Ya şimdi moralini bozmak istemiyorum. Biraz daha yorumları okudum. Bizim ülkemizde sorun şu: Tayyip çıkıp her ileeee üniversite açtık diye övünüyor ama kaliteden bahseden yok. Şimdi ülkede yarım milyonu geçkin mühendis var. Herkes okumak istiyor, herkes beyaz yaka olup rahat etmek istiyor çünkü bizim ülkede mavi yakaya verilen yük ciddi fazla. Şimdi ben özel bir okula 60 bininci sıradan girdim. Ben bile zaman zaman çok ciddi zorluklar çektim derslerde ki ygs-lys yi baz alırsak temelim senden daha iyi demek oluyor bu. Hatta mühendislik bölümleri için 50 bin barajı getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle, hiçbir zaman çalışma hayatında mühendislik yapmayacaksın. Ülkedeki en mantıklı mühendislik endüstri mühendisliğidir. Sebebi de ülkede arge yok, çok çok az yerlerde var, oraya da sen ben bu kafalarla giremeyiz. Endüstri direk üretim odaklı çıkıyor okuldan ve iş verenin senden beklentisi bu yönde. Bence eğer düşünürsen ben makina da yapamıyorum diye otomotive geçmen hiçbir şeyi değiştirmez. Ha eğer arkadaşların dediği teknoloji fakültesiyse daha rahat edersin teknik bilgin daha iyi olur. Ama mezun olunca vasfın ne olacak bilemem. Bu süreçlerden herkes geçiyor, 18 yaşındayken insana hayatını yönledirecek kararlar vermesi hele ki üniversiteye giriş sınavı gibi büyük bir yoğunluktan sonra yapması çok yanlış. Mesela TEDÜ’de mühendislşkten giriyorsun, 2 yıl sonra hamgi mühendisliği yapmak istediğini seçiyorsun ki bence çok iyi. Tek diyeceğim çok hayalperest olma, elindekiyle devam et, elinden gelenin en iyisini yap. Şu an şevkin çok fena derecede kırılmış durumda ama emin ol yerine gelecek. Şu an bir geçiş sürecindesin. Üniversite çalışma disiplinine alış, bu disiplinler:
1. Tüm derslere girip, hocayı dikkatlice dinleyip not almaktan geçer.
2. Öncelikle anlama stilini bulmalısın. Belki de çok zor öğrenen bir insansın ki büyük ihtimal öylesin. Bir derse çalışırken diğerlerine göre fazla çalışman gerekebilir. Bu moralini bozmasın, her insan eşit değil. Daha çok tekrarla bu işi çözebilirsin. Zaten bir dersi ikinci defa almak demek daha çok tekrar yapmak demektir.
3. Stresli olmakta sakınca yoktur. Günümizde bizi stres hayatta tutuyor ve bir yerlere giriyor. Normalde babalar yapmaz ama benimki “oğlum bitirirsin, stres yapma, ne acelesi” var falan derdi. E adam 60 yaşını geçmiş. Belli yerlere gelmiş. Tabi stres yapmaz

Sen yapmak zorundasın ama, yapmadan bitmiyor okul.
3. Sabahları erkenden kalk ve okuluna git, okulda olduğun vakitlerde kütüphanede ya da başka yerlerde ders çalış. İyi ders çalışabildiğin noktaları bul.
4. Arada bir arkadaşlarınla çalışmanda zarar yok. Onlarla çalıştıktan sonra bir tekrar daha çakıp biraz da soru çözdün mi kimse tutamaz. Bu süreyi ayarlaman tamamen tecrübe. İlk başta olamaması normal.
5. Sakın ama sakın “abi bu ders çok zor yhaaa, ilkinde geçilmez”cilerin lafına kanma. Onlar hep öyle der, her dersi tek seferde geçerler. Sonra bi bakmışsın onlar mezun olmuş sen hala okuldasın. Her ders tek seferde geçilir. Hatta yüksek notlarla geçilir. Buna yeter ki inan, hedeflerini yüksek tut.