beyler mazda 3 skyactiv'e LPG takılır mı uyumlu olur mu, olursa kötü olur mu düşünceleriniz neler?
yeni havalimanı açılmasıyla beraber, anadolu yakasından gidip geleceğim için lpg düşünmeye başladım o yüzden soruyorum![]()
beyler mazda 3 skyactiv'e LPG takılır mı uyumlu olur mu, olursa kötü olur mu düşünceleriniz neler?
yeni havalimanı açılmasıyla beraber, anadolu yakasından gidip geleceğim için lpg düşünmeye başladım o yüzden soruyorum![]()
Skyactiv motorda lpg işinin ciddi sıkıntı olduğunu duymuştum. Teyit ettiğim bir bilgi değil. Ama kendi mantığımdan şunu söyleyebilirim: Bu motor zaten yüksek sıkıştırma oranıyla atmosferik motordan üst sınırlarda verim almayı başarıyor. Yakıt değişimiyle bu dengesi bozulursa tahminimce dikiş tutmaz.beyler mazda 3 skyactiv'e LPG takılır mı uyumlu olur mu, olursa kötü olur mu düşünceleriniz neler?
orası öyle hocam ama şimdi işe git gel 180km yol ayda 8-9 defa işe gidip geleceğimi düşünürsek lpgyi düşünmeye başlıyorum iyice ama bilemiyorumSkyactiv motorda lpg işinin ciddi sıkıntı olduğunu duymuştum. Teyit ettiğim bir bilgi değil. Ama kendi mantığımdan şunu söyleyebilirim: Bu motor zaten yüksek sıkıştırma oranıyla atmosferik motordan üst sınırlarda verim almayı başarıyor. Yakıt değişimiyle bu dengesi bozulursa tahminimce dikiş tutmaz.
O değil de, bu motora lpg düşünmeniz de büyük haksızlıkYaz mevsiminde otm. şanzımanına rağmen klima açıkken benim 1.2 atmosferik motorlu arabamla aynı yakıt tüketim değerlerini yakalıyor. Bundan ekonomiği B sınıfı dizeller olur.
Bizde de aynı Mazda 3 skyactiv otm. var. Araba haftada en az 1 kez Kocaeli-İstanbul yapıyor. Hafta içi İst.da en az 2-3 gün Kartal-H.paşa veya Avrasya Tünelinden Kartal-Fatih yapıyor. Tüm bu söylediğim rotaları gidiş-dönüş olarak düşünün. =) Haftasonunda Kocaeli'ye dönmüş oluyor yani. Bunun dışında bayram seyran arada bir Ankara gibi uzun yol da yapıyor. Ekonomik olduğu için tercih sebebi. Araba en başta ekonomik olduğu için tercih sebebiorası öyle hocam ama şimdi işe git gel 180km yol ayda 8-9 defa işe gidip geleceğimi düşünürsek lpgyi düşünmeye başlıyorum iyice ama bilemiyorum
16ylada güzel durmuyor ki meretBizde de aynı Mazda 3 skyactiv otm. var. Araba haftada en az 1 kez Kocaeli-İstanbul yapıyor. Hafta içi İst.da en az 2-3 gün Kartal-H.paşa veya Avrasya Tünelinden Kartal-Fatih yapıyor. Tüm bu söylediğim rotaları gidiş-dönüş olarak düşünün. =) Haftasonunda Kocaeli'ye dönmüş oluyor yani. Bunun dışında bayram seyran arada bir Ankara gibi uzun yol da yapıyor. Ekonomik olduğu için tercih sebebi. Araba en başta ekonomik olduğu için tercih sebebi
Ekonomi için küçük bir tavsiyem olacak. Power(veya +Sense) donanımsa aracınızda 18" jant vardır. Eğer 16" jant alıp tüketim notu A veya B olan ekonomik lastiklerle kullanırsanız yakıt tüketiminiz ortalama 1 - 1,5 lt/100km civarı düşebilir. Bizdeki aracın yazlıklar 18" jantlarda, Nokian kış lastikleri için 16" jant takım alındı (18" kış lastiğinden daha ucuza geldi). Kışın dediğim seviyede tüketimi düşüyor.
Servisten orijinal gunmetal 16" jantları, bizdeki titanyum grisi ile çok efsane durdu yalnız. 18 ile yarışır şıklıkta16ylada güzel durmuyor ki meret![]()
Sizin aracınız Mazda değildüşünmesi bile felaket..
benzine yetişemiyorsanız Dizel alın, dizel istemiyorum diyorsanız fabrika çıkışlı LPG alın.
Honda fabrika çıkışlı benzinli motorlarda magnezyum subap kullanır, LPG li modellerde subap takımları değişir. arabayı aldım hopp LPGciye gidem taktıram az yakam çok kaçam diye bir şey yok, tekrar söylüyorum Mazda almayın
Bence satın dizel alınbeyler mazda 3 skyactiv'e LPG takılır mı uyumlu olur mu, olursa kötü olur mu düşünceleriniz neler?