler bilir E5 selimpasada biter, sehir icine dahil olur. Sonra tekrar yonca yapip yola inersiniz. Oralarda bir tikirti geldi, ritmik tekrar eden bir ses. Dedim lastik patladi bu belli, ama durmak istemedim cunku daha once basima gelmis olay bu E5in orda bittigini bilmedigimden cok hizli girmis ve zor durmuslugum var. Dedim biri de oyle gelir bana vurur ben iyisimi az daha ilerleyeyim. Az daha ilerlerken cok siddetli bir ` dan` sesi geldi saga cekip durdum. Vaziyet su sekilde;Bkz foto.

Neyse mahallenin tebriklerinden sonra daha da boyle bisi yasamadim cok sukur. Tamamen bilgisizlik/tecrubesizlik, Baska araba olsa 10 kere yurumez hale gelirdi bence :D O dan sesi de lastigin goruntudeki hale gelip, arabanin lastik altindan cekildigi icin janta dusmesi bence. (Jant saglam egilme bukulme olmadi)
 

Ekli dosyalar

  • I-was-pretty-sure-that-I-could-make-it-to-my-driveway.jpg
    I-was-pretty-sure-that-I-could-make-it-to-my-driveway.jpg
    81.3 KB · Görüntüleme: 0
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım