15 Ocakta 2014 Fiesta 1.5tdci Titanium X araç aldım. Kısaca yorum yapabilirim. Öncelikle benimde aralarında kaldığım araçlar ve bütçeler seninle hemen hemen aynıydı. Clio 1.5dci Icon, Polo 1.6tdi comfortline, Hyundai i20 arasında git gel yaşıyordum. 7 senedir Focus 2 1.6tdci ghia kullanıyordum ve clio, i20 gibi daha hissiyatsız ve daha yumuşak araçlara geçmenin beni çokta rahatsız etmeyeceğini düşünüyordum. Bu kadar yanılacağımı hiç düşünmemiştim. Clio test sürüşüne çıktığımda direksiyondan hiçbir geri bildirim alamıyordum, vites kolu benim alışık olduğum gibi kısa yollu ve tak tak yerine oturan bir vites değildi artık. Tamam motor 90ps ama nedense bana öyle çokta atik gelmemişti. Virajlarda fazlaca yatıyordum. Çok çabuk soğudum araçtan. i20 lerde de style paket ve 1.4crdi lara inanılmaz paralar çekiyorlardı vaz geçtim. Şansıma Konya'da 28bin km'de bi fiesta denk geldi kazasız, boyasız değişensiz ilk sahibinden. 75beygir oluşu kafamı çok kurcalıyordu ama yinede gittim ve beğenip aracı aldım.
Şimdi sana kısaca Fiesta'nın + ve - lerinden bahsedeyim.
+Sürüş dinamikleri ve direksiyon hissiyatı çok güzel
+Standart ses sistemi b sınıfı standart ses sistemlerine göre daha başarılı
+Donanım olarak gayet zengin
+Görünüşü gayet sportif
-Multimedya ekranı yok, anca Sony paketli denk getirirsen ufak bir multimedya ekranla geliyor.
-Bagaj ufak ama benim gibi bekarsan çok rahatsız etmiyor.
-190 boyundaysan koltuğu kendine göre ayarladığında arka koltuğa oturmak biraz zorlaşıyor.(tüm b segmenti için geçerli sayılabilir)
-Ses sisteminde yüksek ses ile dinlerken basslarda ön kapı tutamaçlarından ses gelebiliyor.
Tavisye eder miyim fieastayı ? Eğer araba sürmekten keyif alan, virajlardan virajlara arabayı atıp limitlerini zorlamaktan hoşlanan biriysen b segmentinde alabileceğin en iyi araba. Motoru 75 beygir fakat gidişi gayet yeterli. Ama alacağın araçta biraz daha konfor ve bagaj hacmi arıyorsan başka araç bakmanı öneririm.