Mercedes AMG GT S | TEST

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araç avrupada 200 bin euro yine aynı şeyi diyecem ama parayı birim olarak baz alırsak biz burada 200 bin birim paraya sıfır dolu bir c serisi cla alırken giriş seviyesi adamlar aynı birim paraya bu canavara biniyor boşuna demiyorum biz avrupada çalışıp şu anki kafayla olsak kendimize garaj kurarız
Tabii buradaki fiyatı tıpkı Avrupa'dakine benzer olsa yine de herkesin alabileceği bir araç değil ama en azından çoğunluk için ütopik bir makine olmaktan çıkardı. Bu aracı hayal edip almak isteyen birisi birikimini yapar ve sonunda sahip olurdu. Ama şartlar öyle bir konuma getirilmiş ki bu aracı alabilmek ve sonrasında yürütebilmek için über zengin olmak gerekiyor. Maalesef, fiyatların normal seviyede tutulduğu zaman bir çok insanın alabileceği makineleri über zengin işi haline getiren bu düzene, bu düzeni kuranlara ve bu düzen üzerinden nemalananlara yazıklar olsun.

Tabii buradaki fiyatı tıpkı Avrupa'dakine benzer olsa yine de herkesin alabileceği bir araç değil ama en azından çoğunluk için ütopik bir makine olmaktan çıkardı. Bu aracı hayal edip almak isteyen birisi birikimini yapar ve sonunda sahip olurdu. Ama şartlar öyle bir konuma getirilmiş ki bu aracı alabilmek ve sonrasında yürütebilmek için über zengin olmak gerekiyor. Maalesef, fiyatların normal seviyede tutulduğu zaman bir çok insanın alabileceği makineleri über zengin işi haline getiren bu düzene, bu düzeni kuranlara ve bu düzen üzerinden nemalananlara yazıklar olsun.
aracı yürütmek için yakıt fiyatlarıda orası için çok ütopik rakamlar değil burda 2 öğretmen maaşıyla sağlam bir birikimle ulaşılabilecek bir araç olabilir bir raddeye kadar biz anca böyle kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz yine efkarlandım :D

aracı yürütmek için yakıt fiyatlarıda orası için çok ütopik rakamlar değil burda 2 öğretmen maaşıyla sağlam bir birikimle ulaşılabilecek bir araç olabilir bir raddeye kadar biz anca böyle kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz yine efkarlandım :D
Yakiti falan gectim, bu aracin yillik mtv ve sigorta ucretiyle ben hayalini kurdugum mondeo'nun taksitlerini oderim. Yurutme maliyetini boyle ozetleyeyim en azindan. Neyse yat ve kotra sahibi isen zengin degilsindir, amg gt s sahibiysen zengin oluyorsun. Hayirli isler ne diyelim :)

Test enfes gerçekten kurgu da keza öyle bayıldım. Tebessüm ede ede izledim gerçekten, gerçekten, gerçekten. Aracı veren Ertan abimize, Sinan abiye, kurguyu yapan Utku abiye emeği geçen herkesi ayrı ayrı teşekkür ediyorum kendi adıma.
Bir açıdan da sizlerin de değindiği gibi böyle araçların ütopik fiyatlarla ülkemizde sunulmasına bir o kadar da kızıyorum ve üzülüyorum. Tekrardan teşekkürler.

Şu iç kısmı bir türlü sevmedim, sevmeyeceğimde. Ekrana kadar her şey çok güzel ama havalandırmanın üstüne tablet bırakılmış gibi duruyor, çok çirkin.
Teşekkürler test için.

Test için emeği geçen herkese ve aracını teslim eden Beyefendiye teşekkürler.
Bu araç ve muadilleri için ülkemiz adına üzüldüğüm iki mevzu var; birincisi ütopik fiyatları, her insanın böyle güzel ürünlerden faydalanabilme hakkını engellemeyi, alabilenlerin de sırtından geçinmeyi kendine amaç edinmiş devlete buradan selam olsun.
İkincisi ise, böyle güçlü ve güzel makinelerin doğru ve temiz şekilde kullanılmasına engel teşkil edecek ülkemin berbat kalitedeki asfaltına gerçekten üzülüyorum.

Ben o arabayı o fiyata aldığını sanmıyorum. O kadar vergiyi vermek yerine, bir ülkenin vatadaşı için yatırım yapılır. Muhtemelen arkadaş Almanyadan veya başka bir ülkeden çifte vatandaşlığı var. O ülkenin vatandaşlığını kullanıp tax free almış olabilir. Ben olsam bu araya 1,300,000 tl vermek yerine, başka ülke pasaportuyla alırım . Almanya fiyatı 165 bin euro. 700 bin tl ediyor. En basitinden Norveç den vatandaşlık almak 300,000 dolarlık arazi almana bakıyor. O paraya hem norveç vatandaşı olur hemde Mercedes alırım . :)

Ben o arabayı o fiyata aldığını sanmıyorum. O kadar vergiyi vermek yerine, bir ülkenin vatadaşı için yatırım yapılır. Muhtemelen arkadaş Almanyadan veya başka bir ülkeden çifte vatandaşlığı var. O ülkenin vatandaşlığını kullanıp tax free almış olabilir. Ben olsam bu araya 1,300,000 tl vermek yerine, başka ülke pasaportuyla alırım . Almanya fiyatı 165 bin euro. 700 bin tl ediyor. En basitinden Norveç den vatandaşlık almak 300,000 dolarlık arazi almana bakıyor. O paraya hem norveç vatandaşı olur hemde Mercedes alırım . :)
Maalesef norveç avrupa birliği üyesi değil. Dolayısıyla euro yok orda. Bide biraz klasik olcak ama hayat pahalı orda :/

Cifte vatandaslikla boyle araclari almak daha mantikli duruyor tabii fiyat acisindan ama bu makinelere zaten ust sinif zengin diyebilecegimiz insanlar binebilecegi icin parayi bastirip almis olma ihtimali de yuksek. Zira ben para ve servet mevzularinda pek yorum yapmam cunku kimde oldugu belli olmuyor genelde. Ama zaten diretk tam parasini verip almis olsa bile 1.3'luk fiyattan mi alinmistir orasi mechul. Aracin model yili soylendi mi bilmiyorum ama son otv duzenlemesinden once alinmissa daha uygun fiyatlara gelmistir zaten.

Katılıyorum mantıklı hareket olur vatandaşlık daha değerli mercedes her türlü alınır hatta cv filmin camaro testi vardı ordada azeri vatandaşıydı çocuk amerikadan aracı getirip misafi araç olarak biniyordu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çifte vatandaşlar, yabancılar gibi (M plaka veya direkt yabancı plaka) araç alamıyor. Bulgaristan'dan biliyorum, araç almak için sadece Bulgaristan vatandaşı olmak gerekiyor ve yılın çoğunluğunda (183 gün) araç dışarıda olmalı. Gidip Bulgaristan'da araç alabilirsin ama sınırdan çıkaramıyorsun.

*183 gün konusu araç BG plakaysa, Türkiye'nin M plakası varsa o prosedür yok ama aracı buradan aldığın için o kadar ucuza gelmiyor. Gerçi vergi iadesi mi ne alıyor onlar, vergi ödemiyorlar sanırım öyle bir şey vardı.

Son düzenleme:
Elalemin parasının yorumu bize düşmez ama şirket üzerine de alınmış olabilir. Yolda gördüğünüz Range'lerin S'lerin pek çoğu şirket üzerine. Bildiğim kadarıyla hem alırken avantajlı hem de masraf gösterip vergi avantajı var.